anikookoboltja webáruház, webshop

Kategóriák

CSIPKEBOGYÓ GYÜMÖLCSLÉ - CSIPKEBOGYÓLÉ - 100%-os rostos gyümölcslé 3L

100%-OS MAGYAR GYÜMÖLCSLÉK / Azonosító: 00403

bruttó 2.850 Ft
db

sipkebogyó Gyümölcslé

Natúr Rostos Csipkebogyólé Almalével

3 literes 100%-os Rostos Magyar Csipkebogyólé Almalével



 
- Tartósítószer és színezék mentes!
- Magyar termelők gyümölcséből készült!
- Hozzáadott cukor mentes!
- Rostos, így nem csak a gyümölcs levét, hanem a fontos rostanyagokat, és nyomelemeket is tartalmazza!
 
Miért érdemes ezt választani?

Mivel a gyümölcslevek az ízt adó gyümölcs velőjét is tartalmazzák, így kiemelnénk, hogy ezeknél a rostos termékeknél nem csak a gyümölcsléről beszélhetünk, hanem maga a gyümölcshúsról is melyben értékes vitaminok, rostok és ásványi anyagok vannak.

Ennek köszönhetően ezek a natúr gyümölcslevek ízben és rostokban gazdagok!

A gyümölcslén kívül az ízt adó gyümölcshús aránya általában ~ 30 %.

A zöldségleveknél ez az arány ~ 40 %, a szamócalénél ~ 35 %, a homoktövis lénél pedig ~ 12 %.

A gyümölcslé tartósítása tartósítószerek helyett, kíméletes hőkezeléssel történik, hogy az a lehető legtöbb vitamint és beltartalmi értékét megőrizze.




Csipkebogyó, a C-vitamin-bomba

Ahogy hidegebbre fordul az idő, a piacon egyre kevesebb idénygyümölccsel és -zöldséggel találkozunk. A népi gyógyászatban már régóta jól ismert csipkebogyó se nem gyümölcs, se nem zöldség, viszont éppen ilyenkor van szezonja!

Friss formájában beszerezhetjük falusi portákról, vagy – ha sikerül találnunk a természetben egy csipkebogyótermő helyet – saját kezűleg szedhetjük le.

A létfontosságú C-vitamin

Minden más vitaminnál nagyobb szüksége van a szervezetnek a C-vitaminra, azaz az aszkorbinsavra. Leginkább az influenza és a meghűléses betegségek megelőzésére és kezelésére, valamint a szervezet roborálására használják, de számos további áldásos hatása is van. Fontos szerepet játszik például a kollagéntermelésben, valamint a csontozat, a fogak és a bőr egészségének megőrzésében – azaz szépít és fiatalít is.
A gyepűrózsa bogyója a C-vitaminon kívül számos olyan anyagot tartalmaz, amelyet az emberi szervezet kiválóan tud hasznosítani: pektin, flavonoidok, cukor, alma- és citromsav, cseranyag, A vitamin.

Segíti a vas felszívódását a szervezetben, megelőzve ily módon a vérszegénységet – e vonatkozásban különösen nőknek érdemes fogyasztaniuk. Antioxidáns hatása okán megköti a káros szabad gyököket, amiben a csipkebogyó esetében különböző egészségvédő molekulák is támogatják. Mindemellett védelmet nyújt a kedvezőtlen környezeti hatások ellen.

További élettani hatások

A csipkebogyó bővelkedik az idegrendszer zökkenőmentes működését biztosító B-vitaminban is. Jelentős mennyiségben tartalmaz még K-vitamint, azaz fillokinont, ami megelőzi a vérzékenységet, vérzéscsillapító hatású, valamint segít megelőzni a máj különböző funkcionális zavarait. Felfedezhető benne számos létfontosságú ásványi anyag, mégpedig az emberi szervezet számára optimális arányban. Gazdag továbbá antioxidáns flavonoidokban, valamint az A-vitamin-képződéshez nélkülözhetetlen karotinoidokban is.

Csak óvatosan!

A levet kíméletesen hőkezeljük, nem forraljuk, így a vitamin kioldódik a bogyókból anélkül, hogy sérülne. Mint vízben oldódó vitamin, a C-vitamin könnyen és gyorsan kiürül a szervezetből. A folyamatos utánpótlás érdekében ne egyszerre igyunk meg egy nagyobb mennyiséget, hanem kisebb adagokra osztva, a nap folyamán több alkalommal vigyük be a szervezetünkbe!
Hogyan gyűjtjük?

A növény gyógyászati célokra használt termését szeptember környékén gyűjtik. A csipkebogyó drogja kétféle alakban kerül kereskedelembe, szárítva és szőreitől, magvaitól megtisztítva "csipkehúsként". A szárított csipkebogyóban is bőségesen található C-vitamin, azonban a termést frissen szedett állapotában használjuk fel. Az első őszi fagyok idején érdemes szüretelni.
Mire jó?

Már az ókori népek is felismerték gyógyító hatását, főként a sorvadásos betegségek ellen. A C-vitamin fokozza a szervezet ellenálló-képességét, a flavonoidok gyulladásgátló és antibiotikus immunerősítő hatást fejtenek ki, a pektinek pedig segítik az emésztést. A bogyóból készített gyógytea influenzás időszakban, meghűléses megbetegedések idején rendszeresen fogyasztandó. Ismeretes gyógyhatása vese- és hólyagbántalmakra, bélhurut és hörghurut esetén. Emésztést javító hatása közismert, gyenge vizelethajtó tulajdonságú. A csipkebogyó készítmények jól használhatók erősítő, üdítő és élvezeti célokra is. Ízjavító hatása miatt gyógynövény-keverékekben, gyümölcs-teákban széles körben alkalmazzák.
 
Javasoljuk használjon tárolódobozt.
A környezet védelme érdekében a dobozt ne dobja el, ha lehet használja újra.

 



Termék sorrend: 1



Megtekintve: 502

Bevásárlókosár

Kérjük, lépjen be.

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Nem tudok belépni

Termék ajánló


KARÁCSONYI AJÁNDÉKDOBOZOK









Hírlevél



Webáruház bérlés és készítés

0.11 mp




KAPCSOLAT

   +36 70 7086487; +36205532723
   8438 Veszprémvarsány, Kossuth L. u.
   Üzenet küldése


HÍRLEVÉL