paleoshop webáruház, webshop

Kereső

Ne maradjon le semmiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

E-mail:
Név:
Lakcím:

Facebook

Gyakori kérdések



Ezüstkolloid, egy csoda

A családunk már régóta használja az ezüstkolloidot betegség megelőzésre és akut esetekben is. Ugyan az ezüstkolloid használata nem kötődik szorosan a paleolit táplálkozáshoz de úgy döntöttünk feltesszük a termékpalettára. Érdemes kipróbálni.

Az ezüstkolloiddal számtalan betegséget lehet gyógyítani, mert baktériumölő hatása nagyobb, mint bármely antibiotikumnak.
Az ezüstkolloid átlátszó színű folyadék, melynek készítésekor ionizált vízbe ezüst részecskéket - úgynevezett kolloidokat - kevernek. Az ezüst kristályos szerkezetű anyag, melyet jellemzően az emberi szervezet csak ilyen apró részecskékre bontva, kolloid formában képes felhasználni.
Baktérium-, vírus- illetve mikrobaölő hatása igen erős: a legtöbb antibiotikum féltucatnyi organizmust pusztít el, az ezüstkolloid azonban akár 600-at is képes.

Hatásmechaniozmusa: a vírusokban, baktériumokban, gombákban és parazitákban különböző enzimek segítik a kórokozók anyagcseréjét. Az ezüstkolloid ezeknek az enzimeknek gátolja meg az optimális működését, így okozva a kórokozó pusztulását, melyhez nagyjából hat percre van szüksége.
Hol használjuk: a testfelszínen, külsőleg, belsőleg, gombás fertőzések, ekcéma és számtalan más fertőzés kezelésére. Több tengeren túli példa szolgál pozitív eredményekkel az AIDS, a herpesz, a gombásodás, a Candida, a szifilisz esetében, sőt bizonyos esetekben a rák leküzdésében is hatásos lehet.
Külsőleg milyen betegségekre használható?
•Szemgyulladás, fülgyulladás, szájfertőzések
•Égés, fagyás, napégés
•Szemölcsök, herpesz
•Pattanások, ótvar, skarlát

Belsőlegesen:
•Szénanátha, allergia
•Tüdőgyulladás, megfázás, influenza
•Staphylococcusos és streptococcusos fertőzések
•Légzőszervi, orrüregi megbetegedések
•Vérpanaszok, leukémia, agyhártyagyulladás
•Gyomorfekély
•Lyme-kór, szifilisz

Egyéb területeken:
•Horzsolásra
•Nyílt sebre
•Ekcémára
•Szúnyogcsípésre
•Illetve bármilyen gombás fertőzés esetén, például: körömágyi gomba, lábgomba, hüvelygomba

Forrás: Internet


 

Magas Omega3 tartalmú halolaj természetes tokoferolokkal

A sós-vízi halak olajában az omega-3 zsírsavak egész skálája található meg, míg a lenmag- és más növényi olajakban csupán Alfa-Linolénsav (ALA) van.
A halolajban lévő két legfontosabb omega-3 zsírsav az EPA (Eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav). Az ember táplálkozásának ősidők óta része e két zsírsav, erről tanúskodik rengeteg kutatás. 
Egyetlen természetes anyag sem rendelkezik több bíztató klinikai eredménnyel a szív- és érrendszerrel kapcsolatosan, mint a halolajban lévő EPA és DHA. Agyi- és idegrendszeri problémákkal összefüggésben is sokat vizsgálták kiváló eredménnyel. Terhesség alatt, szoptatáskor és gyermekeknek különösen fontos, mert hozzájárul az agy fejlődéséhez, hiszen az agy tömegének kb. 15%-a DHA!
Illetve még egy aggály fölmerülhet. Az íze: ami meglepően jó!
Hála a különleges és teljesen természetes tartósítási módszerüknek, mely megelőzi az olaj avasodását és a kellemetlen hal-íz kialakulását, ráadásul a legstabilabb halolaj-készítmények közé emeli terméküket.
Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani sós-vízi halakat vagy halolajat. Egyetlen aggály merül fel sokunkban : a tengerek szennyezettsége. Szerencsére a szennyezőanyagok többsége a halak húsában és nem az olajában gyűlik föl. Biztos, ami biztos, a Synergitech azért tovább tisztítatta, így egyike a legtisztább halolajaknak.
A tisztított halolajat dúsították egy speciális napraforgóból kivont tokoferol keverékkel, mely nagy mennyiségben tartalmaz gamma-tokoferolt is.
Ahhoz hogy megértsük, ez milyen fontos, először tisztáznunk kell mit is hívunk E-vitaminnak.
Több féle tokoferol létezik: alfa-, béta-, delta- és gamma-tokoferol. Sokáig az alfa-tokoferolt tartották a leghasznosabbnak, el is nevezték E-vitaminnak.
Az utóbbi 10 évben azonban sok kutatás foglalkozott a tokoferolokkal és kiderült, hogy sok tekintetben a gamma-tokoferol jobb, mint az E-vitamin: erősebb gyulladás csökkentő hatás, jobban fokozza egy erős antioxidáns, a szuperoxid-diszmutáz-enzim (SOD) aktivitását és csak ez képes a már meglévő szabadgyököket közömbösíteni. Míg az E-vitamin csak az új szabadgyökök képződését segíti megelőzni.
Egy több, mint 10.000 ember követéses vizsgálata során arra a következtetésre jutottak, hogy csak akkor képes csökkenteni az E-vitamin a rák-kockázatot, ha gamma-tokoferolt is jelentős mennyiségben fogyasztanak mellette. Mi több, egy másik vizsgálatban azt találták, hogy aki csak E-vitamint szed, annak nő a kockázata a rákos- és szív-érrendszeri megbetegedésekre. Ennek oka feltehetően az, hogy a sok alfa-tokoferol (E-vitamin) önmagában szedve csökkenti a szövetekben lévő gamma-tokoferol mennyiségét.
A természetben sem igen található meg E-vitamin önmagában, így nem is életszerű az E-vitamin fogyasztása egyéb tokoferolok nélkül.
1 evőkanálnyi halolaj kb.15 db nagy illetve kb. 30 db kicsi szokásos halolaj kapszulának felel meg.
Fogyasszon napi 1-2 evőkanál halolajat étkezéskor, salátára, piritósra, magában vagy ahogy jól esik .(sütésre nem alkalmas)
 



Miért fontos a D-vitamin ?

Itt van pár link, ahol nagyon jól össze van gyüjtve a D-vitaminnal kapcsolatos anyag:

http://www.d3krem.org/

http://www.tenyek-tevhitek.hu/d-vitamin-es-a-rak.htm
http://www.tenyek-tevhitek.hu/d-vitamin-adagolas.htm


  GANODERMA: egy csodálatos gomba

A kínaiak több ezer éve kiemelkedő fontosságú „gyógynövényként” tekintenek a Ganodermára. Ez az úgynevezett "első gyógyszer”, amely hosszú távú fogyasztása esetén sem okoz semmiféle mellékhatást. Fokozza a szervezet öngyógyító képességét, javítja az állóképességet és segít abban, hogy hosszú életet élhessünk, megőrizzük egészségünket.

A legtöbb betegséget a helytelen táplálkozás, és a méreganyagok felhalmozódásnak következtében felborult és gyengült működésű immunrendszer okozza. A Ganoderma jótékony hatása, hogy "orvosi ellenőrzést" végez a szervezetünkben és megtalálja a gyenge pontokat, bujkáló betegségeinket. Ezután eltávolítja a méreganyagokat, hogy a test a saját természetes immunrendszerével hatásosan gyógyítani tudjon.

Dr. Shigeru Yuji klinikai kísérletei alapján a ganoderma a szervezet öngyógyító képességének erősítése következtében a következő egészségügyi problémáknál használható eredményesen:
• cukorbetegség (csökkenti a vércukorszintet, visszaállítja a hasnyálmirigy működését
• allergiák, bőrallergiák (gátolja a hízósejtek hisztamin kibocsátását)
• vérnyomás problémák (kiegyensúlyozó hatású)
• emésztő rendszer, székrekedés, aranyér (bélműködés szabályozó)
• daganatellenes hatás (rákos sejtek anyagcsere blokkolása)
• trombózis megakadályozása (adenozin tartalma miatt)
• szövet elhalás megelőzése (magas szerves germánium tartalma miatt)
• vírusölő hatás (poliszacharid tartalma miatt) 

A Ganoderma gomba hatóanyagairól itt letölthető egy rövid leírás.

A teljes DXN termékkínálat és részletesebb leírások itt találhatóak :
http://vanvalasztas.dxn.hu


STEVIA: a legédesebb természetes hatóanyag

A Stevia egy főként Brazíliában és Paraguayban őshonos növény, melynek levele 30-szor, a kivonata akártöbb százszor édesebb a cukornál. A dél-amerikai őslakosok által „édes levélnek" nevezett növényt az őslakosok hosszú évszázadok óta használták már, mielőtt a spanyol hódítók is felfigyeltek rá.
Az első komolyabb tudományos vizsgálatoknak az 1800-as évek végén vetette alá Moises Santiago Bertoni olasz természettudós és Rebaudi paraguayi kémikus, akiknek nevéhez kötik a felfedezését. A paraguayi Guarani indiánok nem csupán édesítésre és étvágycsillapításra használták, de sikeresen alkalmazták különféle bőrbetegségek esetében is. A növény mezőgazdasági termelése végül a huszadik század elején indult be, és a Latin-Amerikában gyorsan tért hódító Steviát hamarosan az USA-ban, majd Franciaországban is elkezdték vizsgálni; végül az 50-es évek végén Japánban terjedt el a legnagyobb mértékben.
Miközben Japánban, mely jelenleg a világ legnagyobb Stevia-fogyasztó országa, a 60-as évek óta tiltják vagy szigorúan korlátozzák a különféle mesterséges édesítőszerek, köztük is főként az aszpartám használatát, a süteményektől a rágógumin át a tengeri halakig a legkülönfélébb, legsokoldalúbb módon használják fel ezt a semmiféle toxikus hatással nem bíró növényt. Míg az aszpartámot számos vizsgálat idegrendszeri problémákkal, fejfájással stb. hozta összefüggésbe, az őslakos indiánok természetes édesítőszere még mellékhatásokkal sem bír, japán tanulmányok szerint nagy dózisban fogyasztva sem.

A cukorbetegek és fogyókúrázók számára különösképpen megváltást jelenthet a Stevia. Jótékony hatással bír a vérnyomásra, az érrendszerünkre, az emésztésre, valamint a vércukorszintre, miközben segít megelőzni a fogszuvasodást és elhízást. Csökkenti a gyulladást, serkenti a máj, a lép, valamint a hasnyálmirigy működését, gombaölő hatása miatt a Candida-kúrákban is alkalmazzák. Segít a fáradékonyság leküzdésében és a szellemi frissesség megőrzésében, a nyugodtabb alvásban.
Gyulladásgátló, baktérium- és gombaölő hatása révén különböző bőrproblémák, többek közt a pattanások, az ekcéma, a pikkelysömör, valamint a lábgomba kezelésében is hatékony. Cukor- és májanyagcserére gyakorolt hatása kiemelkedő, akárcsak a magas C- és A-vitamin, valamint cink-, magnézium- és vastartalma. A Stevia tömény édes ízéért felelős steviol glükozidok az aszpartámmal ellentétben a sütés-főzés során sem bomlanak le, ezért teljes mértékben képes a cukrot helyettesíteni.

Forrás: Internet




A növényi olajokról

A koleszterin mítosz miatt néhány évtizede azt tanácsolták mindenkinek, hogy az állati zsiradékokról térjenek át a koleszterin mentes növényi olajokra. Az áttérés eredményeként soha nem látott mértékben megnőtt a különböző növényi étolajok és margarinok forgalma. Ebben az időszakban senki nem foglalkozott azzal, hogy a döntően napraforgó, és repce eredetű növényi olajokkal óriási mennyiségű omega 6 zsírsavat viszünk be az emberi szervezetbe (a szükséges mennyiség 30-40x-esét!). Az utóbbi évek kutatásai bebizonyították, hogy az omega 6 zsírsavak túlzott bevitele óriási veszélyt jelent az emberi szervezet számára, mert az így bevitt többlet omega 6 zsírsav pont ellenkező hatásokat vált ki, mint a jótékony omega 3 zsírsav, amelyből csak a szükséges mennyiség 10%-át biztosítjuk a szervezet számára.

Omega 6 zsírsav káros hatásai: érfalkárosítás, plakképzési hajlam növekedés, gyulladási hajlam erősítése, allergiás érzékenység fokozása, autoimmun reakciók, depresszió hajlam növelés, stb.

Egyértelművé vált, hogy bár a növényi olajok fogyasztása igen hasznos, hiszen a telítetlen zsírsavak felszívódása, energiaforrásként történő hasznosulása lényegesen jobb, és kevésbé káros, mint a telített zsírsavaké, (raktározási készség, mobilizálhatóság, élettani hatások, stb.) vigyázni kell, hogy csak olyan növényi olaj kerüljön ételeinkbe, amelyeknek omega 6 zsírsav tartalma alacsony, legfeljebb 10%!

A tévhitek elkerülése végett néhány növényi olaj omega 6 zsírsav tartalma:

Tökmagolaj: 45-48% (!)
Lenmagolaj: 15-19%
Napraforgó olaj: 62-65% (!)
Szezámmag olaj: 42-46%
Sárgabarack mag olaj: 22-25%
Ligetszép olaj: 72-76% (!)
Kendermag olaj: 53-58%
Szőlőmag olaj: 68-73% (!)
Mákolaj: 69-74%
Meggymagolaj: 34-38%
stb.

Természetesen az omega 6 zsírsav tartalom önmagában nem elegendő annak eldöntésére, hogy milyen módon befolyásolja ez a többszörösen telítetlen zsírsav életfunkcióinkat. A paleolit elmélet alapján az omega 3 omega 6 zsírsav aránya döntő a szervezet számára. Az ideális arány 1:1 lenne. Tehát, a magasabb omega 6 zsírsav bevitelt kompenzálni lehet magasabb omega 3 zsírsav bevitellel. A kontinentális országok táplálkozási szokásai azonban nem teszik lehetővé az arány biztosítását. Ezért törekednünk kell az omega 3 fogyasztás lényeges növelésére, és az omega 6 bevitel drasztikus csökkentésére.

Ezt a célt szolgálja a Bellandor Kft. két finomított étolaj terméke, amely megkapta a Paleo-termék védjegyet. Mindkét termékre jellemző az alacsony omega 6 zsírsav tartalom, és a magas olajsav tartalom, amelynek pozitív hatásairól számos tanulmány szól. Míg az Olajessimo a ideális arányban és koncentrációban tartalmazza az omega 3at, és az omega 6 ot magas olajsav tartalom mellet, addig a Paleolajnál elsősorban az omega 6 zsírsav tartalom csökkentése volt a cél (max 2%) igen magas olajsav tartalom mellett. Ugyanakkor a Paleolaj nem tartalmaz omega 3 zsírsavat! Az olajok felhasználása a paleo étrend szigorúságától függ, hiszen aki Szendi Gábor „Paleolit táplálkozás és korunk betegségei” című könyvében szereplő civilizációs betegségek bármelyikében szenved, annak számára a Paleolaj ajánlatos, míg aki „csak” csökkenteni akarja a civilizációs betegségek megjelenésének kockázatát az inkább az Olajessimo olajat használja. És még egy igen fontos információ: Köztudott, hogy a növényi étolajak füstpontja 180°C körül mozog. Ez azt jelenti, hogy 170°C felett ezek az olajak súlyosan károsodnak, szétesnek, és kellemetlen gasztronómiai hatásuk mellett súlyos egészség károsodást is okozhatnak. Tehát részben figyelni kell arra, hogy a sütésre alkalmazott növényi olajak sütési és főzési hőmérséklete ne haladja meg a 170°C-t, másrészt alapszabály, hogy növényi eredetű zsiradékokkal csak egyszer süssünk. Ez alól kivétel az Olajessimo, és a Paleolaj, amely összetételénél fogva alkalmas háromszor-négyszeri sütésre is. 

Andor Ákos

gyógyszerész



Mi is az a GI?
 

A táplálékok vércukorszint emelő képességét ezzel az adattal szokták jellemezni.
A Glikémiás Index azt jelenti, hogy az adott táplálék mekkora mértékben növeli meg a felszívódás során a vércukor- és inzulin szintet.
A másik ilyen jellemző a GL- Glikémiás telítettség. Ez pedig azt mutatja meg mennyire lesz tartós a vércukor- és inzulinszint emelkedés.
Ebből is láthatjuk, hogy akkor járunk a legrosszabbul ha magas GI-ü és magas GL-ű táplálékot fogyasztunk. 


Forrás: Szendi Gábor - Paleolit táplálkozás , a nyugati életmód és a civilizációs betegségek.  



Akkor most fogyasszunk zabpelyhet vagy ne?

A zab nem tartalmaz glutént viszont elég magas a kalóriatartalma. 100 gramm zabpehelyben 375 kcal és 64 g szénhidrát van.
A főtt zabpehely alacsonyabb GI-vel rendelkezik, mint a nyers, mivel a főzés felszabadítja a vízoldékony rostokat. Ezek a rostok lehetővé teszik, hogy a glukóz csak lassan jusson a véráramba. Azonban az ízesített zabpelyhekkel és egyéb reggelinek árusított gabonapehely készítményekkel vigyázni kell, ezek gyakran tartalmaznak cukrot és egyéb adalékanyagokat amik ezt befolyásolhatják.
Mind emellett azonban:

- gazdag B vitaminban és E vitaminban ;
- vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne;
- növény létére nagy a fehérjetartalma;
- regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert;
- ajánlott a fogyasztása bőr és emésztési panaszoknál;
- ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén;
- gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket;
- természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni, megszüntetni;
- a rák megelőzését is elősegíti. Oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak toxicitását. Emellett a benne lévő fitokemikáliák is rákmegelőző hatással bírnak;.
- teltségérzetet okoz. Akik reggel zabpelyhet esznek, kevésbé hajlamosan ebéd előtt nassolni. 

A  szigorú paleolit táplálkozás kizárja a zab fogyasztást mert a zab avenakozidokat tartalmaz amelyek áteresztővé tehetik a bélfalat.
Ezért autoimmun betegségben szenvedőknek nem ajánlott.
Mindenkinek egyénileg kell mérlegelnie, hogy "megengedő"-e önmagával szemben vagy a szigorú paleolit étrendet kívánja követni. 

Forrás: Internet; Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás és korunk betegségei;


Nézzük csak a cukrokat

Cukorfajta

GI

kcal/100 g

szőlőcukor (glükóz)

100

400

répacukor

68-70

~400

nádcukor

68

~400

juharszirup

65

261

méz

64

326

fruktóz (gyümölcscukor)

7-18

~400

xilitol (nyírfacukor)

7-12

240

eritritol

0

20

A cukrot sokan helyettesítik mézzel. Itt látható, hogy magas a GI-je és nem kevés kalória van benne. Tudom, hogy a méz rengeteg ásványi anyagot tartalmaz és antibiotikus hatása is van de azért bánjunk vele óvatosan. 

A fruktóz az egyszerű cukrok közé tartozik és a gyümölcsökben fordul elő leginkább. A fruktóz esetében a GI index nem feltétlen magas, mégsem tanácsolt a fogyasztásuk a reggeli kivételével mert a szervezetben mindössze két jelentősebb glikogén raktár van, mely képes a cukrokat tárolni. Az egyik az izomban van, a másik pedig a májban. Csakhogy az izmok nem képesek a fruktózt cukorként tárolni, erre csak a máj képes, de a máj glikogén raktára sem végtelen és elég gyorsan meg tud telni. A glikogén raktárba be nem férő cukrok pedig a zsírsejtekbe kerülnek és zsírréteg formájában köszönnek vissza. 
Nagyon sok cukorbetegeknek szánt készítményt édesítenek fruktózzal és sajnos sokan közülük azt hiszik, hogy büntetlenül ehetik ezeket.
Mitől lenne jobb egy fruktózzal édesített nápolyi, mint egy sima cukros? Hiszen ha megnézzük az összetevőket látható, hogy semmi mást nem változtatnak az összetételen, mint a cukrot és kalória is ugyanannyi van benne. A rengeteg adalékról ne is beszéljünk.

A táblázatban látható, hogy egészségügyi szempontból a xilitol és az eritritol vezet. 

 
Xilitol (nyírfacukor): a xilánból származó cukoralkohol (a cellulózhoz hasonló összetett cukorlánc, amely megtalálható a kukoricacsőben, a szalmában, a mandula héjában és a nyírfakéregben), amely lebontása során egyszerű cukoregységekre esik szét - ezt hívják xilóznak -, melyből hidrogénezés útján állítják elő a xilitolt. Olyan édes, mint a cukor, (de kalória tartalma csak annak fele), ezért a cukoréval azonos mennyiségben kell adagolni, ami megkönnyíti a receptek átalakítását. Ezen felül sok kutatás igazolja olyan egészségre gyakorolt pozitív tulajdonságait, mint a fogszuvasodás elkerülése. 

Eritritol: természetes úton képződő cukoralkohol ( kis mennyiségben megtalálható gombákban, körtében, dinnyében, szőlőben és borban), amelyet a cukor erjesztésével állítanak elő a kereskedelemben a joghurtkészítéshez hasonló folyamattal. A cukornál mintegy 30%-kal kevésbé édes, de grammonként mindössze 0.2 kalória van benne, amely gyakorlatilag nullának tekinthető. Az erithritol egy kis molekula, nagy része gyorsan felszívódik a vékonybélben, csupán minimális mennyiség jut a vastagbélbe, így nem okoz olyan tipikus bélproblémákat, mint más cukoralkoholok. Kutatások azt mutatták, hogy a felszívódott mennyiségnek több mint 90%-a változatlan formában távozik a szervezetből a vizelettel 24 órán belül. Mindössze néhányan éreznek egy kis fémes utóízt, amely gyakorlatilag teljesen eltűnik, ha ételbe vagy italba keverjük. 

A felsorolásból kihagytam a Stevia-t. Nem véletlenül hiszen nem cukor. A Stevia egy gyógynövény, amely eredetileg Dél-Amerikából származik, ám ma már a világ számos országában termesztik. A növény különlegessége, hogy természetéből eredendően édes. Levelei számos pozitív élettani hatással rendelkeznek. GI-e és kalóriatartalma egyaránt 0. A tiszta stevia kivonat kb. 30x édesebb, mint a répacukor. Lehet fogyasztani a növény levelét de kapható por és tabletta formában is.
Érdemes arra figyelni, hogy minél tisztább stevia kivonatot vásároljunk.

Végezetül csak pár szó a mesterséges édesítőszerekről. Ezeket ma már minden üzlet polcain megtaláljuk és nem is drágák.
Kineziológiai tesztek sorozata bizonyítja, hogy azoknak az alanyoknak akik bármilyen mesterséges édesitőszert fogyasztaottak elgyengülnek az izmaik. Tehát egyértelműen káros a fogyasztásuk.

Forrás: Internet; Dr. David R. Hawkins : Erő kontra erő

 


 


Kedvezményes termékek

paleoshop 00899
Slim Pasta penne 270 g

bruttó 519 Ft
AKCIÓ! - 4%
bruttó 499 Ft

További akciós termékek

Ügyfélszolgálat

06-20-933-2568

munkanap 8.00-17.00 óra között

Szállítási díjak

GLS futárszolgálat

ÁTUTALÁS ELŐRE

590,-

*15.000 Ft felett ingyenes
   
FUTÁR UTÁNVÉT
vagy
BANKKÁRTYA

990,-

*20.000 Ft felett ingyenes

A külföldi szállítási díjakhoz klikk ide



Webáruház

0.047 mp


   Szerződési feltételek    Adatvédelem    Az elállás joga