gumiwebshop webáruház, webshop

webáruház felső lábléc
webáruház négyzet fájl

Gyártó kereső

Barum
BFGoodrich
Bridgestone
Continental
Dunlop
Falken
Firestone
Fortune
Fulda
Goodyear
Hankook
Infinity
Kleber
Kormoran
Kumho
Landsail
Laufenn
Marshal
Maxxis
Michelin
Nankang
Nexen
Nokian
Pirelli
Rotalla
Semperit
Toyo
Yokohama
Gumiabroncs jelölései

Gumiabroncs jelölései

 

A gumiabroncs nyelve sokak számára idegen. Pedig a gumiabroncsok oldalfalán található rejtélyes számok, betűk, ábrák és kódok közé van rejtve. Valójában rengeteg hasznos és fontos információt tartalmaznak az egyes gumiabroncsok képességeiről. Így ha nem tudja megkülönböztetni a gumiabroncs szélességét a sebesség jelzésétől – vagy ha igen, de szeretné bővíteni a tudását –, az itt látható fontos tájékoztatás jól jöhet a megfelelő gumiabroncs kiválasztásában.

Three Peak Mountain Snow Flake (Három hegycsúcs és hópehely): A három hegycsúcs és hópehely (3pMSF) ábra. Az M+S gumiabroncsokon elhelyezett kiegészítő jelölés, amely jelzi, hogy szélsőséges hóviszonyokra tervezték.

GREEN X: A Michelin az újabb termékcsaládjain bevezette a „GREEN X” logót az energiatakarékos „zöld” gumiabroncsok azonosítására. Amellett, hogy csökkenti az üzemanyag­fogyasztást, kiváló kopási jellemzőkkel és nedves tapadással rendelkezik.

 

Ha a jelölés Extra teherbírás (XL) vagy Megerősített (Reinf), a gumiabroncs terhelési besorolása nagyobb, mint ami a méretéhez képest szokásos lenne. A gumiabroncs cseréjekor oda kell figyelni az abroncs jelöléseire.

ZP: Zéró nyomás: A ZP a leeresztve is használható, megerősített oldalfalú MICHELIN gumiabroncsokat jelöli. Ezek a defekttűrő abroncsok (SST­k) lehetővé teszik, hogy lapos abronccsal is tovább tudjon vezetni.

ZP: Azt jelenti, hogy leeresztett gumiabronccsal még 80 km­t tehet meg legfeljebb 80 km/h sebességgel.

ZP SR: Azt jelenti, hogy leeresztett gumiabronccsal még 30 km­t tehet meg legfeljebb 80 km/h sebességgel.

Az abroncs gépkocsigyártó­specifikus jelölései

 Pl. Pilot Primacy MO (Mercedes)

Pl. N jelzésű Pilot Sport PS2 (Porsche)

Pl. 205/55R16 91V Pilot Primacy G1

Egyes (főleg nagyteljesítményű) Michelin abroncsokon meghatározott jelölések vannak, amelyek azt mutatják, hogy a gumiabroncsot arra tervezték, hogy optimális teljesítményt nyújtsanak egyes járműgyártók modelljein.

Az ilyen speciális jelölésekkel ellátott Michelin gumiabroncsokat a normál gumiabroncsoktól eltérően gyártják. Ezek a gumiabroncsok sem nem jobbak, sem nem rosszabbak, mint a velük egyenértékű normál gumiabroncsok, csupán abban különböznek, ahogyan a gépkocsin viselkednek. Ezek a jelölések a gumiabroncs oldalfalán és az új abroncsok címkéjén találhatók.

A meghatározott gépkocsigyártók jelölései közül néhány (az N, a C és a K) nagyon korlátozó jellegű, mert nem szerelhető fel minden gépkocsira. Ezek a járművek meghatározott jellemzőkkel bírnak, és ha nem a megfelelő gumiabronccsal vannak felszerelve, nem a tervezettnek megfelelően viselkednek.

Egyes, meghatározott gépkocsigyártók számára kifejlesztett gumiabroncsok speciális jelöléssel vannak ellátva, amelyek jelzik, hogy műszakilag különböznek a velük egyenértékű normál gumiabroncsoktól.

A G1 gumiabroncs például némileg eltérő fizikai méretekkel rendelkezik. A G1 gumiabroncsok nem gyártóspecifikusak. Más jelöléseket (például * vagy MO) az érintett gépkocsigyártók kérnek, hogy meg lehessen különböztetni a számukra kifejlesztett gumiabroncsokat. A megfelelő gumiabroncs biztosítja az optimális teljesítményt.


Bevásárlókosár

Facebook

Termék ajánló

Akciós termékek

Átutalások

 

Hírlevél

Szavazás

Hogyan értékelné az oldalt ?

 Tetszik az oldal
 Hiányos az oldal
 Nem tetszik az oldal
 Lehetne jobb az oldal
 Kevés infó az oldalon
 Készlet hiány vanWebáruház bérlés és készítés

0.1 mpwebáruház négyzet fájlwebáruház négyzet fájl
   BARUM Gumiabroncs Tipus    BFGoodrich Gumiabroncs Tipusok    Bridgestone Gumiabroncs Tipusok    Continental Gumiabroncs Tipusok    Cooper Gumiabroncs Tipusok    Dayton Gumiabroncs Tipus    Debica Gumiabroncs Tipusok    Dunlop Gumiabroncs Tipusok    Falken Gumiabroncs Tipusok    Federal Gumiabroncs tipus    Firestone Gumiabroncs Tipus    Fulda Gumiabroncs Tipusok    General Tire Gumiabroncs Tipusok    Goodyear Gumiabroncs Tipusok    GT Radial Gumiabroncs Tipusok    Hankook Gumiabroncs Tipusok    Infinity Gumiabroncs Tipusok    Kléber Gumiabroncs Tipusok    Kormoran Gumiabroncs Tipusok    Kumho Gumiabroncsok Tipusok    Matador Gumiabroncs Tipusok    Michelin Gumiabroncs Tipusok    Pirelli Gumiabroncs Tipusok    Sava Gumiabroncs Tipusok    Semperit Gumiabroncs Tipusok    Silverstone Gumiabroncs Tipusok    Sportiva Gumiabroncs Tipusok    Uniroyal Gumiabroncs Tipus    Wanli Gumiabroncs Tipus    Yokohama Gumiabroncs Tipusok    Toyo Gumiabroncs Tipusok    Vredestein Gumiabroncs tipusok    Kingstar Gumiabroncs tipusok
lábléc