anikookoboltja webáruház, webshop

webáruház felső lábléc
webáruház négyzet fájl
"Cukor kergető" Gyapjas tintagomba por
Mennyiség: db
Nyomtatható változat Elküldés egy ismerősnek KedvencekhezKérdés küldése
\"Cukor kergető\"  Gyapjas tintagomba por

"Cukor kergető"  Gyapjas tintagomba por 60db

60 db kapszula      1860,-Ft


Az egyik legértékesebb étkezési gombánk.
A friss termőtest 8-13 % szárazanyagot tartalmaz, amiben 22-38 % a nyersfehérje. Mind a húsz aminosav előfordul e gombában, köztük a 9 eszenciális /létfontosságú, de ez emberi szervezet által előállítani nem képes/ aminosav: a hisztidin, a leucin, az izoleucin, a lizin, a metionin, a fenilalanin, a treonin, a triptofán és a valin.
A nyersrost 13-49 % között váltakozik. A szárazanyagban 15-45 % a szénhidrát. A zsírtartalom 1-5 %. A hamutartalom 7-11 %.
100 g szárított gombában megtalálható 930 mg kálium, 7 mg nátrium, 74 mg magnézium, 2 mg vas, 27 mg kalcium, 1 mg mangán, 3 mg cink, 1 mg réz.
A vitaminokból 74 mg C-vitamin, 39 mg niacin, 3 mg riboflavin /mindkettő B2 vitamin/, 1 mg tiamin /B1 vitamin/ található benne. /LELLEY 1999/.”
Gyógynövény és élelmiszer - étrendkiegészítő kapszula formájába


Gyapjas tintagomba
A kapalos gombákhoz tartozik. Illata és íze a vargányagombához hasonló, konyhai felhasználásra alkalmas. A kína gyógyászatban évezredes hagyománya van a gyógygombák felhasználásának az egészség megőrzésben.   

A gyapjas tintagomba (Coprinus comatus) - más néven Petrencegomba - természetes módon hozzájárul az anyagcsere folyamatok egészséges működéséhez. 1934 óta vizsgálják jótékony hatását diabéteszben.
Képes csökkenteni a vércukorszintet és enyhítheti az érelmeszesedést és annak következményeit.
Gátolhatják a cukorbetegség kialakulásának folyamatát, csökkenthetik a magas koleszterin és triglicerid szintet és hatékonyan erősíthetik az immunrendszert.
Fogyasztásának előnyei
Fehérjetartalma értékes. Esszenciális szabad aminosavakat tartalmaz. Kísérletekkel igazolt immunerősítő - tumorgátló hatással rendelkezik. Szintén bizonyítást nyert a vércukorcsökkentő, gyulladásgátló hatása is. A vércukorszint csökkentő effektus az inzulinéhoz hasonló, ami a 2010 - benazonosított "comatin" hatóanyagnak köszönhető.

Mára már kutatásokkal igazolták rákellenes mivoltát. Nagyon hatékony prosztata-, emlő- és hólyagrák kezelésében! A parkolónkban termő gomba daganatokat gyógyít, hát nem óriási?! A cukorbetegségek kezelésére kiválóan alkalmazható. Már népgyógyászatból is ismert vércukorszint csökkentő hatása.

Alkalmazása
Betegségmegelőző jelleggel (immunerősítés, nem kialakult cukorbetegség) napi 2x2 kapszula ajánlott étkezés után. Kialakult cukorbetegságnél - az orvos véleménye alapján, az adag növelésével - kiegészítő terápiaként alkalmazhatjuk, akár napi 3x3 kapszula szedésével.
 

FELHASZNÁLT IRODALOM:

  • Dravecz, T. (2009):Az év gombája 2009: A gyapjas tintagomba I.-II.-III.
  • Magyar Gombász - 2009. 7.1. 16-17p. - 7.2. 16-17p. – 7.3. 10p.
  • Lelley, J. (1999): A gombák gyógyító ereje, Mezőgazda, Bp. 103-106p.
  • Huber, E. (2009): A gombák biológiailag aktív komponensei a fitoterápiában, Corvinus Egyetem, Bp., szakdolgozat
  • Ding, Z. et al. (2010): Hypoglycaemic effect of comatin,an antidiabetic substance separated from Coprinus comatus broth on alloxan-induced-diabetic rats, Food.chem.,vol. 121,1.1. 39-43p.

Nyilatkozat
A http://anikookoboltja.hu  webáruház oldalainak tartalma kizárólag információ átadás célját szolgálja. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A http://anikookoboltja.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelő orvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, ill. módosítani az orvos által előírt kezelésen, sem pedig a kezelést magától abbahagyni. A http://anikookoboltja.hu tartalma nem használható öndiagnózisra, sem pedig gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. A http://anikookoboltja..hu csapata a lapon közölt információkat legjobb tudásuk szerint készítették el. Kisebb szerkesztési hibák előfordulása nem zárható ki. Az oldalon megtalálható leírások, szövegek, képek könyvekből, neves internetes portálokról, többnyire szakértők, természetgyógyászok, orvosok, gyártók, fogyasztók visszajelzései alapján lettek összeállítva. Nem nyújthatók be tehát olyan kárigények, melyek az információ (beleértve a hiányos vagy hibás információkat is) felhasználásával okozott kár megtérítését célozzák. Az ajánlások nem kötelező érvényűek és kötelezettség nélküliek. A szerzők fenntartják a jogukat, hogy bármikor, előzetes értesítés nélkül a honlap egyes részeit vagy teljes egészét megváltoztathatják.
FENTI MEGÁLLAPÍTÁSOK NEM AZ ORSZÁGOS GYÓGYSZERÉSZETI INTÉZET SZAKVÉLEMÉNYE. A TERMÉKEK NEM SZOLGÁLNAK BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE ÉS GYÓGYÍTÁSÁRA.
Minden esetben konzultáljon szakemberrel, orvossal! Az oldalon található termékek nem minősülnek gyógyszernek, az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Figyelem! A www.anikookoboltja.bolthely.hu egy internetes áruház, a weboldalon található információk a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi – ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.

Termék sorrend: 1

Megtekintve: 5706
Nyomtatható változat Elküldés egy ismerősnek KedvencekhezKérdés küldése


Ehhez a termékhez az alábbi termékeket is megrendelték
Kép
Megnevezés 
Ár 
Rendelés
gallery thumbnail
D3-vitamin K2-vitaminnal - Vitamin D3 2000 IU 100db
  D3-vitamin K2-vitaminnal - Vitamin D3 2000 IU 100db Napi használatra ajánlott termék! Zsírban oldódó, hő...
bruttó 5.780 Ft
dbBevásárlókosár

KARÁCSONYI AJÁNDÉKDOBOZOK

HírlevélWebáruház bérlés és készítés

0.09 mpwebáruház négyzet fájlwebáruház négyzet fájl
   VÁSÁRLÁS
lábléc