anikookoboltja webáruház, webshop

Kategóriák

KURKUMA + BORS 160db

GYOMOR ÉS EMÉSZTŐRENDSZER / Azonosító: 00347

bruttó 3.750 Ft
db


KURKUMA + BORS

160 KAPSZULA  -  3750,- FT

Összetevők:
bors, kurkuma
Élelmiszer-, gyógynövény keverék étrend-kiegészítő kapszula formában.
A fűszernövények és a gyógynövények között nincs éles határvonal. Számos esetben előfordul, hogy a közismert konyhai ízesítő egyben hatásos gyógynövény is. (Pl. fokhagyma, csípős fűszerpaprika, konyhakömény stb.) Az Ázsiában fűszerkeverékekben (curry) kiterjedten használt indiai kurkuma és a világszerte népszerű fekete bors jelentős gyógyhatással rendelkezik. Ennek hivatalos elismerése 2013-ban megvalósult felvételük az Európai Gyógyszerkönyvbe.


 
MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?
 
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1999-ben kiadott monográfiájában a kurkumát emésztési panaszok, gyomorsav túltengés, savhiány, felfúvódás kezelésére ajánlják humán klinikai kísérletek alapján. Az ismertető szerint a hagyományos orvoslásban, gyógyszerkönyvekben a következő esetekben használják: reumás fájdalmak, ízületi gyulladás, gyomorfekély, menstruációs zavarok, hasmenés, epilepszia, bőrbetegségek (külsőleg). Ugyanitt említik gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatását. Az újabb kutatási eredményeket rögzítő orvosi szakirodalom szerint humán kísérletben bebizonyosodott reuma ellenes és májtámogató hatása. Bíztató kísérletek folynak a kurkuma hatóanyagával az Alzheimer-kór, demencia, Parkinson- kór terápiájában. Bizonyos rákbetegségek megelőzésében és kezelésében is ígéretesnek mutatkozik. Kezdetben problémát okozott a hatóanyagok nem kielégítő felszívódása a szervezetben. Állat- és humán kísérletben fekete bors adagolásával a tiszta kurkumához képest 2000%-kal jobban hasznosult! A bors és a kurkuma kapcsolatáról 75 db szakcikk található a Pubmed nemzetközi orvosi adatbázisban (2013)

 
HOGYAN ALKALMAZZUK?
 
Egyik alkotórésznek sincsenek káros mellékhatásai. Napi 3x3 kapszula fogyasztása javasolt. Csak 18 éves kor felett szedhető! Kialakult betegségnél ajánlatos kikérni a kezelőorvos véleményét!

 
FELHASZNÁLT IRODALOM
 
WHO Monograph on Selected Medicinal Plants, Rhizoma Curcumae Longae Volume1. 1999.
 
Shoba, G. et al (1998): Influence of piperine ont he pharmakokinetics of curcumin….
 
Planta Medica, 1998 may;64(4): 353-6Termék sorrend: 1Megtekintve: 1776

Bevásárlókosár

Kérjük, lépjen be.

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Nem tudok belépni

Termék ajánló


KARÁCSONYI AJÁNDÉKDOBOZOK

HírlevélWebáruház bérlés és készítés

0.28 mp