agroapro webapró

Facebook


LÁJKOLJ MINKET A FACEBOOK-ON !

Valuta árfolyam


Valuta Árfolyamok

Google +1


Agroinform ajánlatok


Ajánlataink
az Agroinformon:


1


2


3

Videók


Japán kistraktor videók

Rendszám kistraktorra

 

Eljárási procedúra (piros rendszámért):

Féklámpa hátul bekötve és index+rendszámtartó világítás+helyzetjelző,első fényszórók eu. szabványosak,+előre helyzetjelők (anyagköltség lámpák+munkadíj 20.000 Ft)
Szükséges iratok a műszaki vizsgára: Vámpapír, műszaki adatlap,számla vagy adásvételi (akitől vettük az adja)

1. Műszaki vizsga (KPM=Nemzeti Közlekedési Hatóságnál)
    Egyedi forgalomba helyezés (35.640 Ft)
2. Eredetiség vizsgálat (8000 Ft+12.000 Ft =20.000 Ft)
3. Éves biztosítás (10.000 Ft körül) Ezt lehet az első két ponttal párhuzamosan is intézni.
4. Okmányiroda (11.000 Ft+20.000 Ft=31.000 Ft) Piros rendszám igénylése.


Zöld rendszámmal közúton

A lassú jármű kategóriába sorolt járművek piros színű rendszámmal közlekedhetnek. Ez a hatósági jelzés a zöld színű rendszámmal együtt, amit az ideiglenesen forgalomban tartott, mezőgazdasági vagy erdészeti célra használt jármű kaphat - kiskaput jelent az "ügyes" terepjáró és quad tulajdonosok számára.

 
"Fehér alapon, piros betűvel ellátott rendszámot csak lassú jármű, azaz jobbadára olyan, mezőgazdasági és erdészeti célra használt traktor kaphat, melyek tervezési sebessége nem haladja meg a 25 km/h-t. Szintén lassú jármű besorolásba esnek azok a munkagépek - földmunkagépek, kombájnok -, melyeknek tervezési sebessége ugyan meghaladja a 25 km/h-t, de adminisztratív módon ezt a lassú jármű igazolólapjára felvezetett, "Legnagyobb sebesség 25 km/h." záradékkal korlátozzák" - tájékoztatta lapunkat Kiss Katalin, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) sajtóreferense. A piros rendszám érvényességi ideje öt év.

Korábban arra is lehetőség volt, hogy a mezőgazdasági járművek E-rendszámmal fél évig ideiglenesen  forgalomba állhassanak, ám egy azóta meghozott BM-rendelet műszaki vizsgához köti a közúti forgalomban való résztvételüket. A 2005. februári gazdademonstráción a gazdák  a szigorú és túlzottan adminisztratív forgalomba helyezési eljárásokat is bírálták, ezért született meg az M-es rendszám. Az új rendszámtáblához az eddigiektől eltérően, a helyi okmányirodán keresztül, a KEKKH-tól való igénylés útján juthatnak az ügyfelek.

 Az M betűs, zöld rendszámot nem járművek,
hanem személyek kapják! (óccsó, nem vontathat, nem kell műszakira vinni)


Zöld rendszámot csak olyan gazdák igényelhetnek, akiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) korábban már regisztrált, valamint felelősséget vállal a mezőgazdasági gépek műszaki állapotáért. "Ezeket a járműfajtákat - jellegükből adódóan - nem közúti forgalomban történő személy-, vagy teherszállításra, hanem mezőgazdasági, illetve erdészeti tevékenységre gyártották. Időszakos műszaki megvizsgáláson nem kell részt venniük." A zöld rendszám különlegessége, hogy az ráadásul nem is járműhöz, hanem a tulajdonos személyéhez kapcsolódik, így lehetőség van arra, hogy egy rendszámot - természetesen nem egyidejűleg - több gépen is használjon a gazdálkodó. "Az M betűjelű, ideiglenes rendszámtáblával használni kívánt járművek adatait a közlekedési igazgatási hatóság az indítási naplóba, annak hitelesítésével egyidejűleg jegyzi be" - mondta a sajtóreferens. Az ideiglenes rendszámtáblák számáról, az általuk közútra vitt gépek számáról és típusáról a gazdálkodónak az igénylés során, előzetesen kell nyilatkoznia.

Az M betűjelű ideiglenes rendszámtábla kiadásának, használatának, engedélyezésének díja tizenötezer forint, ami tartalmazza ideiglenes forgalomban tartási engedély díját, a rendszámtábla árát és az indítási napló díját is. A rendszám érvényessége három év, utána ötezer forintos díj ellenében újabb három évre meghosszabbítható. A KEKKH adatai szerint a járműnyilvántartás jelenleg 118 483 érvényes piros rendszámot tart számon. "Az M betűjelű rendszámra jogosult, ideiglenesen forgalomban tartott járművek nem képezik a járműnyilvántartás részét, így azokról nem rendelkezünk adatokkal."

A zöld rendszámra jogosult járművek köre elvileg igen szűk. Általában olyan, idénymunkára használt gépek tartoznak ide, mint az arató-cséplő gépek, szecskázó gépek, szőlőkombájnok, önjáró műtrágya- és szervestrágya-szóró gépek. Létezik viszont egy kategória, amit sokan kiskapuként használnak, mégpedig az "erdészeti kiközelítő" csoportba sorolható járműveké. Így kerülhet zöld rendszám akár egy milliós terepjáróra, vagy quadra is. "A quad - ha megfelel bizonyos paramétereknek - mezőgazdasági vontatónak piros rendszámmal is levizsgáztatható, őstermelői igazolvány és uniós regisztrációs szám birtokában pedig 'erdészeti kiközelítőnek' is. Kettő-négy héten belül meg is van az egész" - mondta egy névtelenséget kérő, baranyai motorkereskedő. A KEKKH tájékoztatása szerint "terepjárókra" nem szerelhető fel M kezdőbetűjelű rendszám, tekintettel arra, hogy ezek a járművek nem számítanak lassú járműnek - így mezőgazdasági erőgépnek sem. Mégis, némi internetes kutakodás után számos olyan quadot, UAZ-t, Land Rovert találhatunk, melyeket zöld rendszámmal kínálnak eladásra.
 

 


Kereső

Languages

 


Webáruház

2.0042 mp


   Kezelési útmutatók    Mezőgazdasági hírek    Elérhetőségek    Kistraktorok előnyei    Akciós termékeink    LINKGYŰJTEMÉNY    Rendszám kistraktorra    Japán traktor márkák gyártási évei    Hirdetések