gumiwebshop webáruház, webshop

webáruház felső lábléc
webáruház négyzet fájl

Gyártó kereső

Barum
BFGoodrich
Bridgestone
Continental
Dunlop
Falken
Firestone
Fortune
Fulda
Goodyear
Hankook
Infinity
Kleber
Kormoran
Kumho
Landsail
Laufenn
Marshal
Maxxis
Michelin
Nankang
Nexen
Nokian
Pirelli
Rotalla
Semperit
Toyo
Yokohama
Gumiabroncs Gyártók

Gumiabroncs Gyártók származási, gyártói helyei 

Barum Barum  Otrokovicében 1924-ben épült fel az akkori Csehszlovákia első gumigyára. A személyautó abroncsok gyártása 1934-ben kezdődött. Jelenleg a Barum gyár és a márkanév a Continental AG tulajdona. A Conti miután átvette a gyárat hozzáfogott a teljes körű átszervezéshez a német tapasztalatok alapján. Mára a Barum a világ egyik legkorszerűbb üzeme az itt gyártott termékek minősége kitűnő. Az anyagösszetétel és a mintázat mindig a legkorszerűbb ismeretek alapján tervezett köszönhetően a háttérben álló anyacég szakértelmének. Ugyanakkor a Barum abroncsok ára az alsó-budget kategóriában is versenyképes. A gyár abroncsai a legszélesebb felhasználó kör számára lettek optimalizálva és szinte minden autóhoz kínálnak olcsó és biztonságos gumiabroncsot téli és nyári használatra
egyaránt.";"Budget kategória| kiemelkedő ár/érték arány| Biztonságosmegbízható abroncsok.

BFGoodrich BFGoodrich  A BF Goodrich a Michelin csoport közép árkategóriájú tagja. A gyártmány története végigköveti Amerika történelmét az 1870-es alapítástól napjainkig. Termékeik gyakran speciális igényekre lettek tervezve BF Goodrich abroncsokkal volt szerelve az első automobil ami átszelte az USA-t ugyanúgy mint napjainkban a Columbia űrsikló. Ez a Dakar Rally nyertesek abroncsa 2002 óta. A gyártó elkötelezett a versenyek terén számos rally verseny hivatalos szállítója. A versenyek során szerzett tapasztalatok felhasználásával kiemelkedő termékeket állít elő. Terepjáró abroncsai a legelismertebbek  személyautó abroncsaira jellemző a sportosság kiváló irányíthatóság és a kitűnő gyártási minőség.";"Közép kategóriás abroncs| Sportos vezetési élmény| Kitűnő gyártási minőség| Kiemelkedő SUV és terepjáró abroncsok.

Bridgestone  A Bridgestone gumiabroncs gyárat 1931-ben Japánban alapították. A márkanév a gyáralapító Shojiro Ishibashi nevéből ered ishibashi jelentése kő-híd (stone bridge) ebből keletkezett a nemzetközi viszonylatban is sokkal jobb hangzású Bridgestone. A gyár valóban végigjárta a háború utáni japán vállalatok kanosszáját  rövid ideig motorkerékpárok gyártásával is próbálkozott. Folyamatos és kitartó munkával a Bridgestone márkanév presztízse és a cég árbevétele is évről évre növekedett. 1988-ban megvásárolta az Amerikai Firestone márkát és gyárakat. Jelen pillanatban a világ legnagyobb gumiabroncs gyártója megelőzve a Michelint és a Continentalt. Minden kontinensen minden árkategóriában jelen van valamelyik márkájával termékével. A Bridgestone abroncsok a legmagasabb prémium kategóriába tartoznak. A folyamatos innovációnak és a kifinomult korszerű gyártási eljárásoknak köszönhetően. 2008 áprilisában adták át Tatabányán a Bridgestone magyarországi üzemét ahol az európai piacra szánt személy és teher abroncsokat állítanak elő. A Bridgestone a világ első számú abroncsgyártója az árbevétel alapján leányvállalataival együtt 126 ezer dolgozót foglalkoztat világszerte 179 gyárral rendelkezik és termékeit 150 országban forgalmazza. Minden ötödik jármű a világon Bridgestone gumiabronccsal van felszerelve.";"Prémium kategóriában is kiemelkedő| Kitűnő gyártási minőség| Kiváló komfortos abroncsok| Nagy teljesítményű járművekre is ajánlott.

Ceat A Ceat gumiabroncs márka a Pirelli leányvállalata. Olaszorszgában alapította Bruni Tedeschi. 1958-ban kezdte meg működését Mumbaiban Indiában. 1970-ben került a cég a Pirellihez amikor is Alberto Tedeshchi (az ismert Carla Bruni nagypapája) eladta a vállalatot. A CEAT egyébként mozaik szó amelyet a cég eredeti nevéből (Cavi Electrici Affini Torino) rövidítettek. A Ceatnak jelenleg négy gyártó üzeme van a világon kettő Indiában és kettő Sri Lankán. Termékei főleg a távolkeleten népszer európai viszonylatban azonban elismertségük alacsony. A Ceat 2009-ben megkapta a Reader's Digest - Megbízható márka díját.  

Continental A Continental csoport a világ egyik legnagyobb autói-alkatrész gyártással foglalkozó vállalata. Közel másfél évszázada gyárt gumiabroncsokat. A Continental abroncsok a prémium kategórián belül is az egyik legmagasabb minőséget és teljesítményt érik el. A folyamatos innovációnak köszönhetően termékeik a legmodernebb összetevőkből a legkorszerűbb technológiákkal készülnek és a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. Németesen stabil jó minőségükkel még a gyár alsó is közép kategóriás termékei is felhívják magukra a figyelmet.";"Prémium kategóriában is kiemelkedő| Magas gyártási minőség| Kiválóan kiegyensúlyozott vázszerkezet| Nagy teljesítményű járművekre is ajánlott.

Cooper A Cooper Tire Company elődje 1914-ben jött létre M and M Company néven. 1930-ban vásárolta meg a Copper Corporatmajd 1946-ban vette fel a Cooper Tire and Rubber Company nevet. A cég a mai napig amerikai központtal működik. Jelenleg számos márkát gyárt és forgalmaz: Avonion nevű céget Cooper, Dean, Eldorado, Mastercraft , Starfire, Definity. 51%-os figyelemre méltó részesedéssel rendelkezik a Taiwanon működő Chengshan Tire Co vállalatban globális eladásainak 25%-a már most a Kínai piacon történik. A Cooper Tire jelenleg a második legnagyobb gumigyártó a Goodyear után az USA-ban.

Dayton A Dayton a Bridgestone-csoport  kedvező árú gumiabroncs márkája, melyek a Bridgestone európai gyáraiban készülnek, szigorú minőségellenőrzési követelményeknek és előírásoknak megfelelve. A Dayton abroncsokkal az alsó-közép kategóriás járműveket célozták meg. Hazánkban ezt a márkát régóta forgalmazzák, elismerést szerzett magának kategóriáján belül az évek alatt. A budget kategória egyik képviselője, főleg kisebb gumi méretekben arat nagy sikereket. 

Debica A Debica gumiabroncs gyár és a név a Goodyear-Dunlop csoport többségi tulajdonában van. Hazájában a termék magasan vezet az eladási listákat. Az abroncsok tervezése és gyártása Lengyelországban történik. Ennek köszönhetően ezek az abroncsok tökéletesen illeszkednek mind a régió piaci elvárásaihoz mind pedig az időjárási viszonyokhoz. Az anyacég szakértelmét kihasználva jelentősen visszaszorították a fejlesztésre költött összeget így termékei árban versenyképesek maradhatnak ugyanakkor nem kell tartani a minőségi problémáktól vagy a tervezési hibáktól - erre a Goodyear neve a garancia.";"Budget kategóriás ár| Kiváló ár/érték arány| Kelet-európai viszonyokra optimalizálva| Versenyképes ár.

Dunlop A Dunlop prémium kategóriás márka a Goodyear-Dunlop csoport névadó tagja. Míg a Goodyear a csendes komfortos gumit preferáló- addig a Dunlop a fiatalos sportosan vezető vásárlók igényeit kívánja kielégíteni. Termékei a legmagasabb csúcstechnológiát állítják a gumigyártás szolgálatába úgy hogy abból az élmény-autózás kellékei szülessenek. Fejlesztéseinek középpontjában a sport-szedánok és nagyméretű felső kategóriás limuzinok SUV-k gumiabroncs-ellátása áll. A Dunlop fejlesztési filozófiájának középpontjában a magas irányíthatóság és a pontos visszajelzés áll. Nem elég hogyha az abroncs jól követi az utasításokat pontos visszajelzést is kell nyújtania az út minőségéről hőmérsékletéről és a felületen jelentkező tapadási viszonyokról. A Dunlop gumik nagy biztonságosságot és sportos vezetési élményt nyújtanak mert a fejlesztések középpontjában mindig a kiválló irányíthatóság és a pontos felület visszajelzés áll.";"Prémium kategória| Korszerű megjelenés design| Sportos vezetési érzet| Kiemelkedő közvetlen irányíthatóság.

EUROTEC A Continentál csopor tagja Gyártási hely Románia

Falken A Falken Gumiabroncsgyártó Vállalatot 1983-ban alapította Japánban a Sumitomo Gumiipari Vállalat. A cég elsődleges feladata volt hogy az addig főként Észak-Amerikai piacra gyártott kitűnő Sumitomo gumiabroncsokat új név alatt a hazai vásárlók számára is elérhetővé tegye. Kezdetben Ohtsu néven forgalmazták autógumiijaikat és komoly elismerést vívtak ki a japán vásárlók körében. A japán piac meghódítása után a vállalat új babérokra tört és beindította a Falken abroncsok forgalmazását világszerte. A kifinomult gyártási technológiának és a világszerte elismert japán precizitásnak köszönhetően a Falken gumik közép kategóriás árért cserébe prémium kategóriás minőséget és teljesítményt nyújtanak. A fejlett gyártási eljárásoknak és a folyamatos innovációnak köszönhetően a Falken gumik valódi versenytársai nem a közép kategóriás abroncsok hanem a prémium termékek (mint például a Michelin, Bridgestone, Dunlop, Pirelli). A Falken gumik ár/érték aránya felülmúlja valamennyi felső kategóriás terméket. Kitűnő választás a közép kategóriában magasabb teljesítményre vágyó autósok számára. Terepjárók és SUV-k ideális gumija. A nagy teljesítményű sport autók luxus limuzinok kategóriájában a legjobb vétel.";"Közép kategória| Sportos vezetési élmény |Verhetetlen ár/érték arány.

Federal A Federal távol keleti gumiabroncs márka. Alacsony ár és kitűnő megbízhatóság jó teljesítmény jellemzi. Főleg a drifterek körében örvend nagy népszerűségnek leginkább japánban és az USA-ban közkedvelt verseny abroncs. A Federal Tyre Company a Federal Company (csoport) tagja. A vállalatot 1954-ben alapították Taiwanon. Az első gumik 1958-ben gördültek le a futószalagról. A termékek exportja 1965-ben kezdődött meg. A cég folyamatosan együttműködött a neves gumiabroncs gyártókkal (Bridgestone, Sumitomo, Dunlop) a minél magasabb szakmai szinvonal biztosítása érdekében. A Federal büszke rá hogy habár több mint 70 országban van jelen kiterjedt értékesítési hálózatával még sohasem vett igénybe banki hitelt és sosem zárt veszteséges évet. Fejlődése töretlen termékei pedig elismertek.

Firestone Firestone a Bridgestone közép kategóriájú márkája. Gumiabroncsai megbízható teljesítményűek és megfizehető áron kínálják a Bridgestone szakértelmét a kis és közép kategóriás autók számára.

Firenza Firenza  Európai életérzés Japán precizitás megfizethető ár. A Firenza gumikat a gyártó Sumo Tyre a Budget-Prémium kategóriába sorolja. Utolérhetetlen kombináció a Japán tervezés és az Olasz design találkozása amelynek révén a Firezna feltörekvő abroncsai kiemelkedő teljesítménnyel biztonságossággal - ugyanakkor stílusos megjelenéssel próbálják csábítani a majdani vásárlókat. A Firenza abroncs-kínálata kimondottan széles jelenleg 75 méretben gyártanak személyautó (PCR) nagy teljesítményű személyautó (UHP) és kisteherautó abroncsokat. A Sumo tire a Firenza termékcsaláddal azokat a vásárlókat kívánja maga mellé állítani akiknek fontos a megbízható biztonságos (japán tervezésű) gumiabroncs ugyanakkor nem kívánják megfizetni a prémium abroncsok jóval magasabb árát. A Firenza gumiabroncsok a távol-keleti gyártásnak köszönhetően megfizethető árukkal is hódítanak.";"Kitűnő ár-érték arány| Stílusos modern megjelenés| Kitűnő tartósság.

Fortuna Fortuna Kínai gumiabroncs márka. Low-budget kategória.

Fulda Fulda a Német csúcstechnológia több mint 100 éve. A Fulda gyár 1900-ban kezdte meg tevékenységét gumiabroncsai azóta is egyet jelentenek a kényelemmel és a hosszan tartó biztonsággal. Termékei a közép kategóriában kiváló ár/érték arányt képviselnek. 10%-os piaci részesedésével Németország egyik vezető gumiabroncs márkája. A Fulda legnagyobb erőssége az Európai piacok nagyon alapos ismerete termékeik fejlesztése előtt nem csak technikai hanem vásárlói igény felmérő kutatásokat is végezzenek. Számos minőségbiztosító és független teszt intézet tanúsítja a gyár termékeinek magas minőségét és elfogadottságát. Az ADAC abroncspiaci vásárlói felmérése alapján a Fulda ár/érték arányban a német piacon a második. A Fulda gumiabroncsok Európa szerte 13 üzemben készülnek ahol a legmagasabb ISO környezetvédelmi elvek alapján készülnek az emberi egészség és a környezet védelme érdekében.";"Közép kategóriás abroncs| Magas gyártási minőség| Kitűnő ár/érték arány| Prémium kategóriás teljesítmény| Innovatív korszerű termékek.

General Tire A General Tire-t 1915-ben alapították az USA-ban. Európában elsősorban a kiváló minőségű 4X4-es autókhoz gyártott gumikról ismert a General Altimax RT,és General Altimax HP abroncsairól . 1987-ben a General Tire gyárat megveszi a Continental.  Minőségük megfelel a Continental gyáraiban gyártott gumiabroncsok legszigorúbb előírásainak, melyeket Angliától Németországig több helyen gyártanak. Jelenleg is a Continental csoport tagja.


Goodride Megbízható gumiabroncs az olcsó árkategóriában Gyártás helye Kína.

Goodyear A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalata. 1889-es megalapítása óta fejlődésének útja egybefonódott az amerikai gumiabroncs gyártás kalandos történetével. Majd száz éve volt hogy először emelkedett a levegőbe a kék léghajó ami azóta is egybeforrt a márka arculatával. Termékei a felső kategóriát képviselik és többnyire ezen a szegmensen belüli kiváló ár/érték arányukkal hódítanak. Habár a Goodyear igazi amerikai márka Európában több mint 15 gyára és kutató laboratóriuma van. Az öreg-kontinens piacaira szánt téli- és nyári abroncsok az itteni fejlesztések eredményeiből születnek.";"Prémium kategória| Jó ár/érték arány| Széles termékválaszték.

GT Radial A céget 1951-ben alapították Indonéziában PT Gajah Tunggal néven.  A név jelentése a „Legfőbb elefánt”, amely jól illett az akkori tulajdonosok nagyratörő terveihez. Kezdetben kerékpárhoz és riksához gyártottak gumiabroncsokat. Az igazi fordulat 1970-ben következett be, amikor egy kereskedő és gumifinomító fia - Sjamsul Nursalin , megszerezte a vállalatot és vele együtt a márkanevet is.Ezután a GT Radial gyors fejlődésnek indult és 1973-ban megkezdték a motorkerékpár abroncsok gyártását is. 1981-ben megjelentek a GT Radial személygépjármű és haszongépjármű abroncsok. A vállalat sikereinek köszönhetően 1990-ben a GT Radial-t bejegyezték a jakartai tőzsdén. A következő évben a cég megvásárolta a GT Petrochem Industries-t, amely gumiabroncs zsinórokat és nejlonszálakat gyártott. 1993-ban a GT Radial megkezdte a radiál típusú gumiabroncsok gyártását is személyautókra és kisteher gépjárművekre.1994-ben a GT Radial termékei E-Mark minősítést szereztek, amely azt bizonyította, hogy termékei jó minőséget képviseltek, megfeleltek az európai követelményeknek.1995-ben a GT Radial megszerezte a legnagyobb indonéz acélhuzal és drótkötélgyártó vállalatot, a Langgeng Bajapratama-t. Egy évvel később a GT Radial megvásárolta a Meshindo Alloy Wheel Corporation többségi tulajdonjogát is, így az övéké lett Indonézia második legnagyobb alufelni gyártója is. 1997-ben a GT Radial megállapodást kötött a Pirellivel, az általuk tervezett radiál gumiabroncsok gyártására, amely 2001-ben meg is szűnt. 2001 végén a GT Radial a Nokiannal kötött gyártási megállapodást téli gumiabroncsok gyártására. 2002-ben a GT Radial QS9000 minősítést szerzett, ami a három nagy amerikai autógyártó, a GeneralMotors, a Chrysler és a Ford  által összeállított minőségi követelményeket tartalmazza. 2004-ben a GT Radial megállapodást írt alá a Michelinnel, melyben vállalta, hogy 2010-ig 5millió gumit gyártanak exportra. 2008-ban a Michelin gumiabroncsok exportja már elérte a 2,8 millió darabot, a cég pedig megkapta a Primaniyarta kitüntetést, amelyet Indonézia legkiemelkedőbb exportőrei kapnak évente. 2010-ben  a GT Radial 3 rangos díjat kap az Indonéz Rekordok Múzeumától. Az egyik díjat az első Indonéziában előállított környezetbarát gumiabroncsokért, a másodikat a szöges téli autógumikért, a harmadikat pedig a driftelésben használható, több színű füsttel elfüstölhető gumikért.A cég új szlogenje : „ Experience the Performance, Discover the Value". A GT-Radial az egyik legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalat. A legkorszerűbb eljárással készült gumiabroncsait immár több mint 100 országban forgalmazzák. 450 tapasztalt mérnök, kutató és fejlesztő munkájának köszönhetően, kifejezetten európai körülményekhez fejlesztett gumiabroncsok széles skáláját nyújtja személyautókhoz, kisteher- és tehergépjárművekhez.  Angliában létrehozták az Európai Technológiai Centrumot, ahol minden gumiabroncsot szigorú tesztnek vetnek alá európai időjárási körülmények között.

Roadstone Roadstone  Kínai gumiabroncs márka. Low-budget kategória.

Hankook A Hankook gumiabroncs gyártó cég a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban terjeszkedő gumiabroncs gyártója, mely személygépkocsik, kisteheratók, 4x4, tehergépkocsik és buszok számára állít elő gumi abroncsokat. A világ minden táján 185 országban teljesített értékesítésein keresztül a Hankook Tire a hetedik helyen áll a világszinten elért gumi eladási árbevétel tekintetében. A vállalat 14 000-nél több alkalmazottat foglalkoztat 4 helyi főirodán keresztül. 20 tengerentúli fiókvállalattal és 5 kutató-fejlesztő központtal rendelkezik a világ minden táján. Bevételeinek 70%-a a tengerentúli piacokról származik.2006-ban megtörtént az alapkő letétele az első európai gyárban, mely Magyarországon, Dunaújvárosban épült. Ezután a "Tame the Beast" ("Megszelidíti a vadat") kampány elindítására került sor, mely egy világszintű hirdetési koncepció.2007-ben elnyerte a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs gyártója címet.  A "2008 Tame the Road" kampány elindítása a TV CF segítségével. A "Kontrol Technology", a fejlett technológia mögött rejlő filozófia közzé tétele. Ezután sorban indultak a kampányok amelyek azóta is folyamatosan jelennek meg sikerrel koronázva a cég gumi eladási mutatóját. A vezető autógyártók, mint pl. az Opel, Kia, Hyundai, Ford, vagy Renault, járműveik gyártásánál a Hankook abroncsokat is előnyben részesítik. A Hankook-ról: 1941-ben Koreában alapított Hankook gumiabroncs gyártó, napjainkban már a gumiabroncs gyártás egyik meghatározó résztvevője.  Egyre több európai autógyártó szereli fel a  Hankook abroncsait.  Pl: Ford, Opel, Renault, VW. A  Hankook Tire-t olyan elvek alapján építették fel, amelyek az emberi biztonság és életminőség előmozdítása iránti igényt hangsúlyozták. A Hankook Tire termékeket különösen az ADAC által 2003-ban végzett tesztek ajánlották, amely egy független szervezet, valamint az Auto Bild, a legszélesebb körben forgalmazott német autós folyóirat.A Hankook a hetedik legnagyobb gumiabroncs gyártó a világon. A céget 1948-ban alapították Szöulban.

Hifly Hifly  Kínai gumiabroncs márka. Low-budget kategória.

Laufenn Hankook termék !  2015-ben indította útjára az  európai piacon a gumigyártó az új gumiabroncs márkáját a Laufenn-t. Az egyszerűségre, de mindenképpen a megbízható teljesítményre és a vezetési élmény érzésére törekedtek. Nagy hangsúlyt feltettek a hatásfok növelésére, és az alapvető funkciók kialakítására gumiabroncsok fejlesztésénél. Laufenn az  ügyfeleinek teljes palettát kínál, amelyek megfelelnek a különböző igényeknek, beleértve a személyautók , SUV és könnyű teherautók nyári és téli gumijainak.  Az új márka a Hankook Tire égisze alatt, biztosítja a megbízható minőséget, hálózati támogatást,  ügyfélszolgálati egységet , és átfogó garanciális ügyintézést. 

Landsail Landsail Kínai gumiabroncs márka. Low-budget kategória.

Ling-long Ling-Long  Kínai gumiabroncs márka. Low-budget kategória.

Infinity Az Infinity mérnökei hosszú évek óta kutatják hogyan lehet összhangba hozni a maximális biztonság követelményét az abroncsok hosszú élettartamával ugyanakkor a végletekig növelni a vezető és az utasok komfort érzetét. Termékei e három elvárást figyelembe véve törekednek a legkorszerűbb jövőbe mutató termékek előállítása felé. Az Infinity a gumiabroncsok szinte teljes skáláját kínálja a személyautóktól a terepjáró abroncsokon keresztül égészen az ipari felhasználásra szánt teher és mezőgazdasági gumiabroncsokig. Az Infinity által gyártott nyári gumik kimagasló élettartammal bírnak a téli gumik a legújabb fejlesztésű összetevőkből készülnek és mintázatuk nem csak esztétikus de praktikus a legfrissebb mechanikai kutatások alapján fejlesztett. Az Infinity mottója egyszerű - ár-érték arányban csak egy cél van a Végtelen!";"Budget kategóriás ár| Szuper kopásállóság| Verhetetlen ár/érték arány| Energiatakarékos abroncs.

Kingstar A Kingstar a Hankook gazdaságos márkája. Kínálatában az anyacég korábbi termékei jelennek meg az átlagos piaci árnál jóval olcsóbban.. A Kingstar autógumi, a Hankook nevéhez kötődve gyártott termék az alsó kategóriás gumik palettájáról, egy minőségi gyártótól.  A Kingstar gumiabroncsot a Hankook gumijaként forgalmazzák,és Kínában gyártják, szigorú minőségi és technológiai követelmények betartásával. A Hankook gumiabroncs gyártó cég a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban terjeszkedő gumiabroncs gyártója, mely személygépkocsik, kisteheratók, 4x4, tehergépkocsik és buszok számára állít elő gumi abroncsokat. A világ minden táján 185 országban teljesített értékesítésein keresztül a Hankook Tire a hetedik helyen áll a világszinten elért gumi eladási árbevétel tekintetében. A Hankook Tire 1941 óta törekszik kielégíteni ügyfelei igényeit, kiváló minőségű termékeket és élvonalbeli technológiákat használva fel az értékek fokozásához. A Hankook Tire globális tényezővé vált a világ gumiabroncs piacain, mint például Kína, Amerika és Európa, mivel a gumiabroncsainkat olyan nemzetközileg ismert gépjárműgyártók választják, mint a Ford, Volvo, Mitsubishi, Renault és Volkswagen. A Hankook Tire ugyanakkor határozottan előre látja és meghatározza a piaci trendeket.

Kléber 1911-ben  megépítik a KLEBER Francia gumigyártó cég  gyárát Colombes-ban , ahol az első abroncs 1911. december 8-án készül el.  A társaságot hivatalosan 1910. július 13-án alapították. A folyamatos fejlesztéseknek és jobb technológiáknak köszönhetően egyre jobb minőségű gumiabroncsok kerültek ki a gyárból. A KLEBER-t a tökéletesebb munkára való törekvés vitte előbbre.    FLANC BLANC abroncs és FLANC NOIR abroncs 1935-ben. Az első abroncs, mely eleganciájáról volt híres, a Chambord és a Versailles típusú autókra került, amit egy elegáns hölggyel reklámoztak. A második termék egy terepjáró abroncs volt, a reklámplakátokon egy tuareggel együtt szerepelt. Ez volt az első alkalom, hogy kutya jelent meg a reklámokban. A FLANC BLANC abroncshoz egy agár, a FLANC NOIR-hoz pedig egy farkaskutya kapcsolódott. 1945-ben a háború végén a társaság székhelyét Párizsba, a Kléber sugárútra helyezi át. Ettől kezdve a cég a KLEBER-COLOMBES nevet viseli. A névváltoztatással egyidejűleg a társaság logója is megváltozik. 1947-ben elkészül az első kisteherautó hógumi: "OURS BLANC".  Ezt az abroncsot az eredetiség jellemzi elnevezésének és az oldalfalon látható ábrának köszönhetően. A logo egy hófödte hegycsúcsok felé igyekvő jegesmedvét ábrázol.  Leállítása komoly problémát jelentett, egyebek között a "Le Petit" sajtgyár számára, amely a teljes gépkocsi parkját ezzel az eredetileg havas utakra tervezett gumiabronccsal szerette volna felszerelni. 1950 tavaszán Maurice Herzog  a KLEBER alkalmazottja június 3-án a francia Himalája-expedíció élén meghódította a 8078 méter magas Annapurnát társával, Lachenallal, ahol kitűzték a francia lobogót, a Club Alpin és a KLEBER-COLOMBES zászlaját. 1951-ben a  KLEBER az első beépített tömlővel gyártott abroncs piacra dobásával forradalmasítja a gumiipart. A Társaság ezzel a technológiával, jóval előrébb tart, mint a többi gumiabroncsgyártó.1968-tól a márkanév KLEBER. A Társaság 1962-es névváltoztatását követően, a márkanév egyszerűbbé válik, a termékek ezentúl a KLEBER nevet viselik. 1971-been a  BOXER a KLEBER márka kabalájává válik. E kutya jellemzése tökéletesen illik a KLEBER abroncsra is: masszív, erős, rugalmas, mozgékony, gyors, aktív, előkelő, elegáns, könnyen irányítható, kezelhető, engedelmes, hűséges. A KLEBER mindig is kiváló partnerkapcsolatokat ápolt a nagy gépjármű konstruktőrökkel. Amikor a Renault piacra dobta első városi kisautóját, a KLEBER volt az első az abroncsgyártók között, akit jóváhagytak. A DYNAXER termékskála (iránytartó felépítéssel) bevezetésére kerül sor 1999-ben, majd a  VIAXER termékskálája 2000-ben, ezt követi a 2004-es  Dynaxer HP2 termékskála piacra dobása . Hogy nedves aszfalton még nagyobb biztonságot nyújtson , a KLEBER megalkotta a DYNAXER HP2 esőabroncsot. Előnyei: kiváló fékhatás és magatartás még nagyobb vízrétegen is, továbbá rendkívül jó úttartás száraz talajon. 2006-ban a  KLEBER TRANSPRO piacra dobása, ami nyári gumiabroncs az összes kishaszon gépjárművekhez, majd 2008-ban  a KLEBER KRISALP HP 2 piacra dobása a téli személyabroncs piacon.  A kleber a Michelin csoport tagja, mely tükrözi a gumiabroncsgyártásban és forgalmazásban való elhelyezkedésüket is mind minőség mind megbízhatóság terén.A Kléber a Michelin közép kategóriájú márkája. Azok számára ideális akik nem akarnak lemondani a biztonságról de ugyanakkor a prémium kategóriás termékek által kínált előnyöket nem tudnák kihasználni. A Kléber termékeit a legszélesebb felhasználói réteg számára optimalizálja és az anyacég tapasztalt fejlesztő gárdájával a háttérben  jelentős fejlesztési költséget takarít meg a Kléber így tudja termékeit megfizethető áron kínálni. Remek választás a legtöbb személyautóhoz.";"Közép kategória| Kiforrott biztonságos termékek| Remek ár/érték arány.

Kormoran A Kormoran gumiabroncsok gyártása Lengyelországban történik. A vállalat több mint 30 éves múltra tekint vissza és számos területen vívtak ki elismerést termékeikkel. A Michelin csoport tagjaként az anya-vállalat szakértelmét felhasználva budget kategóriás áron kínálnak kiemelkedő minőségű és megbízható abroncsokat az európai vásárlók számára. Az alacsony fejlesztési költségeknek köszönhetően termékei olcsón kaphatók és megbízható minőséget garantálnak.";"Budget kategória| Kiváló ár/érték arány| Kiváló minőség.

Kumho A Kumho Tires Co., Inc. 1960-ban alakult azzal a céllal, hogy olyan abroncsokat gyártson, amelyek teljes mértékben tükrözik a vásárlók igényeit, abban az időben,amikor anyavállalata a Kwangju Buslines cég kiváló minőségű abroncsok beszerzési problémájával küzdött. Abban az időben a koreai autógumi abroncs ipar még gyenge lábakon állt. Bár már létezett Koreában néhány helyi abroncsgyártó, termékeik minősége nem ütötte meg a szabványos mértéket, egyetlen vállalat ajánlatát sem fogadták el a Hadsereg központja által kiírt katonai beszállítási tendereken. A helyi közlekedési vállalatok, beleértve a Kwangju Buslines céget, a Kumho Tires anyavállalatát a kiváló minőségű abroncsok nem megfelelő rendelkezésre állásától szenvedtek, és egymással versenyeztek, hogy kiváló minőségű abroncsokat szerezzenek működésükhöz.
A Kwangju városában található 1960-ban naponta mintegy negyven gépcsoporttal 20 abroncsot gyártó szerény kisméretű gyár fejlődésének eredményeképpen a Kumho Tires cég ma már hozzávetőleg 180 ezer abroncsot készít világszerte, többek között Koreában, Kínában és Vietnámban található 8 üzemében. Éves értékesítése 2 trillió és 960 milliárd won volt a 2009. évi globális értékesítési nyilvántartás szerint, és évente exportált áruinak értéke 1,8 milliárd dollár volt, így a világ 10 legnagyobb abroncsgyártója közé tartozott.
Az első OE (eredeti berendezés) gyártási megállapodás megkötésére 1968-ban került sor – melynek révén az értékesítési hálózat kibővült és lefedte a közlekedési, a katonai és a jármű ipart Mivel az autóipar a 1960-as években még nem volt túl élénk, a Kumho Tires cég fő vásárlóit az olyan közlekedési vállalatok jelentették, mint a Kwangju Buslines, a Kumho Tires anyacége. A cég 1968-ban
megkötötte első OE szerződését a Shinjin Automobile céggel (mely cég jelenleg a GM Daewoo cég), majd ezt követően kibővítette értékesítési hálózatát annak köszönhetően, hogy beszállítói szerződéseket írt alá a Kia Industry céggel (mely cég jelenleg a KIA Automobile) és a Hyundai Automobile céggel.
Az első export értéke 7.700 dollár volt – a cég 45 év alatt 200 ezerszeres növekedést
könyvelhetett el. A cég első exportja Thaiföldre irányult, melynek keretében 7.700 dollár értékű abroncs került értékesítésre.  Az 1960-as éves alatt a Kumho Tires tengerentúli piacait bővítette Délkelet Ázsia és Közel-kelet irányába, többek között Hong Kong, Kuvait, Libanon és Jordánia felé. Jelenleg tengerentúli értékesítésének éves volumene meghaladja az 1,8 milliárd dollárt, és hozzávetőleg a világ 180 országába jut el.
Új technológiák! A „világelső‟ cím elnyerésének kihívása
Amikor döntés született a Kumho Tires cég létrehozásáról, Koreában már létezett 5 helyi abroncsgyártó cég. In-Cheon Park, a Kumho Tires cég első ügyvezető igazgatója és a Kumho Group alapítója úgy vélte, hogy későn induló cégként a létező abroncspiacra történő betörés egyetlen lehetőségét a vezető technológiák jelentették.  Az alapító ezen filozófiája lett a Kumho cég egyedülálló jellemzője, „elkötelezettsége‟, melynek köszönhetően a Kumho Tires műszaki szaktudása jelentős ütemben fejlődött. Az 1970-es évek során a cég a „nemzeti első‟ innovációk egész sorát hajtotta végre. Az első acél radiál abroncs és az első teherautó és busz radiál abroncs Koreában készült.
1987-ben a Kumho Tires cég megszerezte azt a tanúsítványt, melynek alapján OEM abroncsokat szállíthatott a GM-nek első koreai cégként, mely a cégnek a globális piac által történő elismerését tükrözte. Azóta a cég bemutatta világszínvonalú technológiáit különböző innovatív termékeken keresztül.
1999-ben a cég az ország első és a világ negyedik laposan futó abroncsát állította elő, mely stabil működést tett lehetővé 80km/órás sebességnél, defekt esetén
2006-ban a cég megjelent a világ első levendula illatú aromás abroncsával
2006-ban a cég megjelent a világ első 32” UHP abroncsával
2008-ban pedig a világ első 15-ös sorozatú abroncsával állt elő a szuperautók számára.
Az egyetlen cég, mely cég rendelkezik repülőgép abroncsok előállításához szükséges technológiákkal Koreában.
A világon csak 5 vállalat képes csúcsszintű technológiákat igénylő repülőgép abroncsok gyártására és exportálására. 
A Kumho Tires cég műszaki innovációk iránti elkötelezettségének köszönhetően olyan területekkel kezdett foglalkozni, ahol a csúcstechnológia alapkövetelmény. Elsősorban a 150°C feletti hőt és súrlódást is kiálló harci repülők, valamint a 400-nál több utast szállító polgári repülőgépek abroncsai esetében, melyeknél a biztonság elsőrendű prioritás, „csúcsszínvonalú abroncs technológiákat‟ igényelnek. Például a B737-400-as polgári repülőgépeknek 350 tonnás súlyt (16,7 tonna per abroncs), valamint 220psi tágulási nyomást (lásd 30psi a személyautók esetében), 362km/h felszállási sebességet és 250°C-ot meghaladó hőt kell kibírniuk.
Az 1970-es években a Kumho Tires 4 repülőgép abroncs szabványt vezetett be először Koreában, és megszerezte az U.S. Air Force minősítési bizonyítványát. Jelenleg kizárólag harci repülőgépek számára gyárt abroncsokat.A motorsportokkal együttműködve történő műszaki fejlesztés és marketing jelentőségét felismerve a Kumho Tires cég teljes erőbedobással hozzáfogott a versenyautó abroncsok fejlesztéséhez, amikor 1990-ben létrehozta a Kumho America Technical Center (KATC) kutatóintézetet az Egyesült Államokban. Azt követően, hogy részt vett az angol MG Owners Club sorozatban 1992-ben, támogatta a Fast Co. céget 300 versenyabronccsal még abban az évben.Ezt követően az abroncsoknak egy széles körét fejlesztette ki és exportálta az Egyesült Államokba és más országokba, többek között a VICTORACER V700, ECSTA V700 (V70A) és S700 on-road abroncsokat, és az R700 és R800 off-road abroncsokat. Emellett megjelent a piacon a C03 (száraz) és TW0l (nedves) Tarmac abroncsokkal is.A Kumho Tires céget választotta ki hivatalos abroncs beszállítójának a 2000 Changwon F3 Bajnokság, miután kiütötte a helyéről a japán Yokohama Tires céget. Ez adta meg a lendületet a Kumho Tires cégnek, hogy a nemzetközi motorsport iparág mai legjobb márkájává váljon. A Kumho ECSTA abroncsáról elismerően nyilatkozott számos motorsport képviselő, kiemelkedő tartósságának köszönhetően, és hivatalos abroncsbeszállítója lett a 2002 France F3, a Marlboro Masters F3 és 2003 Az 1990-es évek óta a Kumho Tires hozzáfogott a tengerentúli piacokon történő aktívterjeszkedéshez, melyet külföldi leányvállalatai kezdeményeztek. 1992-ben megváltoztatta a tengerentúli piacokat irányító vezetői rendszerét, hogy nagyobb hatáskört biztosítson az egyes külföldi leányvállalatok regionális igazgatóinak a jobb és gyorsabb döntéshozatal érdekében. Továbbá hazai szakértőket delegált a leányvállalatokhoz, hogy tovább fokozza az új piacok és az értékesítési hálózatok terén végzett úttörő munka hatékonyságát. A Kumho Tires a legfiatalabb cég a világ 10 vezető abroncsgyártója közül  A tengerentúli piacok irányítása terén végrehajtott változtatásoknak, a Goksung radiál abroncs üzem befejezésének, valamint a belföldi igény és az export növekedésnek köszönhetően a Kumho Tires 585 millió won bevételt könyvelhetett el 1990-ben, ami 45,5 %-os növekedést jelentett az előző évhez képest, és a világ 11. legnagyobb beszállítójának rangjára emelte a céget értékesítési volumenét tekintve. 1991-ben a cég belépett a világ 10 legnagyobb abroncsgyártója közé, 703 millió dolláros bevételével, ami 32,5 %-os növekedést jelentett 1990-hez képest, majd két egymást követő éven át megőrizte ezt a pozícióját. Ez a cég hozzávetőleg 30 éves abroncsgyártás melletti elkötelezettségének az eredménye.  Az 50. születésnapjának ünneplésekor a Kumho Tires a világ legfiatalabb cége volt a világ 10 legnagyobb autógyártója között. 1990-ben létrehozta a Kumho America Technical Center (KATC) központot, továbbá 1998-ban létrehozta a Kumho Europe Technical Center (KETC) központot Angliában, Birmingham-ben, és egy központot Buchholz-ban, Németországban, majd 2005-ben a Kumho China Technical Center (KCTC) központot Tianjin-ben, Kínában. Az éves termelés 65 millió egység, melyet világszerte 8 üzemben állítanak elő, többek között Koreában, Kínában és Vietnámban. Koreán belül Kwangju-ban, Goksung-ban és Pyungtak-ban üzemelő 3 gyárnak köszönhetően a Kumho Tires megtette az első lépéseket a kínai piacra történő belépés terén 1994-ben, a nemzetközi abroncsgyártó cégek közül elsőként. Az ÁZSIAI piacra történő betörés jegyében és gyártási bázisának diverzifikálása érdekében gyártósorokat hozott létre Vietnámban, a Kínában létrehozott 4 gyártóüzem mellett (Nanjing, Tianjin, Changchun, Nanjing TBR).Befektetés a jövőbe – környezetbarát és sportorientált marketing. A Kumho Tires környezetvédelemmel kapcsolatos 3 kulcsfontosságú elképzelésének (a jobb üzemanyag hatékonyság, az alacsonyabb zajszint és az alacsonyabb kopási sebesség) eredményeképpen a cég kutatási tevékenysége elkezdett a környezetbarát abroncsokkal foglalkozni. A Kumho Tires környezetbarát vezető rendszert alkalmaz a fokozott tartósságú és használhatóságú abroncsok fejlesztése és gyártása terén, a teljes folyamat során, kezdve az abroncs gyártásától a hulladék ártalmatlanításáig. Ennek köszönhetően a helyi abroncsgyártók közül a cég rendelkezik a legtöbb környezetbarát tanúsítvánnyal, beleértve az ISO14001 tanúsítványt, melyet elsőként szerzett meg a koreai abroncs iparágon belül, valamint a Nordic Eco-címkét, melyet elsőként szerzett meg világ abroncsgyártói közül. Az Ecowing (KH19) nevű környezetbarát abroncs 10%-os üzemanyag megtakarítást tesz lehetővé és hatásosan csökkenti a CO2 kibocsátást annak köszönhetően, hogy csökkenti a környezetre káros anyagok kibocsátását és javítja a gördülési ellenállást, mely jellemzők a gépkocsik üzemanyag hatékonyságával szoros összefüggésben vannak. Ha ezzel az abronccsal utazik 20.000 km-t egy adott évben, akkor olyan jelentős eredményt érhet el, ami 236 fa ültetésének felel meg.  Gyártóüzemek:  összesen 8. 3 Koreában (Kwangju, Goksung, Pyungtack) és 4 Kínában (Nanjing, Tianjin, Changchun, Nanjing TBR) és 1 Vietnámban.  Alkalmazottak száma: 11.000 belföldön és külföldön K+F központok: Összesen 4. Kwangju (Korea), Akron (U.S.), Birmingham (Anglia), Tianjin (Kína) Gyártás: évente 65 millió egység (hozzávetőleg 180 ezer egység per nap) Értékesítés: 2 trillió és 960 milliárd won (beleértve a 2009. évi tengerentúli értékesítéseket) Export: évente hozzávetőleg 1,8 milliárd dollár 180 országba 2010 A vállalat alapításának 50. évfordulóját ünnepli Korea második, a világ  9-ik legnagyobb gumigyártója a  Kumho. Gumiabroncsai a fejlesztéseknek köszönhetően a világ élvonalába tartoznak, a teszteken kiváló eredményeket érnek el.  Elismertségüket jelzi, hogy több autógyártó választja első szerelt abroncsnak a Kumho-t, pl.: Mercedes, Mitsubishi, Volkswagen,  Kia, Hyundai és Chevrolet.

Nokian A Finn Nokian gumi abroncsgyár mottójának a középpontjában a biztonság áll. Az egyetlen gyártó Európában, aki saját téli tesztközponttal rendelkezik, ennek is köszönhetően kiváló minőségű nyári és téli gumiabroncsokat gyárt rendkívül széles méretválasztékban. Termékeiket a megbízhatóság, a tartósság és egyedi dizájn jellemzi. A Nokian 1898-ban alapított finn gumiabroncs gyártó, 1932-ben gyártották az első személygépkocsi abroncsot, 2003 óta Bridgestone csoporthoz  tartozik. A Nokian már nevet szerzett magának a téli abroncsok területén, de kedveltek nyári abroncsai is. Vezető autógumi márka, mely a felső- és középkategóriás gumiabroncsok egyik legsikeresebb gyártója.     

Point-s A Point S autógumi a Continental gyáraiban készül a legszigorúbb ellenőrzések mellet, melyet a POINT-S hálózaton belül értékesítenek a partnerek. A hálózat 1994-ben kezdte meg a saját Point-S márkanévvel ellátott abroncsok forgalmazását, először a nyári abroncsok értékesítésével. A márka termékkínálatát 2002-ben a téli gumiabroncsokkal tette a hálózat teljessé. A Point S gumiabroncsokból több millió darabot értékesítettek a tagországok szakszervizei, csaknem egymillió ügyfél megelégedésére. Az abroncsokat a Point S hálózat neves, nagy európai gumiabroncsgyárakkal történő együttműködésben gyártatja, hosszú távú kapcsolat keretében. A szoros kapcsolat, és a vezető gyártók sokéves tapasztalta a garancia a Point S márkájú gumiabroncsok magas minőségére, szervizhálózatuk pedig, a magas minőség mellett garantálja a jó ár-érték arányt a Point S vásárlók számára.  

Matador A Matador gumiabroncsok gyártása 1925-ben kezdődött. A gyár modern kori történetét az 1998-ban bekövetkezett Continetal hatalom átvétel határozza meg. Ekkor kezdődött el a Continental teher abroncsok gyártása a Púchovi üzemben. A vállat vezetés teljes körű átszervezése és modernizálása után a legkorszerűbb gépsorokon kezdődött el a ma is ismert kiváló minőségű és biztonságos Matador abroncsok gyártása. Azóta a gyár és a vállat számos elismerést mondhat magáénak többek között az irányítási rendszer és a termékek is részesültek nemzetközi elismerésekben. A Matador gyártmányú abroncsokról általánosságban elmondható hogy kiváló minőségű de alsó kategóriás árú termékek. Ugyanakkor nagyon megbízhatóak és mentesek a gyártási hibáktól.";"Budget kategória| Kiváló ár/érték arány| Kiemelkedő minőség.

Mabor A Mabor a Continental egyik közép kategóriás saját márkája. Abroncsai megbízható kitűn minőségűek. A gyár és a vállalat Portugáliában - Lousado városában- található termékei is a Dél-Európai piaci igényeket hivatottak kielégíteni. Nyári gumijai nagyon ajánlottak.

Marangoni A Marangoni közép kategóriás gumiabroncsokat gyárt. Termékei olaszosan hullámzó minőségűek egyes abroncsai teszgyőzelmeket hoznak másokat a nem ajánlott kategóriába sorolnak. A Marangoni üzleti filozófiájának és arculatának központjában a jövő központúság és a környezettudatosság áll. Egyike azon kevés gyártóknak akik a termékeit a gyártóstól az újrahasznosításig végig követik.

Marshal A Marshal Tires-t 1984-ben Koreában alapították. Habár hivatalosan ilyen nem létezik formálisan a Kumho csoport tagja. Termékei a legalsó ár kategóriába tartoznak általánosságban a közép kategóriás Kumho korábbi kifutó mintázatai jelennek meg a Marshal kínálatában gyakran azonos fantázia néven. A Marhal gumik elfogadható minőségűek és nagyon olcsók éppen ezért főleg Ázsiában Dél-Amerikában és Kelet-európában örvendenek nagy népszerűségnek. Magyarországon a Marshal gumik ritkaságnak számítanak mivel értékesítési hálózata nagyon szűk csupán néhány forgalmazó tartja ezt a terméket. Ennek oka részben a még olcsóbb kínai abroncsok térnyerése részben pedig az hogy az európában gyártott budget kategóriás abroncsok is hasonló árban kaphatók és karakterisztikájuk sokkal jobban alkalmazkodik a helyi időjárási viszonyokhoz. Mivel a Marshal esetében nem az európai (Magyarországi) viszonyokra fejlesztett gumiabroncsokról van a helyi lokális teszteken (pl. ADAC, Motorwelt, stb.) rendszeresen gyengén teljesítenek. Koreában azonban számos autó első szerelésű abroncsa a Marshal. 

Michelin A Michelin egyike a legrégebben gumiabroncs gyártással foglalkozó cégeknek. A közel másfél évszázados tapasztalat garantálja hogy termékei a prémium kategórián belül is kiemelkedő minőségűek. Termékeiről általánosságban elmondható hogy a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a minél komfortosabb és tartósabb gumiabroncsok előállítása érdekében. A Michelin termékek a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek! A vállalat folyamatos kampányokkal hívja fel a figyelmet a környezettudatosságra és energia takarékos és zöld komponenseket (Green-X) tartalmazó termékeivel közvetlenül is tesz a természet. megóvásáért.";"Prémium kategóriában is kiemelkedő| Kitűnő gyártási minőség| Nagy teljesítményű járművekre is ajánlott.

Pirelli A Pirelli gyár 140 éves múltra tekinthet vissza. A cégcsoport jelenlegi arculata a hetvenes évek közepén alakult ki amikor az olasz Lancia autógyár verseny csapata számára kezdett speciális verseny abroncsokat gyártani. A szükséges fejlesztések új lendületet adtak a gyár számára. A verseny abroncsok kategóriájában a Pirelli azóta is komoly szereplőként van jelen. A felröppent pletykák szerint a 2011-es Forma-1 szezon hivatalos abroncsa is a Pirelli lesz. Mit ér az erő ha nem uralod?! hirdeti a cég jelmondata.";"Prémium kategória| Kiváló ár/érték arány| Olaszosan stílusos megjelenés.

Rockstone Rockstone Kínai gumiabroncs márka. Low-budget kategória. Mai nevén Roadstone és  Nexen, a Korea gumiabroncsok. Ez a gumi márka az európai piac számára készül.  Vezető ázsiai gyártó több szerződéssel a világon.Több mint 15 éve jelen van az autógumi márka, és  erős pozíciója van a  piacon.  A márka  kiváló ár / érték arányt képvisel a távol-keleti kategóriában, beleértve a nyári gumik és téli gumik nagy választékát. 

Rotex Rotex - High Quality Best Price. A Rotex gumik jó minőséget és megfizethető árat garantálnak. A cég üzletpolitikája hogy termékeit nagy múltú gyártók gyáraiban (pl. Michelin) állíttatja elő és alacsony áron kínálja azok számára akik nem hajlandók megfizetni az árkülönbözetet. A Rotex gumik megbízhatók és közép kategóriás színvonalat nyújtanak alsó kategóriás áron. A korszerű fejlesztések a Rotex kínálatából sem hiányoznak UHP és valódi négyévszakos gumikat is találunk a palettán.

RikenA Michelin csoport tagja Gyártási hely Franciaország.

SavaA Sava gumiabroncsok gyártása 1921-ben kezdődött. A márka Szlovénia egyik nemzeti kincse. Jelenkori helyzetét az 1998-ban bekövetkezett Goodyear társulás határozza meg. A Goodyear 2004-re 100%-ra növelte részesedését a Sava gumiabroncs gyárban. A Sava gumiabroncsok a gazdaságos kategóriába tartoznak termékeiket az Európai igényekhez út- és időjárási viszonyokhoz optimalizálják. Az anyavállalat szakértelmére és pénzügyi hátterére támaszkodva lehetséges a megbízható minőségű és biztonságos abroncsok előállítása mindenki számára elérhető árakon.";"Budget kategória| Kiváló ár/érték arány| Megbízható biztonságos termékek.

Sebring A Bridgestone csoporthoz tartozik. Ugyan azon gyártósorról gördülnek le az abroncsok mint a Dayton. Gyakorlati értelemben más területi egységen történő értékesitésnél nem Dayton ha nem Sebring néven hozzák forgalomba.

Semperit A Semperit márkanév története a távoli múltba nyúlik vissza Európa első gumiabroncs gyárában Wimpassingban Ausztriában illetve egészen pontosan akkor még az Osztrák-Magyar Monarchia gumiabroncs manufaktúrájában kezdték meg a termelést 1850-ben. A második gyáregység megnyitására 1896-ban került sor Traiskirchenbe amit a cég leányvállalata a Miskolczy & Co. OHG üzemeltetett. A márkát 1985-ben a Continental megvásárolta és beolvasztotta a Continental AG-be. Ekkor új célokat tűztek ki: megbízható középkategóriás abroncsokat előállítani az európai (közép-európai) piac számára. A Conti technikai fejlesztéseire alapozva azóta is folyamatosan megbízható és biztonságos abroncsokat állítanak elő az átlagos felhasználók igényeinek megfelelően.";"Közép kategóriás termék| Kiváló ár/érték arány| Megbízható biztonságos abroncsok.

Silverstone Silverstone  az amerikai hangzású Silverstone (autóverseny pályájáról híres város) neve mögött valójában egy Malajziai gumiabroncs gyártó rejlik. Termékei megfelelnek a nemzetközi minőség előírásoknak a low-budget kategóriába tartoznak.

Sportiva A Sportiva a Continental gazdaságos márkája. A Continental abroncsokkal azonos gyártósoron állítják elő ezeket a termékeket. Az anyag összetétele szinte azonos a Barum America és General abroncsokkal azonban ahogy a név is sejteti a mintázatok fejlesztésekor a pontosabb irányíthatóság közvetlenebb vezetési élmény emelet s stabilitás a fő szempont így a sportosabb dinamikusabb vásárlókra számít a gyár. A termék legnagyobb potenciálja abban rejlik hogy alsó kategóriás áron kínál középkategóriás minőségű nyári és téli gumiabroncsokat.";"Budget kategóriás ár| Csúcstechnológiás gyártás| Magas minőség megbízhatóság.

Toyo A Toyo 1945-ben, Japánban alapított gumiabroncs gyártó, a legnagyobb gyártók között van világviszonylatban.  A japán márkák közül elsőként 1966-ban képviseletet, majd gyártósort nyitott az Amerikai Egyesült Államokban. Az európai igényeket a Japán gyárakból elégítik ki. Az 1980-as évektől az amerikai autósport egyik meghatározó résztvevője.  Gyárai Japánban, Távol-keleten, és az USA-ban vannak.  Személygépkocsi , teherautó, és ipari abroncs a fő gyártási profilja a cégnek. Gumiabroncsaik csúcs színvonalat, megbízhatóságot és kiváló minőséget képviselnek. Kínálata a személygépkocsi gyártás palettájának méreteit és típusait fedi le, a legkisebb méretű gumiktól egészen a legnagyobb 4x4-es autógumi választékig. Napjainkban egyre több autógyártó alkalmazza első szerelésként (Audi, Toyota, Lexus, Nissan).

Tigar A Tigar alsó árkategóriájú gumiabroncsokat gyárt az Európai piaci igényekhez igazodva. A Tigar gumiabroncsok gyártása (Pirotban) Szerbiában történik. A vállalat számára fontos érték a környezet tudatosság. Büszkén hirdetik hogy termékeit nem csak legyártják de azok teljes életútját végig követik az elhasználódott abroncsokat visszagyűjtik és azokból új termékeket pl. kertészeti eszközöket állítanak elő. Így készülhet pl. a használt gumikból Maniera fantázia néven számos lábbeli gumicsizma és kiegészítő ruhadarab.
Trayal  A Trayal alsó árkategóriájú de megbízható minőségű európai gyártású gumiabroncsokat állít elő. A Trayal gyárat 1889-ben alapították. Fő tevékenysége egészen a 1963-ig robbanóanyagok és lőszerek gyártása volt. Ez után kezdődött meg először a technikai gumi anyagok gyártása majd a kerékpár és robogó gumiabroncsok sorozatgyártása. Komoly áttörést hozott hogy 1974-ben bevonták a fejlesztésbe a Francia Kleber vállalatot amelynek közreműködésével új gyártó üzemet építettek az akkor legkorszerűbb technikai színvonalon. A Trayal jelenleg öt gyártó üzemmel rendelkezik ezek Szerbiában és Montenegróban találhatóak.

Torque Torgue megfizethető alacsony árú abroncs. A Torque Tyres Ausztrál gumiabroncs gyártó. Főként terepjáró gumiabroncsokat exportál  Európába

Mentor A MENTOR a tekintélyes amerikai Cooper csoport budget márkája.

Aurora Az Aurora a Hankook gazdaságos márkája. Kínálatában az anyacég korábbi termékei jelennek meg az átlagos piaci árnál jóval olcsóbban.

Uniroyal  40 éve az az ország legismertebb közúti ikonja. A Uniroyal ® Giant Tire eredetileg egy óriáskerék attrakció volt a 1964/1965 New York-i Világkiállításon. A kereket egy 100 lóerős motor hajtotta. Több mint két millió ember utazott a vásárra a Giant Tire Óriáskerék látványa miatt a vásár ideje alatt, beleértve Jacqueline Kennedyt és gyermekeit.  A világkiállítás véget ért, az óriás gumi beköltözött a Uniroyal Tire értékesítési irodájához a Michigan Parknál. Az évtizedek sorá fontos szimbólummá vált az Uniroyal a 117 éves öröksége. Detroit kulturális ikonja ismert lett az egész világon. 1994-ben a Giant Tire-t, felújították, és modern megjelenést kapott. Neon világítással és egy új dísztárcsával bővült. A gumiabroncs test  1998, augusztusában módosult újra – ezúttal egy óriás szög került az abroncs futófelületébe, Detroit közel 1.000.000$ járult hozzá, hogy felújítsák a Giant Tire-t, mely biztosítani fogja, hogy a Giant Tire látványát hosszú évekig élvezhessék az emberek. Az Uniroyal gumigyár 1892 –ben alakult az USA-ban, mint Rubber Company. Uniroyal gumik Amerikaiak milliói választják különböző okok miatt, különböző járművekre, hogy megbízható része legyen az életüknek az Uniroyal ® Tire Tiger 1961 óta az Uniroyal tigrise már jól ismert szimbólummá és szeretett kabalájává vált a vállalatnak. Mindent megtesznek, hogy kiváló minőségű, tartós, autó-és teherautó abroncsokat készítsenek, és a mai autóvezetők megengedhessék maguknak az Uniroyal abroncsokat a minőség és az ár-érték szem előtt tartásával.. Az Uniroyal jó minőségű, megbízható gumiabroncs. Megfizethető áron gyártanak személy-4x4-kisteher nyári gumikat és téli gumikat. Az Uniroyal a Continental csoport sportos gumiabroncs márkája. Az Uniroyal gumik nagyon fejlett gyártási technológiával készülnek, fejlesztésüknél különösen a vizes, csúszós útfelületen nyújtott teljesítményre figyelnek oda. Az Uniroyal 1986-ban Belgiumban alapított cég, mely 1898 óta gyárt gumiabroncsokat, ezzel az első európai gumiabroncs gyártók egyike. Kezdetben az alapító, Oscar Englebert nevét viselte, majd 1958-ban csatlakozott az amerikai Uniroyal csoporthoz, az európai részleg 1979-től a Continental csoport tagja. 
Yokohama  1917 A YOKOHAMA megalapítása, a YOKOHAMA Cable Manufacturing Co., Ltd. és az amerikai BF Goodrich közös befektetésre révén. 1919 Megkezdődik a gyártás a yokohamai Hiranuma gyárban. 1952  A cég központja Yokohamából Tokióba költözött.1954 Japán első tömlő nélküli gumi abroncsának legyártása. 1967 Az első radiál  gumi abroncs legyártása személyautóhoz  GT Special   1977 A világ akkori legnagyobb ipari gumiabroncsának kifejlesztése 40.00-57 60PR 1986  D-PARC (Daigo Proving Ground and Research Center) gumi abroncstesztelő komplexum megnyitása 1989 T*MARY (Takasu Motoring and Researching Yard) speciális téli tesztközpont átadása 1996 A YOKOHAMA Aeroquip a YOK


Bevásárlókosár

Facebook

Termék ajánló

Akciós termékek

Átutalások

 

Hírlevél

Szavazás

Hogyan értékelné az oldalt ?

 Tetszik az oldal
 Hiányos az oldal
 Nem tetszik az oldal
 Lehetne jobb az oldal
 Kevés infó az oldalon
 Készlet hiány vanWebáruház bérlés és készítés

0.11 mpwebáruház négyzet fájlwebáruház négyzet fájl
   BARUM Gumiabroncs Tipus    BFGoodrich Gumiabroncs Tipusok    Bridgestone Gumiabroncs Tipusok    Continental Gumiabroncs Tipusok    Cooper Gumiabroncs Tipusok    Dayton Gumiabroncs Tipus    Debica Gumiabroncs Tipusok    Dunlop Gumiabroncs Tipusok    Falken Gumiabroncs Tipusok    Federal Gumiabroncs tipus    Firestone Gumiabroncs Tipus    Fulda Gumiabroncs Tipusok    General Tire Gumiabroncs Tipusok    Goodyear Gumiabroncs Tipusok    GT Radial Gumiabroncs Tipusok    Hankook Gumiabroncs Tipusok    Infinity Gumiabroncs Tipusok    Kléber Gumiabroncs Tipusok    Kormoran Gumiabroncs Tipusok    Kumho Gumiabroncsok Tipusok    Matador Gumiabroncs Tipusok    Michelin Gumiabroncs Tipusok    Pirelli Gumiabroncs Tipusok    Sava Gumiabroncs Tipusok    Semperit Gumiabroncs Tipusok    Silverstone Gumiabroncs Tipusok    Sportiva Gumiabroncs Tipusok    Uniroyal Gumiabroncs Tipus    Wanli Gumiabroncs Tipus    Yokohama Gumiabroncs Tipusok    Toyo Gumiabroncs Tipusok    Vredestein Gumiabroncs tipusok    Kingstar Gumiabroncs tipusok
lábléc