gumiwebshop webáruház, webshop

webáruház felső lábléc
webáruház négyzet fájl

Gyártó kereső

Barum
BFGoodrich
Bridgestone
Continental
Dunlop
Falken
Firestone
Fortune
Fulda
Goodyear
Hankook
Infinity
Kleber
Kormoran
Kumho
Landsail
Laufenn
Marshal
Maxxis
Michelin
Nankang
Nexen
Nokian
Pirelli
Rotalla
Semperit
Toyo
Yokohama
Gumiabroncs kopása

A gumiabroncs futófelülete kopásának ellenőrzése

Mivel a gépkocsinak csupán ez a része érintkezik a talajjal, a gumiabroncsok futófelületének mélysége nagyon fontos a gépkocsi biztonsága szempontjából. Emellett a gumiabroncs állapotát is jelzi. A kopott futófelület növeli a gumiabroncs esetleges meghibásodását, a vízen való felúszás kockázatát és csökkenti a teljesítményt téli időben. Télen a kopott futófelület súlyos mértékben csökkenti az úttartást és az irányíthatóságot. A jogszabályban előírt mélység be nem tartásáért bírság jár.


        
 
lépés: Hozzáférés a gumiabroncs futófelületéhez

 A futófelület mélysége ellenőrzésének első lépéseként jól hozzá kell férni az elülső kerekekhez.

– Parkoljon le egy vízszintes és sík területen.

– Rögzítse a gépkocsit a kézifékkel (automata váltó esetén) vagy az első sebességfokozattal (kézi váltó esetén).

 – Ezt követően forgassa el 45º ­kal a kormánykereket jobbra vagy balra, hogy szabadon látható legyen az a gumiabroncs, amellyel kezdeni szeretné a vizsgálatot. A hátsó kerekek esetében ez már kicsit nehezebb, de remélhetőleg itt is ésszerűen szabadon hozzá tud férni az ellenőrizni kívánt futófelülethez.

  

2. lépés: A futófelület ellenőrzése Most, hogy a jobb vagy bal elülső kerék futófelülete szabadon hozzáférhető, elkezdheti ellenőrizni a futófelület mélységét és a gumiabroncs állapotát. Ne hagyatkozzon becslésekre. Egy könnyen használható mélységmérővel könnyedén megmérheti a futófelület mélységét. Ezzel az egyszerű eszközzel nem nehéz megmérni a futófelület mélységét és csak néhány percig tart. A futófelület minimális mélysége 1,6 mm annak középső háromnegyedén a gumiabroncs teljes kerületén. Mindig több helyen ellenőrizze a futófelület mélységét. A gumiabroncsok barázdáiban kopásjelzők vannak elhelyezve. Ha a futófelület a kopásjelzőkkel azonos szintre kopik, a gumiabroncs elérte a jogszabályi határt, és ki kell cserélni.


Bevásárlókosár

Facebook

Termék ajánló

Akciós termékek

Átutalások

 

Hírlevél

Szavazás

Hogyan értékelné az oldalt ?

 Tetszik az oldal
 Hiányos az oldal
 Nem tetszik az oldal
 Lehetne jobb az oldal
 Kevés infó az oldalon
 Készlet hiány vanWebáruház bérlés és készítés

0.11 mpwebáruház négyzet fájlwebáruház négyzet fájl
   BARUM Gumiabroncs Tipus    BFGoodrich Gumiabroncs Tipusok    Bridgestone Gumiabroncs Tipusok    Continental Gumiabroncs Tipusok    Cooper Gumiabroncs Tipusok    Dayton Gumiabroncs Tipus    Debica Gumiabroncs Tipusok    Dunlop Gumiabroncs Tipusok    Falken Gumiabroncs Tipusok    Federal Gumiabroncs tipus    Firestone Gumiabroncs Tipus    Fulda Gumiabroncs Tipusok    General Tire Gumiabroncs Tipusok    Goodyear Gumiabroncs Tipusok    GT Radial Gumiabroncs Tipusok    Hankook Gumiabroncs Tipusok    Infinity Gumiabroncs Tipusok    Kléber Gumiabroncs Tipusok    Kormoran Gumiabroncs Tipusok    Kumho Gumiabroncsok Tipusok    Matador Gumiabroncs Tipusok    Michelin Gumiabroncs Tipusok    Pirelli Gumiabroncs Tipusok    Sava Gumiabroncs Tipusok    Semperit Gumiabroncs Tipusok    Silverstone Gumiabroncs Tipusok    Sportiva Gumiabroncs Tipusok    Uniroyal Gumiabroncs Tipus    Wanli Gumiabroncs Tipus    Yokohama Gumiabroncs Tipusok    Toyo Gumiabroncs Tipusok    Vredestein Gumiabroncs tipusok    Kingstar Gumiabroncs tipusok
lábléc