Az egészség és a jó közérzet holisztikus megközelítése garantálja, hogy ami a testünkre kerül az ugyanolyan tiszta, mint ami bekerül a testünkbe. Ez az elv vezérelte a termékek kifejlesztőit az egyedülálló, természetes Dr. Organic termékek megalkotásánál. Minden egyes termék a hatóanyagok természetes bioaktív tulajdonságainak kiaknázásával fejti ki hatását. Valamennyi termék esetében a legfinomabb és legtisztább alapanyagok kerültek felhasználásra. Feldolgozás előtt valamennyi nyersanyag szigorú bevizsgáláson megy keresztül, származzék a világ bármely tájáról. A legújabb tudományos felfedezések és feldolgozási eljárások kerülnek alkalmazásra a gyártás során, ennek köszönhetően az előállított termékek a lehető legtökéletesebben átadják nekünk alapanyagaik jótékony hatását.
Habár sok kozmetikumot jelölnek manapság az organikus jelzővel, hiába tartalmaznak azok bio minősítésű alapanyagokat, ha a feldolgozási eljárás során elveszítik értékes hatóerejüket. A Dr. Organic összetevőinek bioaktív megnevezése azt jelenti, hogy a nyersanyagok speciális jótékony hatása a feldolgozás során garantáltan megmaradt.
Az összetevők, alapanyagok lehetőség szerint biogazdálkodásból származnak, ha ez nem lehetséges, a lehető legtermészetesebb forrást keresték meg. Valamennyi készítmény természetes összetevőket tartalmaz, az ártalmas kemikáliákat természetesen teljes mértékben mellőzik. A termékek nem tartalmaznak állati összetevőket, kivéve állati termékeket, mint például a méz. A készítményeket minden esetben önkénteseken tesztelik, soha nem állatokon. Az összetevők a lehető legtermészetesebb nyersanyagokból származnak, genetikailag módosított, vagy tervezett szervezetek nem kerülnek felhasználásra. A termékek alapját növényi olajok és kivonatok képezik, ásványi olajok, parafinok nem szerepelnek az összetevők között. Csak olyan eljárással tartósítanak, melyek nem veszélyeztetik a termékben szereplő hatóanyagok hatékonyságát és biztonságát, és nem ártalmasak az egészségre. Kizárólag a legmagasabb minőségű hatóanyagokat használják, parabenek szóba sem jöhetnek. A kozmetikumok 50-70%-a víz. Ahol lehetséges, a készítmények fő összetevője az aloe vera. Csakis olyan tartósítószereket használnak, melyek nem veszélyeztetik az élet természetes működését. Ezek olyan élelmiszerekben is használt anyagok, melyek emberi fogyasztásra is teljesen alkalmasak.
Valamennyi termék összetevői funkcionális megfontolásból kerültek felhasználásra az adott termékben. Tehát a cél nem egy kozmetikum elkészítése, hanem az egészség és szépség ápolására legalkalmasabb hatóanyagok csokorba gyűjtése volt.
A természetes hatóanyagokból kifejlesztett Dr. Organic termékcsalád minden egyes tagja az összetevők bioaktív tulajdonságait rejti magában.
„A természet létrehozta az aktív hatóanyagokat….
Mi megalkottuk az aktív kozmetikumokat.”
A Dr.Organic termékcsalád különleges aktív összetevőkre épül, melyek az alábbiak:

Aloe Vera Levendula Manuka méz
Gránátalma Teafa E vitamin
A termékcsaládok fő hatóanyagai úgynevezett szinergikus alapanyagokkal teljesítik ki hatásukat a bőrápolás során. Tehát a hatóanyagok egymás jótékony hatását erősítik.
A szinergikus összetevők az alábbiak:
• Méhviasz
• Bergamot
• Kakaóvaj
• Gotu Kóla
• Grapefruit
• Vadgesztenye
• Izlandi zuzmó
• Tengeri alga
• Jojoba olaj
• Csalán
• Olíva olaj
• Panthenol
• Borsmenta
• Propolisz
• Rozmaring
• Sheavaj
• Kovaföld
• Napraforgó olaj
• Mandula olaj
• A, E Vitamin
• Búzacsíra olaj
Minden termékcsalád a következő termékekből áll:
• Samponok és kondicionálók
• Krémek és testápolók
• Szappanok és törlőkendők
• Testápoló vajak
• Dezodorok
• Funkcionális termékek
Termékcsaládok:
Aloe Vera – a természet csodája
Az aloe vera az egyik legrégebben ismert orvosi célokra hatékonyan felhasznált növény. Karrierje az ókorban elkezdődött. A biblia előtti időkből származik a „természet csodanövénye” megnevezés, mely számtalan nép és kultúra gyógyászati és bőrápolási feljegyzéseiben, mitológiájában megjelenik. Többek között Perzsiában, Egyiptomban, a Közel-keleten, a görögöknél, Olaszországban és Európában is használtál a növényt. Gyógyító tulajdonságait évszázadok óta égések megnyugtatására, sérülések gyógyítására használják fel. A legrégebbi feljegyzést Kr.e. 2100-ban egy sumér kőtáblán találták, illetve az Újtestamentum is említi, hogy felhasználták Krisztus testének bebalzsamozásához. Kleopátra szépség fegyvertárában is jelentős helyen áll, mint a fiatalság forrásának növénye, mely védelmezte bőrét az egyiptomi nap égető hatásával szemben. A következő híresség Hipokratesz volt, aki egy egész tanulmányt készített az aloe veragyógyító hatásáról.
Hatása általában: megnyugtat és hidratál
Nyugtatja a száraz, érzékeny bőrt, fokozza a természetes sejt megújulást, ezáltal fokozza a bőr rugalmasságát és feszességét. Táplálja és védi a fejbőrt, és egészséges állapotban tartja a hajat. Gyógyítja a sebeket és az égési sérüléseket. PH értéke nagyon hasonló az emberi bőr PH-jához (enyhén savas), ezért hatóanyagai könnyedén beépülnek, anélkül, hogy a legkevésbé is beleavatkoznának a bőr természetes állapotába. Tanulmányok igazolják, hogy a bőrsérülések gyógyulási idejét lerövidíti. Magas nedvesség tartalmával hidratálja a bőrt: hidratáló hatása van,csökkenti a nedvesség kipárologtatását és megköti az atmoszférában jelen levő nedvességet.
Az aloe vera jótékony hatását felerősítő növényi olajok, kivonatok és vitaminok az „ép testben ép lélek” vezérgondolathoz hűen hozzásegítenek a tökéletes testi, azon túl a lelki egyensúly eléréséhez. Kakaóvaj, méhviasz, tengeri alga, csalán, olíva olaj, shea vaj, teafa, A és E vitaminok segítik a hatását érvényesülni. A gotu kóla: Indiában, Indonéziában, Kínában évszázadok óta használt gyógynövény, szintén felerősíti az aloe jótékony hatását. Bőrgyógyászati és szájápolásban tanúsított hatékonyságát klinikai tesztek igazolják.
Akinek ajánljuk:
Elsősorban vízhiányos, száraz, érzékeny bőrűek számára ajánlható. Antiszeptikus hatásának köszönhetően a szájápolás területén is kedvező tulajdonságokkal bír. Komplett természetes testápoló rendszer, mely segít az egészséges, feszes és hidratált bőr megőrzésében. Lenyűgöző tulajdonságait a hajápolás területén is felhasználjuk. A hajszálak ápolásával és hidratálásával rugalmassá, puhává és fényessé teszi a hajszálakat,
egészségessé teszi a fejbőrt. Javítja a bőr általános képét, hidratál és kiegyensúlyoz, megnyugtatja az irritált területeket.
Gránátalma – az ókor gyümölcse

Évezredek óta felhasználták áldásos hatásait a táplálkozás, a szépségápolás és az orvoslás területén. Az egyik legrégebbi ember által ismert természetes gyógyító szer. A Mózes előtti Egyiptomban már sokrétűen felhasználták kozmetikai célokra. Hipokratesz írásaiban hosszan ecseteli a gyümölcs sokoldalú gyógyhatásait. Az ókori görögök, rómaiak, kínaiak, indiaiak és a Közép-Keleten már felismerték a vitamindús gyümölcs életet adó, öregedés gátló hatását és készítettek kozmetikumokat a gyümölcs húsából, hogy késleltessék a ráncok kialakulását. A szóbeszéd szerint a legendás szépségű trójai Heléné is gránátalmával ápolta bőrét, levét rendszeresen fogyasztotta a belső egészség érdekében, és ajkait is a gyümölcs segítségével festette pirosra.
A görög mitológiában több helyen megjelenik a csábító gyümölcs, melyet nem más, mint Afrodité, a szerelem istennője honosított meg a Földön.
Hatása általában: ránctalanító vitaminbomba
Kiemelkedő hatású aktív hatóanyagaival ránctalanító, öregedés gátló, tápláló és hidratáló összetevőként jut kiemelkedő szerephez a kozmetikumokban. Erősíti és védi a bőrt a korai öregedéssel szemben. Visszaállítja a bőr rugalmasságát és fiatalos működési folyamatait. A hajápoló készítményekben pedig védi a hajat az oxidatív károsodástól, rugalmassá és fényessé teszi a hajat. A gránátalma titkát az antioxidáns polifenolok, csersavak, konjugált zsírsavak, fitoösztrogének, esszenciális aminosavak, ásványok és vitaminok (A, E, C) jelentik. Megfiatalítja a bőrt, táplálja és hidratálja az egyes sejteket, gyógyítja az apróbb irritációkat. Semlegesítve a bőrkárosító oxigén molekulákat, melyek a szennyeződés és az UV sugárzás közben alakulnak ki, széppé teszi a bőrt és a hajat. A szabadgyökök semlegesítésével csökkenti az oxidatív stresszt,és a sejtmembrán erősítésével
csökkenti a bőr sérülékenységét, így védi a bőrt a korai öregedéstől. Bőrregeneráló tulajdonságát klinikai vizsgálatok igazolják. Bőrregeneráló hatásának titka, hogya bőr alsóbb struktúráját is támogatja, valamint gazdag vitamin tartalmával tápanyagot szolgáltat azon bőrrétegek számára, melyek a kollagén és elasztin termelésért felelősek. Ez a két alkotóelem felel a bőr tartásáért és rugalmasságáért, ezért különösen fontos, hogy termelődésük zavartalan legyen. Antiszeptikus tulajdonságával a szájápolásban is kiemelkedő értéke van.
A gránátalma jótékony hatását erősítik a készítményekben felhasznált egyéb hatóanyagok: méhviasz, Q10 koenzim, aloe vera, feketeszeder, kakaóvaj, alga, jojoba olaj, olíva olaj, sheavaj, napraforgó olaj, mandula olaj, panthenol, búzacsíra olaj, A és E vitaminok.
Kiknek ajánljuk:
A regenerációt, feszesítést igénylő bőr kezelésére kiválóan alkalmas, valamint azoknak, akik szeretnék megőrizni bőrük fiatalos, sugárzó megjelenését. A mélyebb bőrrétegek kollagén termelésének ösztönzésével feszessé teszi a bőrt.
Teafa – természetes antiszeptikus hatás

A teafa olajat fájának leveleiből nyerik gőz lepárlással. Bár az őslakos ausztrálok már évszázadok óta ismerték és használták a teafa olaját, a világ több részén hosszú ideig nem ismerték. Ausztrália viszonylag kis területén őshonos. A késő 1700-as években James Cook kapitány hajóútja során rábukkant a húsos levelű fára. A bennszülöttek mutatták meg neki, hogyan kell teát főzni leveleiből, ezért nevezte el teafának. Tradicionálisan bőrfertőzésekre, égési sérülések gyógyítására, horzsolásokra, harapásra és csípésre használták. A legenda szerint egy teafával körbevett lagúnába jártak az ausztrál bennszülöttek sérüléseiket gyógyítani. Mivel a fa levelei folyamatosan a vízbe hullottak, a lagúna vizét antiszeptikus hatású fürdővé változtatták. Az első tudományos publikáció 1923-ban jelent meg a teafáról, amikor Dr. Penfold Sydney-ben komolyabban tanulmányozni kezdte természetes antibakteriális hatását. Egy tanulmányban bebizonyította, hogy a teafaolaj antibakteriális hatása 13-szor erősebb az egyébként használt karbolik savnál, és fontos szempont, hogy a teafa nem okoz kellemetlen égető érzést a bőrön. Ezt követően a ll. Világháború során rutinszerűen alkalmazták sérülések kezelésére, hogy
megelőzzék a bőrfertőzéseket. További méltató tanulmányok jelentek meg a szájápolás területén kifejtett jótékony, antibakteriális hatásáról.
Hatása általában: Antibakteriális
A bőr, száj és hajápolás területén egyaránt kiaknázható regeneráló, fertőzésgátló tulajdonsága. Gyógyítja az irritált, aknés bőrt, védi és tisztán tartja a fejbőrt, a korpa visszaszorításával segít fenntartani az egészséges hajkoronát. A tiszta teafa olaj 48 nagyon fontos összetevőt tartalmaz. Habár ezek az összetevők gomba és baktériumölő hatással rendelkeznek, nem irritálják a bőrt. Mivel a származástól függően a teafa olaj összetétele változhat, az Ausztrál Szabványügyi Hivatal kritériumokat állított fel, melyik az a 48 komponens, mely az előállított teafa olajból nem hiányozhat. Számtalan jótékony hatását a bőrápolás és a kozmetika területén tapasztaljuk meg: tisztít és frissít, miközben gyógyítja és regenerálja a kötőszövetet. Miközben eltávolítja a szennyeződéseket és a méreg anyagokat, antibakteriális hatásával véd a fertőzésekkel szemben. Gyorsan beszívódik a bőr mélyebb rétegeibe, így aknék, korpásodás, sérülések, csípések és leégés esetében is hasznos. Felélénkíti és hidratálja a bőrt, miközben sugárzóvá és egészségessé teszi. Összehúzó hatása által a legtökéletesebb szer aknék kezelésére. Gyengéden élénkíti a fejbőrt, és szabályozza a faggyúmirigyek működését, ami kedvez zsíros haj esetén.
Kiknek ajánljuk:
Aknék, problémás bőr esetén nagyon hatékony természetes gyógyhatású ápolószer. Zsíros, korpás hajproblémák gyógyítására alkalmas. Sérülések, vágások, horzsolások, harapások, csípések, égések, napégés esetén. Fogínyvérzésre. Mindennapos bőrápolásra, az egész test tisztántartására.
E vitamin – a természet antioxidánsa

Az E vitamin nagy hatásfokú természetes antioxidáns, mely főként magvakban és olajokban fordul elő.
Ezt a tápanyagot 1922-ben fedezték fel egy kaliforniai egyetemen. Kutatásaik eredménye, hogy létfontosságú hatóanyag, mely az embrionális fejlődéshez nélkülözhetetlen. A kutatások előrehaladásával a korábban ismeretlen E vitamin az „anti-sterilitás faktor” megnevezést is kivívta magának. A tokoferol megnevezés görög eredetű, jelentése: „gyermeket hordani”.
Hatása általában: antioxidáns, sejtvédő
Hatékonyan védelmezi a sejteket az antioxidánsok hatásaival szemben, melyek a normál sejtaktivitás melléktermékei. Fáradhatatlanul nyeli az oxigén-szabadgyököket, miközben önmagát semmisíti meg. Egyetlen tokoferol molekula ezer lipid molekulát képes megvédeni az oxidációtól. Stabilizálja a sejtmembránt, gátolja a szabadgyök láncreakció kezdetét, és megszakítja a láncot. A szabadgyökök a sejtek károsításával számtalan egészségügyi rendellenesség kialakulásának okozói. Az E vitaminok a negatív környezeti hatások kivédésével biztosítják a sejtszövetek és membránok stabilitását és egységét, ezáltal lassítják az öregedést. Támogatja az immunrendszert, mivel antioxidáns tevékenységével az egész testet védelmezi az oxidatív károsodástól. Hiánya száraz bőrt, sérülékenységet, ekcémát eredményezhet. Védi és hidratálja a bőrt, csökkenti a ráncok kialakulását, lassítja a korai öregedés folyamatát. Hidratáló hatásával visszaadja a bőrnek a rugalmasságot és tartósan fenntartja a fiatalos megjelenést. Samponja védi a hajat az oxidatív károsodástól.
Kinek ajánljuk:
Sejtvédő és hidratáló hatásánál fogva különösen ajánlott a száraz bőr ápolásához. Kimondottan alkalmas a ráncosodásra, korai öregedésre hajlamos bőr célzott ápolására. Bőrtípustól függetlenül javasolható terhességi csíkok, hegmaradványok halványítására. Mivel óv és hidratál, a fiatalos megjelenés fenntartása érdekében normál, mindennapos bőrápolásra is ajánlható.
Levendula – a természet ékköve

A levenduláról 2500 éve vannak számon tartott történetek és legendák. Neve a latin „mosni” szóból származik. A nevet azáltal kapta, hogy gyakran alkalmazták fürdőkhöz a test és a lélek megtisztítása céljából. Eredetileg Mezopotámiából származik, de egyes fajtáit Arábiában termesztették. Évszázadok során illatáért, gyógyító őrleményéért, orvosi célokra, mágikus célokra és kulináris célokra is felhasználták. Csodálatos illatáért felhasználták az egyiptomi mumifikációs szertartásokon is. Egyiptomban készítettek először illóolajat és parfümöt belőle. Kleopátra is használta csábító ereje fokozására. Az ókori görögök hashajtóként, hátfájdalmak enyhítésére és álmatlanság elűzésére használták. Az ókori rómaiak is ismerték gyógyító és antiszeptikus hatását, és rendszeresen használták levelét és virágát fürdők készítéséhez. Használták emésztési zavarokra, fejfájásra és torokgyulladásra, menstruációs problémákra, sebekre és égési sérülésekre. Rómában használták a haj, a test és a ruhák, valamint az otthonok illatosítására. A katonák pedig sebek kezelésére alkalmazták, hogy elkerüljék a
fertőzéseket.
Hatása általában: nyugtató, antibakteriális
Tradicionális nyugtató, relaxáló, stresszoldó és kiegyensúlyozó szer, mely a testre és a lélekre egyaránt hat.
Közkedvelt antiszeptikus, dezodoráló és rovarűző tulajdonsága miatt is. Azon kevés illóolajak közé tartozik, mely közvetlenül, hígítás nélkül a bőrre tehető, megnyugtat és támogatja a gyógyulást. Javítja az aknés és a szeboreás bőr állapotát, fokozza a vérkeringést. Gombaölő, antibakteriális hatása miatt bőrbetegségek esetén hatásos szer. Nyugtatja az ekcémát, csípéseket, harapást, bőrviszketést. Stimulálja a bőrsejtek képződését, ezáltal fiatalítja a bőrt. Klinikai vizsgálatok igazolják stresszoldó, idegerősítő, kiegyensúlyozó hatását.
Kinek ajánljuk:
Bőrfertőzések, akne, csípések sérülések kezelésére antibakteriális és gombaölő hatása miatt különösen alkalmas. Mivel hatását úgy fejti ki, hogy eközben kíméletes a bőrhöz, a mindennapos higiénia fenntartásához, a test és a lélek ápolásához, kiegyensúlyozásához is kiváló természetes szer. Aromaterápiás hatása stresszoldó és nyugtató, ezért a levendula testápoló készítmények a lélekre is kedvező hatást gyakorolnak.
Manuka – a gyógyító méz

Az ókorban a mézet nemcsak táplálékként, de gyógyhatású szerként is használták. A kőkorszak festményei szerint az emberek legalább 8000 éve használják a mézet. Fertőzések kezelésére pedig 2000 éve használják, ami sokkal korábban volt, minthogy felfedezték volna, hogy a fertőzéseket baktériumok okozzák. A szépségápolásban is évszázadok óta fontos szerepe van. Sumér és babiloni táblákon, valamint egyiptomi tekercseken is említik. Kleopátra rendszeresen használta tejjel elkeverve arcápolás céljára, hogy fiatalságát megőrizze. Hipokratesz és Arisztotelész számtalan gyógyhatásáról számolnak be, melyeket máig ismerünk. Antibakteriális, hashajtó és torokproblémák esetén is gyógyhatással bír. A manuka mézet antibiotikumokkal nem kezelt méhek készítik Új-Zéland területén. A maurik, akik ott őslakosok, számtalan betegség gyógyítására használták régen, amikor csak a törzsi doktor volt tisztában hatásával, ma azonban generációk adják tovább
gyógyhatásával kapcsolatos ismereteiket.
Hatása általában: antibakteriális, gyógyító
Gyógyítja és regenerálja a száraz, sérült bőrt, serkenti a természetes sejtregenerációt, javítja a bőr tónusát, ezáltal fiatalosabb bőrképet eredményez. Magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik. Táplálja és revitalizálja a fejbőrt, és segít megőrizni az egészséges hajkoronát. Bár valamennyi méz rendelkezik antibakteriális hatással, ez a méz fajta kiemelkedően hatékony természetes antibakteriális szer. Azonosították az úgynevezett manuka faktort, ami egy aktív hatóanyag és csak a legjobb minőségű manuka mézben található meg. Ennek gyógyító
tulajdonsága olyan erős, hogy egyes vélemények szerint meghaladja a hagyományos modern medicinákét.
Hatékonyságának köszönhetően egyre több bőrápoló termékben is szerepel. Természetes antioxidáns hatása miatt védi a bőrt a napsugarak okozta károsodástól. Hidratáló, frissítő, tápláló hatásával gyógyítja az irritált, sérült bőrt, akárcsak a haj állapotát. Behatolva a hajszálak rostjai közé táplálja és regenerálja a haj szerkezetét.
A pórusokból eltávolítja a szennyeződéseket, ezért az aknés bőr tisztítására is alkalmas. Tápanyagokkal, aminosavakkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és az egészséges kötőszövethez nélkülözhetetlen cukrokkal látja el a bőrt. Támogatja a kollagén és elasztin rostok kialakulását, így csökkenti a ráncképződést, és tónusossá teszi a bőrt. Gyulladásgátló hatással rendelkezik, mérsékeli a duzzanatok kialakulását.
Kiknek ajánljuk:
Száraz, érzékeny bőrre, valamint a mindennapos testápoláshoz.
Olíva - a folyékony arany

Az olíva olaja számos mítoszt és legendát ihletett, páratlan hírnévnek örvend. A folyékony arany elnevezés eredete távoli múltba vész: már akkor is kozmetikumok alapját képezte ez az értékes nedű. A haj és test ápolására, hidratálására és védelmére férfiak és nők egyaránt használták, mindez kiderül az ókor mezopotámiai, görög és római irodalmi forrásaiból. Az egyiptomiak parfümök és illatosítók számos fajtáját készítették olívából, ami kiváló védelmet nyújtott a forró egyiptomi napsütéssel és a szárító széllel szemben. Kleopátra szépítőszereinek alapanyaga szintén az olíva olaj volt. Az ókori görögöknél az olajfa a béke és a diadal szimbóluma volt, az olajfaág pedig az olimpiai bajnokok jutalma.
A görögök számára nagyon fontos volt a testápolás, a különböző balzsamok, krémek mindenki által használt készítmények voltak. A tiszta olajat a tisztálkodáshoz használták, a hidratáláshoz pedig különböző gyógynövényekkel dúsították. A száraz bőrt és hajat egyenértékűnek tartották az ápolatlan tisztasággal. Ezért az ápolt megjelenés érdekében naponta legalább egyszer hidratálták magukat olíva olajjal az egészséges megjelenés érdekében.
Hatása általában:
Rendkívüli tulajdonságainak köszönhetően kitűnően felhasználható a szépségápolás valamennyi területén, az öregedésgátlásban és a ráncok eltüntetésében. Alkalmas a kimondottan száraz, dehidratált bőr védelmére, megnyugtatására és hidratálására. Helyre állítja a természetes hidrolipid réteget, fokozza a bőr feszességét, visszaadja a bőr fiatalos megjelenését. A hajápolásban véd az oxidatív károsodástól, így a haj természetes, erős állapotát konzerválja.
Zsírsavakat és olajsavakat tartalmaz, melyeknek köszönhetően természetes tisztító funkció ellátására alkalmas. Béta karotin, tokoferol (E vitamin) és antioxidáns tartalmánál fogva védelmezi a bőr egészségét. Mélyen tápláló olajával és antioxidáns tartalmával csökkenti a ráncokat és a finom redőket. Behatolva a hajszálak rostszerkezetébe, élettel tölti meg a száraz, megkopott hajat. Antioxidáns részecskéi szembeszállva a szabad gyökökkel, melyek a sejtkárosodásért felelősek, lassítják az öregedés folyamatait.
Kiknek ajánljuk:
A normál és a kimondottan száraz bőr és haj ápolására alkalmas, valamint az érett bőr számára az öregedésgátló testápolásban.
Rózsa - a virágok királynője

A rózsa aromatikus olaja az illóolajok palettájáról soha nem hiányozhatott. A rózsa termesztése és felhasználása a 3000 évvel ezelőtti Perzsiában kezdődött. Az egyiptomiak, a görögök és a rómaiak fejfájás és nehezen gyógyuló sebek gyógyítására is alkalmazták. Mivel szerelmi serkentő erőt is tulajdonítottak neki, fogyasztásra is használták, valamint a nagy lakomák alkalmával behintették vele a padlót.
Mítoszok és legendák gyakran felbukkanó eleme valamennyi ősi kultúrában, tápláló, frissítő, tisztító és rejuvenáló hatása miatt a szépségápolásban és a gyógyításban szerepet kap. A szerelem és a szépség szimbólumaként tisztelték és úgy tartották, segít kapcsolatot teremteni az istenekkel.
Hatása általában:
Segít megakadályozni az idő előtti öregedés folyamatát. Javítja a bőr textúráját, simává, egészségessé és élettelivé teszi azt. Fiatalossá és kiegyensúlyozottá teszi a bőrt, erőssé és egészségessé a hajat.
A rózsa illatát belélegezve azonnal érezzük kiegyensúlyozó, harmonizáló hatását, energiával tölti el sejtjeinket. Rendkívül komplex kémiai összetételű anyag, több mint 300 alkotóelemből áll. Szerelemi serkentő, antidepresszáns, antiszeptikus és összehúzó hatását kamatoztatja a kozmetikumokban.
Kiknek ajánljuk:
Antioxidáns hatásának következtében véd a korai öregedéstől, segít helyreállítani a napsütés okozta károsodást. Antiszeptikus és antibakteriális hatása miatt segíti a bőr helyreállítását trauma, stressz vagy fertőzés után. Bár valamennyi bőrtípus ápolásához kíváló, a száraz, érzékeny, dehidratált bőr legjobb ápolója, és az öregedésgátló ápolásban is nagyon hatékony.
A Rózsa Ottó arcápoló készítmények alapvetően a következőkből állnak: damaszkuszi rózsa olaj, rózsavíz, aloe vera, argán olaj, borágó olaj, ír moszat, shea vaj, zöldcitrom virág, kamilla, körömvirág, C és E vitaminok, valamint geránium és szegfűszeg olajok.
Méhpempő - a fiatalság természetes forrása

A méhpempő a dolgozó méhek garatmirigy váladéka, a méhek "teje". Ezzel az anyaggal etetik a lárvákat és a petéző méhanyát, minek következtében 2000 petét is képes lerakni, és 5-8 évig is elél. Ez negyvenszer hosszabb idő egy átlag méh életénél. Nem csoda, hogy ez a csodálatos nedű igen keresett gyógyító elixírként vált ismertté. A szinte csodával határos nedűt gyógyító és táplálék kiegészítő szerként kezdték használni, emellett öregedést lassító és energetizáló tulajdonsága miatt is keresetté vált. Napjaink modern tudománya kezdi újra felfedezni és kutatni a méhpempő titkát.
Az egyiptomiak, akik híresek voltak szépségtitkaikról, felhasználták a méhpempőt bőrük védelméhez és táplálásához, ennek köszönhetően a mostoha sivatagi körülmények között is meg tudták őrizni bőrük szépségét. Hogy a fáraó testének szépségét, fiatalságát megőrizzék, méhpempővel kevert aranyat használtak a balzsamozáshoz. A királyi család és a politikai elit mumifikálásának alapanyaga volt.
Az ókori görögök az örök fiatalság forrásaként tekintettek a méhpempőre, az élet szimbóluma is volt számukra.
Mindezek mellett valamennyi antik kultúrában kincsként tekintettek rá.
Hatása általában:
Kivételes tulajdonságainak köszönhetően az öregedésgátló bőrápolás jól felhasználható, és a ránccsökkentő készítmények látványos hatású alapanyaga. A száraz, igénybevett bőr gyógyításához, hidratálásához és regenerálásához is kiváló. Támogatja a természetes sejtregenerációt, tonizálja a bőrt, ezáltal segíti a feszes, fiatalos megjelenés elérését. Táplálja és revitalizálja a fejbőrt, fokozza a hajnövekedést.
Rengeteg értékes tápanyagban, növényi hormonban, nyomelemben és vitaminban bővelkedik, alapja rendkívül jó minőségű fehérje. Igen hatásos roboráló hatású táplálék kiegészítő. Esszenciális aminosav tartalma magas, ami pedig a kollagén fő alapanyaga. A kollagén felelős a kötőszövet feszességéért, ezáltal a fiatalos bőr megőrzésében jelentős szerephez jut. Antibakteriális hatása miatt a bőrproblémák leküzdésében is segít, hiszen a baktériumok jelenléte számos bőrprobléma okozója lehet.
Kiknek ajánljuk:
A normáltól a száraz, érett bőrig valamennyi típus ápolására alkalmas. Egyedülálló tápanyag összetételével igazi jótevője az igényes bőrnek. Antibakteriális tulajdonsága a problémás bőr kezelésére is alkalmassá teszi.
Klinikai vizsgálatok támasztják alá, hogy számos rendellenesség esetén pl. dermatitisz, ekcéma, illetve horzsolások, csípések, kisebb sérülések esetén is segít, kiegészíti az esetleges orvosi kezelést.