kolibricsonakok webáruház, webshop

Akciós termékek

Storm Stm 260-40 fartükrös gumicsónak
Storm Stm 260-40 fartükrös gumicsónak

bruttó 145.000 Ft
AKCIÓ! - 9%
bruttó 132.000 Ft

További akciós termékek

Szállítási információk

 

A nálunk vásárolt termékeket 100.000 Ft érték felett ingyenesen házhoz szállítjuk.

Apróhírdetések


Bemutató, teljesen új, még vizre nem tett hajóinkról árainkról érdeklődjön elérhetőségeinken. Bemutató hajóink, esetenként jóval kedvezőbb árakon vásárolhatók meg.

Amiben biztos lehet

Hajóink CE minősítéssel rendelkeznek. Nem silány olcsó ismeretlen helyről számazó anyagokból készülnek. Nem ismeretlen távolkeleti ellenőrizetlen helyekről származik. Bevált minőségű horgászcsónakok, szabadidős sporteszközök, vagy regisztrált mentőhajók a KOLIBRI gumicsónakok. Minden célnak megfelelő több felszereltségben, színben kapható. Ha a vásárlás mellett dönt, biztonságot, minőséget jó ár-érték arányt és egy barátot vásárol.

Akik minket vlasztottak


 • Miskolci Speciális mentőszolgálat
 • Fishing&Hunting Fókuszban a horgászat
 • Kalandorok
 • IHR kalandok
 • Magyar Honvédség
 • Vidám Delfin vízitúrák
 • Horgász csapatok
 • IBCC Balatoni Pontyfogó Kupa
 • III.Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny
 • Vízisport klubok
 • Alapítványok
 • Iskolák
 • Campingek
 • Domi-no fishing team
 • A legnagyobb örömünkre számtalan horgász

Linkek


Gyakran ismételt kérdések

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK.

 

·         Mekkora helyen fér el a gumicsónak összecsomagolt állapotban?

Összecsomagolt állapotban a gumicsónakot két táskában lehet szállítani. Külön a nagyobb táskában a gumicsónak, másik táskában a padló és a tartozékok. Egy átlagos autó csomagtartójában is elfér.

·         Hogyan tudom szállítani a gumicsónakomat?

A nagyobb 4 méter körüli gumicsónakokat általában célszerű csónakszállító utánfutón szállítani. A kisebb 2-3 méteres csónakokat feltehetjük az autó tetőcsomagtartójára, vagy összecsomagolt állapotban gond nélkül be lehet pakolni az autó csomagtartójába.

·         Kell-e engedély a csónakra?

Ha nem használja 10LE fölötti csónakmotorral a gumicsónakot, akkor nem szükséges sem vezetői engedély, sem hajólevél a csónakhoz. Néhány kötelező felszerelés azonban szükséges.

·         Milyen kötelező felszerelések kellenek a gumicsónakban?

·         Horgony: A csónak horgony nélküli tömegének legalább 5%-val egyenlő tömegű horgony, vagy más a csónak rögzítésére szolgáló alkalmas eszköz.

·         Kötelek: Legalább 10 méter kikötésre, vontatásra, horgonyzásra alkalmas és megfelelő állapotú kötél vagy lánc.

·         Evező: A csónakban tartózkodó személyek számának és a csónak hajtásának megfelelően, de legalább egy darab evezőlapát.

·         Fenékvíz eltávolítására szolgáló merőedény: Egy darab, legalább 1 liter űrméretű vízmerő eszköz.

·         Lámpa: Egy darab kézi, körkörösen világító jelzőlámpa fehér fénnyel, tartalék izzóval és elemmel.

·         Mentőeszközök: A csónakban tartózkodó kiskorúak és úszni nem tudó felnőttek együttes számának megfelelően, de legalább 1 db mentőmellény.

·         Egyéb: A csónak üzembentartójának nevét és lakcímét (telephelyét) tartalmazó - a csónaktesten tartósan rögzített - tábla

·         Mekkora csónakmotor szerelhető a csónakokra?

Az evezős csónakokra a kiegészítő motortartóra elektromos és kisebb robbanómotoros csónakmotor is felszerelhető. A nagyobb gumicsónakokra mindig az előírásnak megfelelően a legnagyobb motorteljesítményt nem haladhatja meg.

·         Elegendő -e  az elektromos csónakmotor?

Horgászathoz etetésre behúzásra biztosan elegendő egy elektromos csónakmotor. A 200-260-as csónakokhoz elegendő 30-40LBs elektromos csónakmotor a nagyobb gumicsónakokhoz inkább válasszuk a 50-55LBs elektromos csónakmotorokat.

·         Mekkora nyomás kell a gumicsónakba?

A gumicsónakok nyomása rendszerint 0.15-0.25 bar, ezt minden esetben a gumicsónakon található adattábla tartalmazza. A Kolibri csónakokon bevezetett túlnyomás elleni védőszelep segítségével elkerülhető a túlfújás és a nap melege által felmelegedett kamra meghibásodása. Sűrítő géppel soha ne fújjuk a csónakot, mert nem alkalmasak kisebb nyomás mérésére, ha mégis könnyíteni szeretnénk a felfújáskor az utolsó lépésként használjuk a lábpumpát.

·         Mennyi idő alatt lehet felfújni a csónakot?
Lábpumpával is 10-15 perc alatt kényelmesen fel lehet fújni egy három méteres gumicsónakot. Visszajelzések alapján autótól-a vízre tételig 15 perc- et igényel két embernek.

·         Lábpumpa, vagy elektromos pumpa?

Ha nem szeretne a lábpumpával bajlódni, léteznek akkumulátorról működő pumpák, időben nem biztos, hogy hamarabb felfújja, de kényelmesebb megoldás a gumicsónak felpumpálására. Az utolsó lépésként használjuk a lábpumpát.

·         Hogyan kell a szelepet nyitni és zárni?

A szelep belsejében egy mozgó záró szelep helyezkedik el. A záró szelepnek  két állása van, fel és le. Amikor megnyomja a záró szelepet két újjal, ¼ fordulattal nyílik, vagy külső állásban záródik a szelep.

·         Felfújva, vagy leeresztve?

Felfújva mindig célszerűbb egy gumicsónakot tárolni.  Ha van lehetősége ez a javasolt tárolási mód. Azonban ez nem kikötés, megfelelő hőmérsékleten és a tárolási szabályokat betartva nyugodtan össze lehet csomagolni a következő használatig.

·         Be kell-e kenni valamivel a csónakot tároláskor?

A gumicsónakot nem szükséges különböző ápolószerekkel kezelni, inkább mindig fontos a tiszta és száraz tárolás.

·         Hogyan kell tárolni a gumicsónakot?

Legfontosabb tárolási szempont a használat utáni lemosás, és szárítás.

Törekedjünk az összehajtásnál, hogy minél kevesebb hajtogatási él keletkezzen, hideg időben, ha használni szeretnénk, vigyük meleg helyre és csak ezután fújjuk fel.

 A Kolibri csónakokat két táskában, külön a csónak és külön a padló tárolhatjuk.

A tartozékokat soha ne tároljuk a csónakban.

Vigyázzunk, hogy etetőanyag soha ne maradjon a csónakban, mert a rágcsálók is szívesen beköltöznek a gumicsónakba a téli időszakban. A tároló zsákban egy kampó segítségével inkább függesszük fel a mennyezetre.

·         Léces, vagy merev padló?

A léces(lamellás) padlók elsősorban azoknak előnyös, akiknek elsődleges szempont a könnyebb súly és a kisebb helyigény.

A teljes merev padlós Standard típusok merev padlói megfelelnek minden horgászati módszerhez, kisebb távolságokra való eljutáshoz. Kedvtelési célú használat esetén válasszuk a Professional felszereltségű csónakokat.

·         Légpadló, vagy merev padló?

A légpadlós változat az egyik legügyesebb megoldás. Sokan idegenkednek tőle, alaptalanul. A sokkal nagyobb nyomásnak köszönhetően sokkal kisebb a csónak súlya, de ugyanakkor  rendkívül stabil.

·         Rétegelt vízálló lemez padló, vagy alumínium padló?

A Professional típusok padlói egy alumínium keretben, rétegelt vízálló lemezzel vannak szerelve, ezeket akár színhez illeszkedően is választhatjuk. A Professional típusú csónakok padlói oldalmerevítőkkel vannak szerelve. Választhatóak alumínium padlóval is.

·         Kiel-es, vagy lapos aljú gumicsónak?

Horgászati célokra általában megfelelő a lapos aljú gumicsónakok, ha kedvtelési célra is szeretné használni nagyobb 5 LE- fölötti motorokhoz ajánlott a felfújható gerinccel rendelkező Professional modelleket választani.

·         Hogyan tudom megjavítani a kisebb sérüléseket.

A kisebb sérüléseket a tartozékként megtalálható javítókészlettel saját magunk is kijavíthatjuk.

·         Hogyan tudom kihúzni a vízből egyedül a csónakot?

A partra húzáskor célszerű leteríteni egy ponyvát a partszélre, ezzel elkerülhetjük a sérüléseket,vagy webáruházunkban megtalálható,fém,vagy műanyag sólyakerékkel könnyebbé tehetjük a csónak mozgatását.

·         Hogyan tudom összeszerelni a csónakomat egyedül?

Egyedül szétszerelni sokkal könnyebb, mint összeszerelni, a standard típusoknál ez nem nehéz feladat egyedül sem.

·         Horvátországban kell-e regisztráció a gumiscsónakokra?

Horvátországban 3 méterig és 5Le-s csónakmotorig nem szükséges regisztráció.

·         Mikor kell hajóleveleztetni a gumicsónakot?

Hajóleveleztetni csak 10 LE fölötti csónakmotor használata esetén szükséges a csónakot.

·         Tudom-e hajóleveleztetni a csónakot és a csónakmotort?

Igen. Az általunk forgalmazott Kolibri gumicsónakokra hajóleveleztetéskor ki tudjuk adni az egyedi gyártásazonosító számot, CE bizonylatot, EK megfelelőségi nyilatkozatot, amivel gond nélkül hajó levelezhetőek a csónakok.

·         Egyedül használom, mekkora csónakra van szükségem?

Egyedüli horgászathoz, amit még egy ember tud kezelni a 200-260-280 cm-es csónakok. Az –e fölötti méreteknél ,már általában szükség van két emberre.

·         Ketten horgászunk mekkora csónakot vegyek?

Két embernek kényelmes horgászathoz legalább a 280 fölötti méretek szükségesek. A 300-330-as méretek általában két személynek megfelelőek.

·         Tengerre melyik csónak alkalmas?

Mindegyik merev fartükrös gumicsónak típus, Standard,Light Professional és Professional „C” kategóriás  besorolással rendelkezik, ezért tengeri  használatra  engedélyezett.

·         Bírják-e a csónakok a sós vizet és az UV sugárzást?

A csónakok Sós víz és UV álló anyagból készülnek. KAPCSOLAT

   +36/309785686
   4951 Tiszabecs, Malom utca 43.
   Üzenet küldése


HÍRLEVÉL