hegesztestechnika webáruház, webshop

Kategóriák

Tűzvédelmi szakvizsga
Lejárófélben a tűzvédelmi szakvizsgák! Önnél is?

Fontosnak tartom, hogy értesítsem kedves ügyfeleimet egy olyan kötelezettségről, amely most várhatóan sokukat érinteni fogja:

Bizonyára sokan emlékeznek, hogy a tűzvédelmi szakvizsgáztatásban komoly mérföldkő  volt a 53/2005 (XI. 10) BM rendelet, mely 2006  februárjában lépett hatályba. A rendelet sok változást hozott a szakvizsgák szervezésben, ezért sokan a kihirdetés és a hatálybalépés közti 90 napban még gyorsan megújították az 1-2-3-4 éves  szakvizsgákat, mondván, hogy így legalább öt évig még érvényes lesz. Ez az öt év most februárban jár le.

Valószínűleg Önnek is vannak szakvizsgára kötelezett dolgozói, ezért javaslom, ellenőrizze a szakvizsgák érvényességét, mert talán Önöknél is a pont rendelet változása előtt vizsgáztak. Ha szakvizsga nélkül végzik az ehhez kötött tevékenységet, a tűzvédelmi bírság összege az érvényes minimálbér dolgozónként!
Kinek kötelező a tűzvédelmi szakvizsga? (leggyakoribb munkakörök)
1.    Hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők.
2.    Az "A" és "B" tűzveszélyességi osztályba sorolt anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari és szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők.
3.    Propán-bután gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását végzők, továbbá azon propán-bután gáz üzemű targoncák kezelői, akik a targonca üzemanyag palackjának (tartályának) cseréjét is végzik.
4.    Üzemanyagtöltő-állomások üzemviteli dolgozói.
5.    Tűzoltó-vízforrások felülvizsgálatát végzők.
Szakvizsgával kell rendelkeznie annak a vezetőnek (munkáltatónak) is, aki a fenti tevékenységet végzők munkáját közvetlenül irányítja.
Aki már rendelkezik szakvizsga bizonyítvánnyal, ennek lejárta esetén nem kell végigülnie a felkészítő tanfolyamot, elég, ha csak a kb. egy órás vizsgát leteszi.
Akinél 20-30 szakvizsga jár le egyszerre, viszonylag könnyen talál szakvizsga szervezőt, aki rövid időn eblül megtartja a szakvizsgát. Ellenben ha csak egy-két kollégának kell ismételni, azért külön tanfolyamot nem szervez senki.
Számukra találtam egy céget, akik minden hónapban fix időpontban szerveznek szakvizsgát, ahova akár egy dolgozót is el lehet küldeni.

Kérem jelezze emailben és küldöm a jelentkezési lapot!

info@munkavedelem.biz

Különleges minősítések

MárkáinkHUZALELEKTRÓDA    
   Disztribúciós joggal

FRONIUS, A JÖVÖ EREJE

30Bar NI reduktor

AZ INTELLIGENS PAJZS!

Bevásárlókosár

Kérjük, lépjen be.

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Nem tudok belépni


Webáruház bérlés és készítés

0.13 mp