anikookoboltja webáruház, webshop
XYLIT - NYÍRFACUKOR (Nyírfából készült) 500gr
TERMÉSZETES ÉDESÍTŐK / Azonosító: 00030

bruttó 2.490 Ft
db
XYLIT - NYÍRFACUKOR (Nyírfából készült) 500gr

MEGRENDELÉSNÉL A VEVŐ MEGJEGYZÉSE ROVATBA KÉREM ÍRJA BE, HOGY MELYIK KISZERELÉSBŐL (500gr  VAGY 1 kg -BÓL)  ÉS HÁNY CSOMAGGAL KÉR!

XYLIT
NYÍRFACUKOR 500gr   1 180,- Ft

NYÍRFACUKOR  1kg     2 370,- Ft


Természetes édesítőszer, nyírfából készült. Mellékízmentes édesítőszer diabéteszeseknek és fogyni vágyóknak is! Édes és Egészséges

Összetevők: 100% nyírfacukor

Fogyókúrázóknak
Cukorbetegeknek
Candida diétázóknak is!

A nyírfacukor egy természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, amely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul, és szervezetünk maga is termeli.

Felhasználás
Mivel a nyírfacukor az asztali cukorhoz hasonlóan viselkedik, oldódik, keveredik, ezért sok esetben felcserélhető azzal. A nyírfacukor tökéletesen helyettesíti a cukrot főzésnél, sütésnél, desszertek és meleg italok készítésénél, illetve ízletes édesítője gyümölcsöknek és gabonaféléknek.

Nem nyújt táptalajt a gombáknak, így nem alkalmas élesztővel készült ételek, tészták készítéséhez.

Napi használata biztonságos. A nyírfacukor korlátlanul fogyasztható, azonban igényel egy rövid alkalmazkodási időt, mert érzékenyebbekre hashajtóként hathat, így kezdetben fokozatos mennyiségnövelés javasolt. Érzékenyebb gyomrúaknál 4-6 hetes hozzászoktatási időszak javasolt, kisebb mennyiséggel kezdve (napi egy kiskanál).

Miért különleges a nyírfacukor édesítő?
Tiszta, édes ízű. A nyírfacukor természetes anyag, természetes módon feldolgozott, adalékanyagoktól mentes.
Energiatartalma 240 kcal. A nyírfacukor lassan szívódik fel és alakul át, ezért erősíti a jóllakottság érzését.  Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű anyagot, tartósítószert, allergén anyagot, illetve fenil-anilin forrást.
Glikémiás indexe: 7. A vércukorszint így szinte stabil marad.


- Utóízmentes, édes ízű cukrot helyettesítő természetes édesítő.

- A cukorhoz képest lényegesen alacsonyabb energiatartalommal bír

- 100% növényi eredetű

- 40%-kal kevesebb energiát tartalmaz (2,4 kcal/g)

- Glikémiás indexe 7-13 közötti, így diabéteszesek is nyugodt szívvel fogyaszthatják.

- Az alacsony Glikémiás indexű értékű élelmiszerek fogyasztása az egészséges étrendben hozzájárulhat a normál vércukorszint és a testtömeg megtartásához.

- Cukor helyett alkalmazva elősegítheti a fogak egészségének megtartását.


Hogyan használjuk a nyírfacukrot?



A cukorhoz hasonlóan viselkedik, oldódik, keveredik, ezért sok esetben felcserélhető azzal.

Mivel a xilit molekula-szerkezetében viszont eltér a cukortól.
Az élesztő sem képes lebontani, tehát kenyér vagy egyéb kelt tészták készítésére nem alkalmas!

Mihez használjuk a xilitet?



A nyírfacukrot használhatjuk:

- Sütéshez, sütemények, torták, desszertek vagy bármiféle édesség édesítéséhez, a cukor kiváltásához.
- Édesítéshez: kávé, tea
- Befőzéshez, lekvárok, kompótok készítéséhez
- Gabonafélék, müzlik gyömülcsök édesítéséhez
- Szirupok készítéséhez
- Fagylaltokhoz
- Italok édesítésénél ügyeljen a mennyiségre!


Mihez ne használjuk?

- Élesztővel készülő tésztákhoz nem használható, mert a Xilit nem szolgál táptalajul az élesztő gombáknak, így a tészta nem kel meg.

Mennyit?

A Xilitből hasonló mennyiséget használjunk, mint amennyit a cukorból, de ügyeljünk arra, hogy nagy mennyiségben hashajtó hatású.
Napi 30 grammnál többet nem érdemes fogyasztani belőle.

Mikor használjuk?

Van, amikor indokolt, hogy édesítésnél a cukrot helyettesítsük: cukorbetegség, túlsúly és elhízás esetén, bizonyos anyagcserebetegségeknél vagy ha Candida diétán vagyunk.

Cukorbetegeknek mire kell odafigyelniük, ha a nyírfacukrot használják?

A Xilit kifejezetten alacsony a glikémiás indexe (GI=7-13), így fogyasztásával vércukorszint-ingadozás nem, vagy csak alig lép fel, a vércukorszint egyenletesen alacsony marad. A nyirfacukornak lassú a felszívódása így stabil energiaforrást biztosít, miközben a vércukorszintet nem emeli.
A Xilit hasznosulása a szervezetben bonyolultabb mint az egyszerű szénhidrátoké, mivel először cukorrá kell alakulnia, mielőtt felszívódhatna. Az átalakulás és a felszívódás során körülbelül 50% a felhsznosulás aránya, így 100g Xilovit nagyjából 50g szénhidráttal járul hozzá az anyagcseréhez.
Cukorbetegeknek a Xilovitot a szénhidráttartalom szempontjából ugyanúgy kell beszámolniuk, mint a cukrot.

 

Természetes növényi alapanyagokból



Termék sorrend: 1



Megtekintve: 1124

Ehhez a termékhez az alábbi termékeket is megrendelték
Kép
Megnevezés 
Ár 
Rendelés
gallery thumbnail
CITROMSAV 0,5kg és 1kg
Citromsav bemutatása (C6H8O7, oxi-trikarbalilsav) MEGRENDELÉSNÉL A VEVŐ MEGJEGYZÉSE ROVATBA KÉREM ÍRJA BE, HOGY MELYIK ...
bruttó 645 Ft
db
gallery thumbnail
MOSÓSZÓDA 1KG (minőségi, olcsón)
Hogyan mosd a ruháidat tisztára, miközben kíméled a környezetedet? Mosószóda bemutatása A mosószóda (nátrium k...
bruttó 380 Ft
db
gallery thumbnail
ÉTKEZÉSI SZÓDABIKARBÓNA 500gr
Étkezési szódabikarbóna lúgosításhoz, savtalanításhoz. Semlegesíti a savakat, megszünteti a gyomorégést. 500g...
bruttó 385 Ft
db
gallery thumbnail
PARAJDI ÉTKEZÉSI SÓ 1kg
A parajdi só egy valódi kincs Erdélyből! Mire Jó a Parajdi Só? Az Erdélyből származó parajdi só a világon az egyik leg...
bruttó 390 Ft
db



Bevásárlókosár

Kérjük, lépjen be.

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Nem tudok belépni

KARÁCSONYI AJÁNDÉKDOBOZOK









Hírlevél



Webáruház bérlés és készítés

0.1 mp




KAPCSOLAT

   +36 70 7086487; +36205532723
   8438 Veszprémvarsány, Kossuth L. u.
   Üzenet küldése


HÍRLEVÉL