muveszkatalogus webáruház, webshop

webáruház felső lábléc
webáruház négyzet fájl

ELADÓ DOMAINEK

Jelenleg a következő domainek eladók: 

kreativbolt.hu: 200,000 Ft+áfa

decoupage.hu: 120,000 Ft+áfa
Ecsetek
Hasznos tudnivalók az ecsetekről

A klasszikus művészecsetek gyártásánál is alapfeltétel a jó minőségű alapanyag. A legjobb ecseteket természetes állatszőrökből készítik. Az ecsetkésztés tudománya sok esetben évszázadokra visszanyúló, átöröklött hagyományokon és mesterfogásokon alapszik. Itt csak néhány alapvető szempontra térünk ki, amit illik tudni az ecsetek készítéséről és ápolásáról, hogy megbecsüljük és hosszú ideig használhassuk azokat.

A német Kolibri manufaktúra művészecsetei klasszikus kézi gyártással készülnek.
Széles kínálatuk adja a klasszikus vonalát különleges művészecset kínálatunknak. A folytonosan megújuló kínálatuk lépést tart a mindent elárasztó műanyag ipar praktikus, szintetikus szálaival is, csak úgy mint a lengyel Renesans ecsetek. A modern, néha egészen különleges és a mindennapos, praktikusan használható, tartós, mégis olcsó ecseteket kínáljuk nagy forma és méretválasztékban. A keleti kalligráf és akvarell ecseteket szintén egy nagy hagyományú japán cégtől választottuk. A lent látható képeken az ecsetkészítés hagyományát és felhasznált szőröket mutatják be.

A szintetikus "szőrök"-et főként a modernebb festőtechnikáknál használják, mint például az akrilfesték. Könnyen tisztítható, ellenálló a nedvességgel szemben, ugyanakkor lágy és egyben rugalmas is. Az elerjedését a kedvezőbb ár is segíti, ill. az ún. környezet tudatosság is. Ez utóbbi az ecsetek készítéskor nem döntő, hiszen az állatok szőre az erre a célra tenyésztett, időszakosan befogott állatok nyírásával képződik. Csak egészséges élő állatnak a szőrvégei megfelelőek. A frissen nyírt szőrvégek roncsoltak, töredeznek, lehetelen jó minőségű ecsetet készíteni belőlük.
Az állatokat tehát nem lehet gyakran nyírni. Meg kell várni, míg a szőr regenerálódik és újra kifejlődik az egészséges, természetes vége. A foglalatba kerülő véget nyírják csak, hogy a megfelelő szőrhosszt elérjék.

Az állatok szőre ellenálló, könnyen tisztántartható, nagy nedvesség felvevő képességű, szerkezetéből adódóan puha, mégis rugalmas. A klasszikus anyagokat használó festésnél tehát az ecset is természetes állatszőr. Ide soroljuk a keleti kalligráfiát, olaj és akvarellfestést.

Ecseteink ápolásánál gondoljunk saját hajunkra, hasonlóan kell ápolni. Alapvető, hogy használat után tisztítsuk és szárítsuk meg. Nedvesen ne tegyük zárt helyre, mert megpenészedhet. Szárítás előtt igazítsuk formára.
Vízben, vegyszerben ne álljon, csak ameddig szükséges. Használjunk természetes tisztítószereket, mert ezek a szőrt is ápolják.


Egy kis múlt a Krayer árukatalógusból 1930-as évek:Akciós termékek

HírlevélWebáruház bérlés és készítés

0.06 mpwebáruház négyzet fájlwebáruház négyzet fájl
lábléc