levendulashop webáruház, webshop

Kategóriák

Akciós termékek

Levendula Aroma (4 db)
Levendula Aroma (4 db)

6.400 Ft
AKCIÓ!
5.950 Ft

További akciós termékek
UTAZÁS PROVENCE-BA
 

 Provence és Camargue – lásd, érezd, fedezd fel!

2018.07.12-17. (5 éj)

Utazás: autóbusszal
Ellátás: félpanzió

 

1. nap (csütörtök):

Budapest, Népliget 0.30 óra

Indulás 04.00-kor Nagykanizsa (Mobil Petrol). Folyamatos utazás rövid megállásokkal, Ljubljana- Trieszt- Velence- Verona- Cremona-Genova útvonalon San Remoba, a tranzitszállásra. Este vacsora.

2. nap (péntek):

Napunkat egy csodás kis városka meglátogatásával kezdjük: Saint-Paul-De-Vence biztos, hogy belopja magát a szívedbe. Kanyargós utcácskáin pezseg az élet. A kávézók, a művészeti galériák, a szűk kőlépcsők remek fotótémák egytől egyig. Lehetetlen rossz képet készíteni, minden részletében gyönyörű. 

Következő megállónk Grasse, a parfümgyártás fővárosa. 
Bepillantást nyerhetünk a parfümgyártás technikai fejlődésébe, valamint a parfüm múzeum megismerteti a látogatót a parfüm előállításának lépéseivel. Ezen túl a város egyedülálló történelmi örökséggel büszkélkedhet, amely ritka példája a középkori építészet fennmaradásának. 
Este a szállás elfoglalása, vacsora.(Beaucaire- 3 éj)

3. nap (szombat):  kirándulás Camargue-ban

Napunkat az Arles-i piacon kezdjük. Provence egyik legszebb, legérdekesebb és legnagyobb piaca a helyi termelők kincseitől kezdve a finomságokon át a ruhákig, cipőkig mindent kínál. A kb. 2 km hosszú vásár az illatok és színek igazi kavalkádjával várja a látogatóit.  Ezt követően rövid városnézés keretében felkeressük a római kori emlékeket: az arénát és római színház épületeinek maradványait. Van Gogh nyomában járva az arles-i kávéház teraszán egy kávét is elfogyaszthatunk.

Ezt követően Aigues Mortes, Szent Lajos király középkori, 13. századi, fallal és bástyákkal körülvett erőd és kikötővárosa következik, ahonnan az uralkodó kereszteslovagjaival Szentföldre indult.

Az odavezető úton láthatjuk Camargue szimbólumait: a szabadon élő fehér vadlovakat, a fekete bikákat, rózsaszín flamingókat. Ez már a nemzeti park területe.

Aigues Mortes-ban kisvonatra szállunk és egy másfél órás utazás keretében felfedezzük a legnagyobb dél-francia sólepárló vidéket. A rózsaszínű tavakban flamingók halásznak. Lehetőség lesz egy sóhegy „megmászására” is. Itt nyerik ki a nap, a tenger és a szél kincsét, a fleur de sel-t is. Ezt követően sétálunk a hangulatos középkori várfalakon belül is: megtekintjük Szent Lajos templomát, a nyüzsgő főteret, a hangulatos, szűk középkori utcácskákat.

Ezt követően Saintes-Maries-de la mer-be, a cigányok Mekkájába utazunk.  Fekete Sára, a cigányok védőszentjének zarándoktemplomát, a camargue-i bikaviadalok helyszínéül szolgáló arénát, a nádtetős fehérfalú halászkunyhókat,  a helyi termékeket kínáló boltokat járhatjuk be, vagy délután fürödhetünk ott, ahol Van Gogh először látta és festette meg a Földközi-tengert. Szállás, vacsora.

4. nap (vasárnap): a levendula nyomában

Napunkat a levendulamezőn kezdjük: sarlóval learatjuk majd lepároljuk a levendulát. Vagyis segédkezünk a munkálatokban. Apt-ban a Les Agnels levendulalepárló manufaktúrának a 2 órás bemutató programján veszünk részt.

A „munka” után Franciaország egyik legszebb falvába, Ménerbes-be látogatunk a levendulamezők szegélyezte szűk utakon. A hegytetőre épült település középkori házait felújították. Számos művész élt és alkotott az ódon falak közt. Peter Mayle, a Bor, mámor, Provence írója is lakója volt a településnek, itt született a híres regény, amelyből film is készült.

Majd a mindenki számára ismert provence-i látnivaló következik, a 800 éves Sénanque ciszterci apátsága.

Napunkat az egyik legismertebb provence-i kisvárossal, a dombtetőre épült Gordes-dal zárjuk, ahol a Bor, mámor Provence jeleneit is forgatták. Szállás, vacsora.

5. nap (hétfő):

Reggeli után a riviéra irányába utazunk, Éze városkába. Ez a település szűk, kövezett utcáival, hangulatos galériáival és csodás panorámájával a Cote d'Azur egyik legszebb települése. A hegy tetején álló várromtól és az exotikus növény,-és szoborparkból meseszép kilátás nyílik a tengerre.  (útközben pihenő és vásárlási lehetőség egy szupermarketben) 

Ezt követően Monaco miniállam következik. Sétálunk a hercegség óvárosában, megtekintjük a Grimaldi család sírjait rejtő Szent Miklós katedrálist, a hercegi palota épületét, a yachtkikötőt és a világhírű kaszinót, az előtte sorakozó luxusautókkal.

Extra fakultatív program:
A monacoi Hercegi Palota már több, mint 800 éve a Grimaldi hercegek lakhelye.
Jelenleg II. Albert herceg, felesége Charlene Wittstock és gyermekeik élnek a falai közt.  
A helyiek által csak „sziklá”-nak (rocher) nevezett magaslaton 1215-ben épült a mai palota őse.
Azóta minden korszak rányomta a bélyegét.
A hercegek pedig az évszázadok folyamán rengeteg kincset halmoztak fel,
amelynek egy része a francia forradalom alatt sajnos eltűnt.
Szegényesnek azonban kicsit sem nevezhető a palota berendezése, hiszen mégis csak Monacoban vagyunk!
A helyiek is csak úgy beszélnek az uralkodó család lakhelyéről, mint a ragyogás és a varázslatos szépség megtestesítőjéről.
A főudvarról márványlépcsőn jutunk a Héraklész Galériához, ahonnan a hercegi nagy lakosztályok, szalonok, a trónterem és a kápolna is megtekinthető helyi idegenvezető kíséretében.
A látogatható termeket ma is használja az uralkodó család, így a palota egyszerre válik múzeummá, otthonná és munkahellyé.  

Este a tranzitszállás elfoglalása Olaszországban. (San Remo)


6. nap(kedd):

Reggeli után hazaindulás, folyamatos utazás. Érkezés Nagykanizsa, a késő esti órákban.

Éjjel érkezés Budapest.


Részvételi díj: 134.800 Ft /fő

A részvételi díj tartalmazza, az utazást idegenvezetéssel,
valamint a szállás (San Remo *** 2 éj ,Franciaország *** 3 éj)  költségét
félpanziós ellátással.

A részvételi díj nem tartalmazza a BBP és a belépők költségét.

Sénanque-i ciszterita apátságban: 2500 Ft/fő

BBP biztosítás: 2700 Ft/fő  (6 nap)

Budapesti transzfer: 10.000 Ft/fő (oda-vissza) 

 

Amennyiben bármilyen kérdés merül fel, Kiss Timinél (30/277 53 20),
vagy a 
carla@levendulashop.hu címen lehet érdeklődni Carlanál.

Jelentkezni az info@lovaszbusz.hu címen lehet.

Az utat a LevendulaMánia oldal közreműködésével a Lovászbusz szervezi és bonyolítja!

Olvasd el a 2015-ös utazásunkról írt élménybeszámolót

és garantáltan kedvet kapsz :-)

Remélem idén Te is velünk tartsz, hidd el nem fogod megbánni :-)

 

 


KAPCSOLAT

   06705799455
   8800 Nagykanizsa, Babóchay u. 53.
   Üzenet küldése


HÍRLEVÉL