Partnereink

Szavazás

Megtalálta amit keresett?

 Igen,a terméklistákban
 Igen, tudtak segíteni
 Még keresem...
 Sajnos nem...

Szilikon ismertetők
A szilikon kaucsuk anyagok gyártásához az alapanyag beszállító Wacker Gmbh a különböző keménységeknek megfelelő anyagot biztosít, melyek u.n. polisziloxán-polimerek.

Mechanikai tulajdonság:
Táblázatunk tartalmazza a különböző keménységekhez tartozó jellemző fizikai-mechanikai tulajdonságokat.
A keménységet, mint a gumi termékeknél  "Shore A" keménységben mérjük, a normál gumi 60 Sh A keménység. Az általános szilikon termékek szintén 60 Sh A keménységűek, a keménység növekedésével nő a jelző szám is. (Az A skála 100-ig tart) Ez az a tulajdonság melyet a termékeinknél folyamatosan  mérünk, ellenőrzünk.
A szilikon gumi termékek rugalmas, nagy nyúlással rendelkező anyagok, szakító szilárdságuk és kopásuk viszont nem a legkedvezőbb. A termékek bevágás, elgyengült pontszerű hiba (lunker, bevágás,beszakadás) helyén, a kis szakadási nyúlás miatt , gyorsan elszakadnak. Rugalmas anyagok, a kis maradó deformáció mellett sok ismétlődő ciklust elviselnek.

Villamosszigetelő tulajdonságok:
A szilikon gumi termékek elektromos tulajdonságai kiválóak. 
átütési szilárdság:   18-20 kV/mm
fajlagos ellenállás:   1015 - 10 16 ohm/cm
kúszóáram szilárdsága: kb. 4 kV/ 6 h
dielektromos állandó:  2,4-2,6   (60hz)

Optikai tulajdonságok:
A szilikon gumi termékek   UV és ózonállóak, natúr kivitelben transzparensek. Anyagában színezhetők a táblázat szerint akár esztétikai vagy funkcionális okból.
A szinezékek, mint az alapanyag, is alkalmazható élelmiszeriparban és az egészségügyi felhasználásban egyaránt. Magas hőmérsékleten sincs probléma a színezett termékek alkalmazásával.
A színezett termékek fontos tulajdonsága, hogy   nem " fognak", nem hagynak nyomot.

Vegyszerállóság:
A vegyszerállósági táblázatunk útmutatást ad a szilikon gumik viselkedéséről a leggyakrabban előforduló vegyszereket áttekintve.  Általánosságban elmondható, hogy a szilikon termékek jó vegyszerállók, savak, lúgok és sók vizes oldataival szemben ellenállóak, nem károsítják a poláris oldószerek ( többértékű alkoholok, ketonok), viszont jelentősen duzzadnak, roncsolódnak apoláris  anyagokban, mint aromás vegyületek, szénhidrogének, olaj, benzin, kerozin. Vegyszerállóságukat a széles  alkalmazhatósági hőmérsékleti tartományban  is megőrzik.
A szilikon gumi anyagoknak  kiváló a vízzel szembeni (tengervíz is) ellenálló képessége.

Hőállóság:
A szilikon gumi termékek  széles hőmérsékleti határok között alkalmazhatók, - 50  - + 180 °C-ig. A vevői igényeknek megfelelően, hőstabilizátorok (adalékanyag)  felhasználásával ,ezen határok kitolhatók a magas hőmérsékleti tartományban, egészen  + 250 °C és + 300 °C-ig. Az  u.n. hőstabilizátorok alkalmazása egyéb tulajdonságokat, alkalmazásokat pl. élelmiszer ipari , nem befolyásol.
A termék megjelenésében , színében a 250 °C-ig hőálló  téglavörös  és a 300  °C-ig hőálló pedig tört fehér színű.
A szilikon gumik jellemző jó tulajdonságai - rugalmasságuk is - ezen magas hőmérsékleti határok között  stabilnak mondhatók.
 
Éghetőség:
A szilikon termékek nem éghetőek, meggyújtás után nem égnek, csak izzanak.  FMVSS-302  vizsgálati rendszer szerint  VO-ás kategóriába tartozik a szilikon gumi. 

Elérhetőség

bertae@pemu.hu
Várjuk igényeiket
minden munkanap: 6.00-14.00
26 / 561- 234,
26 / 561- 257 (Vulkollan)
26 / 561-
228 (Szilikon)
26 / 561- 252 (Teflon)

műszaki információ:
30 /22 77 371

fax: 26 / 561 -215

Bevásárlókosár

HírlevélWebáruház bérlés és készítés

0.07 mp
KAPCSOLAT

   26/561-234
   2083 Solymár, Terstyánszky út 89.
   Üzenet küldése


HÍRLEVÉL