webáruház felső lábléc
webáruház négyzet fájl

AUTÓDIAGNOSZTIKA

FONTOS INFORMÁCIÓK!

Kapcsolat

Személyes termékátvétel:
H-P 17.00 óra után
cégünk telephelyén!ÁTMENETILEG SZÜNETEL


eobdbt@eobdbt.com 


 
Google+

LÁTOGATÓK

free counters

Szavazás

Kérjük értékelje megújult honlapunkat:

 sokkal jobb lett
 Valamit javúlt
 Nem látom mi változott
 Nem ismertem a régit

FÓRUM

FÓRUM REGISZTRÁCIÓ ITT! 
              !!!ÚJ!!!
     MÉRÉSTECHNIKAI FÓRUM


KULCS,TÁVIRÁNYÍTÓ SUGÓ
Az alábbi oldalon megpróbálunk segítséget nyújtani transzponder chip vásárlásához,megfelelő kulcs kiválasztásához,és némi információt is leírtunk,mire érdemes odafigyelni!

Akit nem érdekel a chippek működése,csak a megfelelőt szeretné megvásárolni,segítséget nyújt az alábbi,képre kattintva megtekinthető,letölthető típuslista
LETÖLTÉS


A listában nem szerepelnek a VAGkonszern CAN chippek,a klónozható,és speciális chippek,illetve a Ford új, 80BIT-es chipjei!

Az alábbi írásunkban megpróbálunk segítséget nyújtani kulcs,vagy távirányító választáshoz!
Összefoglaljuk a kulcsokkal,távirányítókkal kapcsolatos fogalmakat, és segítünk néhány jótanáccsal is!


A távirányító választáshoz a legegyszerübb módszer,az összehasonlítás külső kinézet,és belső elrendezés alapján,
illetve a kulcsszár formáját tekintve!
Ha rendelkezésre áll a kulcs/ távirányító,akkor ez nem nehéz feladat! 
Ha nem áll rendelkezésre a kulcs,vagy a távirányító,akkor a legbiztosabb módszer az,hogy elküldi nekünk az autó adatait! 
Ezek: Gyártmány,Típus,Alvázszám,motorkód,évjárat, és teljesítmény (KW,vagy LE)
Ezekből az adatokból mi be tudunk azonosítani mindent!
FONTOS SZEMPONT MÉG:
Ha egy adott kategóriában nem látja azt,a terméket,amire szüksége van,próbálja meg a "testvérmárkák" közt is megkeresni!
Néhány példa,ami oda-vissza is érvényes:
Chevrolet kulcs,vagy távirányító lehet Opel,vagy Buick kategóriában
Smart kulcs,vagy távirányító lehet Mercedesz kategóriában,
Chrysler,Dodge,Jeep,Cadillac,Pontiac szintén hasonló típus!
Honda,Acura
Renault Dacia
Ford Mazda
Opel,Renault
Fiat,Suzuki
Volvo,Renault...
És még lehetne sorolni! Sajnos mi sem vagyunk 100% naprakészek mindenből,de azért igyekszünk mindent megtalálhatóvá tenni!
sok típusnál már lenyíló menüben válogathat!

Haladjunk sorban,első a szemrevételezés,összehasonlítás a webáruházunkban található termékek képével:
- Autótipus kiválasztása a főkategóriában
- alcsoport kiválasztása: Kulcs,távirányító,távirányító alkatrész,stb..
- Távirányító formája
- Gombok száma,elrendezése,szimbóumok a távirányítón
- belső elrendezés,Pl:elemtartó az elektronikán,elemtartó a kulcsházon
- kulcsszár formája
- Eldönteni azt,hogy gyári,vagy utángyártott termékre van-e szüksége!

 Ez olyan dolog kb mint amikor alkatrészt cserélnek az autóban! Nem biztos,hogy a gyári jobb,de az az eredeti... 

Ezekkel a kritériumokkal már meg is találhatta az önnek megfelelő kulcsot,távirányítót! Ha nem találná,ne adja fel! Elképzelhető,hogy amire szüksége van,még nem került fel kínálatunkba! Keressen,és segítünk!

Néhány jótanács:

-Mikor szerezzek be kulcsot,távirányítót?
Legcélszerübb akkor elkezdeni a beszerzést,amikor elhagyta a kulcsot,vagy bizonytalanná vált a működése az elhasználódás miatt!
Amíg egy kulcs megvan,addig készíthető róla másolat!
2 kulcsnak minimum lennie kell az autóhoz,hogy legyen egy tartalék!

- Elhagytam,vagy ellopták  a távirányítót/kulcsot, mit tegyek?
Első lépésként el kell mennie egy olyan szerelőhöz,aki el tudja végezni a kulcs,távirányító szoftveres törlését,és újraprogramozását! Általában egy kulcs illesztéskor,vagy távirányító programozáskor törlődnek a régiek,illetve nem kerülnek felprogramozásra,mivel nem állnak rendelkezésre.
Sajnos ezzel még nem teljes a történet,mivel a kulcs továbbra is ki tudja nyitni az autót,de beindítani már nem tudják! Ilyenkor csak a zárak,gyújtáskapcsolók átlamellázása segít,és az alapján elkészített kulcs! Vagy drasztikusabb esetben a zárak,gyújtáskapcsoló cseréje! 

-Az egyetlen meglévő kulcsomat is elhagytam...
Ez sajnos a legrosszabb,és legköltségesebb eset! Legjobb megoldás az,ha szakembert hív,és azzal nyitják ki az autót!
Legtöbb esetben az erre szakosodott szakembereknek vannak speciális szerszámaik,akik akár a helyszinen el tudják készíteni a "Master" kulcsot,azaz dekódolni tudják a kulcskódot! Természetesen ha megvan a kulcskód az autóhoz,akkor rögtön el is készíthetik,így nem kell dekódolni a zárat! Az alábbi képen néhány ilyen szerszám látható:
 
Kattintásra nagyobb kép,új ablakban!
A kulcskódot mindenkinek meg kell kapnia az autóhoz!Természetesen vannak kivételek,pl VAG csoport,amikor is egy műanyagból készült kulcsot adnak! Ez a master kulcs! Erről szokás másolatot készíteni is,mivel ez soha nem kopik! A kulcskód általában számokat,betüket tartalmaz,és vonalkódot! Sajnos sokan nem örzik meg,mert nem tudják mire való!
Sajnos a Master kulccsal az autó még nem lesz indítható,de legalább nyitva van,és ki tudjuk oldani a kormányzárat,
hogy elvontathassuk a járművet további műveletekhez.
Szükség lesz még az autó biztonsági kódjára is,ami hasonlóan a kulcskódhoz szintén ritka,hogy meglegyen! 
A márkaszervíztől lekérhető ha bizonyítja a tulajdonjogát az autóhoz,nem lett kivonva mondjuk külföldön a forgalomból,stb! Bizonyos típusok biztonsági kódjában mi is tudunk segíteni,de nálunk is szükséges a tulajdonjog igazolása!
Részletek itt!
A biztonsági kód ahhoz szükséges,hogy transzponder chippet,távirányítót programozhassunk a járműhöz!
Előfordúlhat,hogy ezek megszerzése nem sikerül,ilyenkor már csak különböző programozásokkal lehetséges az autó működőképessé tétele,ami szintén nem olcsó dolog...és rengeteg időbe telik! Gondoljon bele,ha ez mondjuk külföldön történik,esetleg nem beszéli az adott ország nyelvét,és miután végeznek az autó programozásával kezébe nyomnak egy olyan számlát,amiből esetleg itthon vehetne egy másik autót...2-4 darab új távirányítót...5-10 darab új kulcsot másolással együtt....stb!
És még mindíg nem lehet nyugodt,mert ha mondjuk ellopták a kulcsot,akkor azzal még mindíg nyitható az autó! roszabb esetben,ha mondjuk kiiktatták az immo-t,akkor be is tudják indítani vele! Tehát jöhet az a pont ismét,ami az  Elhagytam,vagy ellopták a távirányítót/kulcsot, mit tegyek? kategóriában már le van írva!
Természetesen a biztonsági kódra minden új kulcs programozásnál szükség van!

- Kulcsot szeretnék másoltatni,hova vigyem?
A régebbi,hagyományos kulcsmásolás sajnos nem az igazi! Egy kopott kulcsról csak a kopott mintázatot lehet ezzel a módszerrel másolni,
ami nem sokáig tart,és nem mindíg sikerül! Ilyenkor azt mondja a kulcsmásoló,hogy rossz minőségü a hozott anyag...
Lehetőleg olyan kulcsmásolót keressen,aki nem elavúlt Szovjet marógépeken másol,hanem rendelkezik olyan szoftverrel vezérelhető másoló géppel,ami kulcskód alapján készíti el a kulcsot! A kulcskód nem azonos a login kóddal!
Példa:

Kattintásra nagyobb kép,új ablakban!
Lehetőség szerint a nálunk vásárolt kulcsokat is olyan kulcsmásolónál másoltassa,aki rendelkezik ilyen eszközzel,mások is ajánlják,vagy esetleg ismeri,megbízik benne! Egy 20-30e ft értékű távirányítót nem lenne öröm,ha másolás miatt tesznek tönkre! Sajnos nem mindegyikben cserélhető a kulcsszár! Ha nem ismer ilyen személyt, mi meg tudjuk önnek oldani a kulcsmásolást is! 

Autót vásárolok,mire figyeljek?
Sokmindenre kell figyelni,de mi csak a kulccsal,távirányítóval kapcsolatos dolgokra szeretnénk felhívni a figyelmét!
A legfontosabb,hogy a biztonsági kódok,kódkártyák,kulcskódok,rádió biztonsági kódjai jó ha megvannak!
Próbáljon ki minden kapcsolót,nyomógombot,elektromos berendezést, beleértve a távirányítót is!
A távirányítók,kulcsok száma is fontos! Utánna kell nézni,hogy adott típust mennyi kulccsal,és távirányítóval adtak ki,
és ezekből mennyi van még meg! Mondjuk a gyárból kijön adott típus egy Master kulccsal,egy szervízkulccsal, 
egy kulccsal,és egy távirányítós kulccsal de ebből már csak egy darab van meg, az már nem túl jó jel...Érdemes utánna járni mennyi tulajdonosa volt az autónak...esetleg hol van a többi kulcs
Távirányító állapota: Ha viseltes,de az autóban alig van kilométer,az 2 dolgot jelenthet! Nagyon sokat használták városban az autót,és sokszor nyitották/zárták,vagy az óraállás lehet gyanús!
Ha újszerű a távirányító szintén lehet gyanús, de jelentheti azt is,hogy a tulajdonos gondos volt,és figyelt a távirányító állapotára!
Függetlenűl attól,hogy gyári,vagy utángyártott a távirányító,vagy a távirányító ház,a belseje árulkodó lehet! Itt a mikrokapcsolók állapotát érdemes megfigyelni! Ha nagyon szét van lapúlva, az szintén a sok használattól lehet!
Érdemes megnézni,főleg fiatalabb autóknál,hogy milyen elem van a távirányítóban! 3-4 évet ki szokott bírni a gyári elem! Ha mondjuk Matsushima,Maxell,stb márkájú van benne,az nem gyári,tehát vagy sokat használták,vagy szintén óraállással lehet valami...
A távirányítón a szerelések általában nyomot hagynak! Érdemes ezt is megfigyelni! És persze a kulcs kopottsága sem utolsó szempont!
-Megfelelő diagnosztikai eszközzel érdemes kiolvasni a kulcsokkal,távirányítókkal kapcsolatos információkat! Pl: mennyi kulcs lett hozzáprogramozva az autóhoz,milyen kilométer óra állásoknál,immobilizer rendszer rendben van-e,nem immo emulátor van az elektronika helyén, és persze itt megtudható az esetleges vezérlők cseréje is! 
Nagyon sok kulcsból kiolvasható a valós kilométer óra állás is!!!


-A távirányító nehezen működik,nem mindíg zár/nyit:
99%-ban a mikrokapcsolók elhasználódása okozza ezt a hibát! Egyszerüen,a mikrokapcsolók cseréjével újjávarázsolható a távirányító!
Ilyenkor illik lecserélni a gombsort,vagy a távirányító teljes búrkolatát! Nem érdemes sokáig halasztani a dolgot,mert eleinte csak nehezen kapcsol,később már egyáltalán nem,illetve a mikrokapcsoló panelről leszakadása a távirányító végét is jelentheti! Kínálatunkban tulajdonképpen minden típusu távirányítóhoz talál mikrokapcsolót!
Ide kattintva megtekintheti ezeket
Sajnos a távirányító gyártók valamiért mintha szándékosan használnának gyenge,gumi mikrokapcsolókat....A nálunk kapható kapcsolók élettartama többszöröse a gyárinak!
 A távirányítók élettartama növelhető azzal,hogy nem körömmel nyomjuk a gombokat,hanem újbeggyel!
 

-Nem működik a távirányító,pedig már elemet is cseréltünk...
A távirányítók általában ugrókódosak! Az elem kivételekor történik egy kódváltás,melyet az autó nem követ,és ilyenkor a távirányító nem működteti a központi zárat,riasztót! Elem csere előtt célszerű teljesen lemeríteni! Ezt úgy tehetjük meg,hogy egyszerre nyomunk 2 gombot(nyitás/zárás) a távirányítón néhány percig,az autótól távol! Az elemcserét kb 20-30mp alatt el kell végezni! Ha bemegy egy óráshoz,elemcserére,akkor ott szétszedik,ami bizonyos típusoknál,melyeken a házon van az elemtartó,már kezdődik is a visszaszámlálás!
Leolvassák a típusát,kikeresik a polcról...máris túl vagyunk 2-3 percen! Ilyenkor újra kell tanítani a távirányítót! Mi az elemcserét egy speciális eszközzel,áram alatt végezzük! Pontosan tudjuk melyik távirányítóba milyen típusu elem kell, kéznél van,nem kell keresgetni!
Így nincs kódfelejtés,újraillesztés,stb...Az újraprogramozás bizonyos típusoknál csak diagnosztikai eszközzel lehetséges! Segíthet az is,
Példáúl néhány  Opel, típusnál, ha az akkusarut levesszük néhány percre! De vigyázni kell ezzel is...mondjuk ha nem tudjuk a gyári rádió kódját, akkor ez a módszer sem jó! Vannak típusok,melyeknél viszont egyszerűen elvégezhető! ebben tudunk segíteni!
 
A nálunk vásárolt távirányítókhoz mellékeljük a programozáshoz szükséges instrukciókat! 

-Ha vásárolok egy transzponder chippet,azzal működni fog az autó?
A chippeket programozni kell minden esetben a járműhöz! 
Programozás közben a motorvezérlő ad egy speciális kódot a transzponder chipnek!
Indítózás előtt,amikor a gyújtást ráadjuk egy pillanat alatt létrejön a kommunikáció a chip,és az immo rendszer között! Ha az immobilizer az általa beprogramozott kódot kapja a chip-től,akkor engedélyezi az indítást! Ha nem,akkor nem fog beindúlni az autó!
Esetleg beindúl,és néhány másodperc után le is áll!
 
A transponder chip kiválasztásához segítséget találhat itt!

Garancia távirányító házakra,távirányítókra,és kulcsokra:
csak partnereinknél ,vagy általunk ajánlott szervíznél,kulcsmásolónál bemart vagy betanított kulcsra, kulcsházra érvényes!
Sajnos nagyon sokan nekiállnak átszerelni a kulcsszárat megfelelő szerszámok nélkül,ami bizonyos típusoknál,elsősorban bicskakulcsoknál a távirányító ház meghibásodásához,töréséhez vezet! Ez a művelet minden esetben garanciavesztést von maga után
Eredeti számla nélkül nem veszünk vissza terméket!

A felhasznált logók és márkanevek az illető cégek tulajdona, az oldalon való felhasználásuk csak a beazonosítást szolgálják! A szerzői jog továbbra is a jogtulajdonosokat illeti.


Keresés az oldalon

Gyártók,beszállítóink

Hírlevél


Akciós termékek

obddiag 25313
Volvo 2 gombos használt távirányító TRW 30851156

bruttó 7.500 Ft
AKCIÓ! - 60%
bruttó 3.000 Ft

További akciós termékek

Szállítási idők

Néhány szállítási idő, ha a termék nincs raktáron, a rendelés beérkezésétől számítva, napokban:

AUTÓDIAGNOSZTIKA,TUNING:
14 - 21 NAP
KULCS,TÁVIRÁNYÍTÓ,IMMO:
14 - 21 NAP
MÉRŐMŰSZEREK:
5 - 10 NAP,
Hantek,és Pico termékek 14 - 21 NAP
PROGRAMOZÓK:
14 - 21 NAP
FORRASZTÁSTECHNIKA: 
5 - 10 NAP
ELEKTRONIKA: 
5 - 10 NAP
AUTÓFELSZERELÉS: 
3 - 7 NAP
SZERSZÁMOK,GÉPEK
2 - 5 NAP

Termék ajánlóWebáruház

0.0787 mp


webáruház négyzet fájlwebáruház négyzet fájl
   VIN
lábléc

google-site-verification: google584fc435b212cffb.html