gumiwebshop webáruház, webshop

webáruház felső lábléc
webáruház négyzet fájl

Gyártó kereső

Barum
BFGoodrich
Bridgestone
Continental
Dunlop
Falken
Firestone
Fortune
Fulda
Goodyear
Hankook
Infinity
Kleber
Kormoran
Kumho
Landsail
Laufenn
Marshal
Maxxis
Michelin
Nankang
Nexen
Nokian
Pirelli
Rotalla
Semperit
Toyo
Yokohama
Gumiabroncs címkézés

Új EU-­s gumiabroncs ­címkézés:

Mit jelent ez a számomra?


 

2012. november 1­jétől az Európában értékesített minden személy­ és kisteherabroncson speciális új címkéket kell elhelyezni. Minden egyes címke bizonyos alapvető teljesítményadatokat tartalmaz az adott gumiabroncsról. Így amikor gumiabroncsokat vásárolunk, mindannyian megalapozottabb döntést hozhatunk.

Változás jó irányba

Az új címkézési rendszert úgy alakították ki, hogy számos előnnyel járjon. Mindannyiunk számára javítja a közúti biztonságot, elősegíti a hatékonyabb üzemanyag­ megtakarítást, valamint mérsékli a környezetre tett káros hatást.

 Egy gyors rápillantás Mostantól képes lesz a gumiabroncsokat 3 alapvető kritérium alapján összevetni: 

- Üzemanyag ­fogyasztás (mivel bármilyen hihetetlen, de minden ötödik tanknyi üzemanyagot a gumiabroncsok fogyasztják el)

- Tapadás nedves úton (kulcsfontosságú biztonsági tényező)

-A gumiabroncs külső zaja (a gumiabroncsaink úton való gördülésének zaja, a járművön kívülről hallgatva)

Az új törvény a 2012. július 1­jén vagy azt követően gyártott új személygépkocsikra,  kis teherjárművekre, tehergépkocsikra, buszokra és távolsági buszokra felszerelt összes gumiabroncsra is vonatkozik.

A gumiabroncsok összehasonlítása nem csak az árról szól… Amikor gumiabroncsot vásárolunk, tényeket szeretnénk – gyorsan. Objektív információkra van szükségünk azzal kapcsolatban, milyen hatással van a választásunk a biztonságunkra, a bolygóra és a körülöttünk lévőkre. A Michelin úgy véli, hogy az új címkék bevezetése a megfelelő irányba tett lépés.

Az Önök számára ennek azt kell jelentenie, hogy a gumiabroncsok általános teljesítménye egyre jobb és jobb lesz.

1.     Üzemanyag ­takarékosság összehasonlítása

Az ábra segítségével megtekintheti, milyen teljesítményt nyújt egy adott gumiabroncs az üzemanyag ­megtakarítás tekintetében. Az üzemanyag ­hatékonyság osztályozása A-­tól (a leghatékonyabb) a G-­ig (a legkevésbé hatékonyabb) terjed. Megtakaríthat akár 300 eurót vagy 80 liter üzemanyagot a gumiabroncsok teljes élettartama során. Ez A­ osztályú abroncsokkal felszerelt, 80 km/h sebességgel haladó gépkocsira vonatkozik – az ilyen gépkocsi 7,5%­kal kevesebb1 üzemanyagot használ fel, mint a G­ osztályú abroncsokkal felszerelt gépkocsi. Az eredmények a gépkocsi típusától vagy az időjárási viszonyoktól függően eltérőek lehetnek, de bizonyítottan jelen van a teljesítmény terén tapasztalható eltérés.

2. Nedves úton való fékezés összehasonlítása


 Ez az ábra a gumiabroncsok osztályozását mutatja a nedves úton való fékezés hatékonysága alapján. A teljesítmény az A ­osztálytól (a legbiztonságosabb, a legrövidebb távolságon belül megálló) a G­ osztályig (a legkevésbé biztonságos, a leghosszabb féktávolságokkal) terjed. Akár 4 autóhossznyival rövidebb féktávolság. Az A ­osztályú gumiabroncsokkal felszerelt, 80 km/h sebességgel haladó gépkocsi megállási távolsága akár 18 méterrel vagy 30%­kal rövidebb1 lehet a G ­osztályú abroncsokkal felszerelt gépkocsi megállási távolságánál.

 3. A külső zajszint összehasonlítása


Az ábra a gumiabroncs zajszintjét mutatja decibelben (dB).

A 3 zajszint jelből álló piktogram azt mutatja, hogyan viszonyul ez a szint a jövőbeni európai határértékekhez. A gépkocsin kívül hallható zaj nem feltétlenül van összhangban a gépkocsi belsejében hallható zajjal.

3 zajszint jel = magas zajszint, de megfelel a jelenlegi EU­ szabályoknak

2 zajszint jel = átlagos zajszint, a jövőbeni határérték és az alatt 3 dB közötti tartomány

1 zajszint jel = alacsony zajszint, több mint 3 dB értékkel a jövőbeni határérték alatt

Mi más számít még a gumiabroncsok kiválasztása során?

A címkézés megfelelő kiindulási pont, de van 3 másik, legalább ilyen fontos teljesítménytényező: A gumiabroncs élettartama: a hosszabb élettartamú gumiabroncs hosszú távon kevesebbe kerülhet. A megfelelő gumiabroncs akár több mint egy évvel hosszabb használatot is jelenthet egy másik gumiabroncshoz képest. Úttartás kanyarban: a balesetek 25%­a2 kanyarban történik. Száraz út: a balesetek 70%­a2 száraz úton történik.

Vajon ki kínál olyan gumiabroncsokat, amelyek az összes fontos teljesítményt kínálják…?

Mérnökeink több mint 120 éve úttörő munkát végeznek és tökéletesítették a gumiabroncsainkat, amelyek kínálják ezeket a fontos teljesítménytényezőket, ahogyan az új címkéken feltüntetett 3 tényezőt is. A Michelin révén Ön élvezheti a teljesítménytényezők optimális egyensúlyát – anélkül, hogy bármilyen kompromisszumot kéne kötnie. 2016. 10. 17. Gumiabroncsok címkézése |

Azt szeretné, ha a gumiabroncsai jobb üzemanyag ­hatékonyságot és nagyobb biztonságot nyújtanának?

 Ebben Önnek is szerepe van… Maguk a gumiabroncsok is fontosak, de Ön mint a gépkocsi vezetője is változtathat a dolgokon.  Öko­ vezetés: ha óvatosan bánik a gázpedállal, hosszabb távon jelentős üzemanyag­ megtakarítást érhet el. Megfelelő abroncsnyomás: az abroncsnyomást ellenőrizze rendszeresen, hogy minimális legyen a gördülési ellenállás miatt fellépő energiaveszteség, valamint optimális legyen a nedves úton való tapadás. Követési távolság megtartása: ha megfelelő követési távolságot tart az Ön előtt lévő gépkocsitól, azzal csökkentheti a baleset kockázatát. 1Az 1222/2009/EK rendelet által előírt vizsgálati módszerekkel összhangban mért teljesítmény. Az Európai Bizottság SEC (2008) 2860 hatástanulmánya. 2 Verkehrsunfallforschung (VUFO) és a Drezdai Műszaki Egyetem: 10 000 baleset elemzése 10 év során.

Lásd az új európai jogszabályt: http://ec.europa.eu/energy/ef iciency/tyres/labelling_en.htm


Bevásárlókosár

Facebook

Termék ajánló

Akciós termékek

Átutalások

 

Hírlevél

Szavazás

Hogyan értékelné az oldalt ?

 Tetszik az oldal
 Hiányos az oldal
 Nem tetszik az oldal
 Lehetne jobb az oldal
 Kevés infó az oldalon
 Készlet hiány vanWebáruház bérlés és készítés

0.13 mpwebáruház négyzet fájlwebáruház négyzet fájl
   BARUM Gumiabroncs Tipus    BFGoodrich Gumiabroncs Tipusok    Bridgestone Gumiabroncs Tipusok    Continental Gumiabroncs Tipusok    Cooper Gumiabroncs Tipusok    Dayton Gumiabroncs Tipus    Debica Gumiabroncs Tipusok    Dunlop Gumiabroncs Tipusok    Falken Gumiabroncs Tipusok    Federal Gumiabroncs tipus    Firestone Gumiabroncs Tipus    Fulda Gumiabroncs Tipusok    General Tire Gumiabroncs Tipusok    Goodyear Gumiabroncs Tipusok    GT Radial Gumiabroncs Tipusok    Hankook Gumiabroncs Tipusok    Infinity Gumiabroncs Tipusok    Kléber Gumiabroncs Tipusok    Kormoran Gumiabroncs Tipusok    Kumho Gumiabroncsok Tipusok    Matador Gumiabroncs Tipusok    Michelin Gumiabroncs Tipusok    Pirelli Gumiabroncs Tipusok    Sava Gumiabroncs Tipusok    Semperit Gumiabroncs Tipusok    Silverstone Gumiabroncs Tipusok    Sportiva Gumiabroncs Tipusok    Uniroyal Gumiabroncs Tipus    Wanli Gumiabroncs Tipus    Yokohama Gumiabroncs Tipusok    Toyo Gumiabroncs Tipusok    Vredestein Gumiabroncs tipusok    Kingstar Gumiabroncs tipusok
lábléc