viztisztito webáruház, webshop

Termékek

Bevásárlókosár

Kérjük, lépjen be.

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Nem tudok belépni

Termék ajánló


Rólunk mondták

"Főzéshez szerettem volna tiszta vizet használni, ezért kerestem házi vízszűrőt. Aktív szénnel működő víztisztítót kerestem, mert nem tartom egészségesnek azt a vizet amiből minden ásványi anyagot eltávolítanak a reverz ozmózissal működő készülékek.  A honlapon található minőségi bizonylat alapján engem meggyőzött. 4 hónapja használjuk a víztisztító készüléket, ivásra és főzésre is. Nagyon finom a szűrt víz íze, teljesen megszűnt a csapvíz klór íze.
 
"Ez a víztisztító is OK! Három család is  használja gyerekek , felnőttek és mindenkinek rendben van. Ja a szürők szerintem már jöhetnek. Üdv: Nagy Ferenc

"A vízszűrőket elsősorban a víz klórozása miatt vettem.
Az ivóvíz rossz szagú és ízű volt, a zuhanyozáskor meg mindig kiszáradt a  bőrünk.
Mióta vízszűrőnk van, szinte csak szűrt vizet iszunk, melynek jó az íze és a szaga.
A zuhanyszűrő használata óta bőrünk viszont nem szárad ki a tusolásnál.
Amiiért ezt a vízszűrőt választottam, annak két oka volt:
Az egyik, hogy mielőtt megrendeltem a szűrőket, beszéltem Önnel telefonon és meggyőző volt, amiket mondott a víztisztító készülékekről.
A másik a kedvező ár volt.
De, megmondom őszintén, engem sem győzött meg a neten található táblázat, mely szerint szinte mindent 99%-ban kiszűr a szűrő! Az az ellenőrizhetetlen utalás, hogy független labor eredménye a táblázat, nem túl meggyőző!
Én Ön helyett például a Fővárosi Vízművek laborjával végeztetném el a vizsgálatot, hiszen az ott kapott eredmény számot és egyéb azonosító jeleket kap, melyet bárki lekérhet és ellenőrizhet!
Remélem, észrevételeimmel segíteni tudtam az Önök munkáját!"
Üdvözlettel: Szentirmai Béla


"Tisztelt Vizbaratok!

Ez év elején vásároltam önöktől egy aqasana tipusú konyhai vízszűrő készűléket mert nállunk nagyon rossz minőségű a víz mióta ezt használom ízletes vizet iszom és nem tudom hogy mennyi szerepe van benne de a fejfájásaim gyakorlatilag azóta minimálisra csökkentek. Jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek."
Tisztelettel: Varga  Sándor Kaba cukorgyári Ltp
Víz keménysége

A víz keménységéről...

Amikor a vízről beszélünk általában sokat hallhatjuk azt a kifejezést, hogy "kemény a víz".

Valójában mit jelent a víz keménysége?

A víz keménysége kétféle lehet, beszélhetünk állandó és változó keménységről. Az állandó keménység attól függ, hogy milyen a víz szulfát,és a kalcium, plussz a magnézium klorid tartalma. A változó keménység - a vízben lévő bikarbonát kalcium és a magnézium tartalmától függ. Ha a vizet egyszerűen forraljuk a kalcium és a magnézium leülepedik, amivel nagymértékben csökkenthetjük a víz keménységét.

A kemény vízben, amely egyébként sok kalciumot, magnéziumot tartalmaz, általában kevés a szabad szén-dioxid. A lágy vízben ebből sokkal több van. Vízkeménység fontos szerepet játszik például a halállományok élettani állapotában. De vizsgáljuk meg milyen hatással van a kemény víz az emberi szervezetre.

Sokan csapvizet isznak, de manapság egyre több az ásványvizet fogyasztók száma. A nagy szervetlen ásványanyag-tartalmú ásványvizekrévén jelentős mennyiségű kalciumot és magnéziumot juttatunk a szervezetünkbe. Aztán ott a szervezetünkben - a lúgos vérben csökkeni kezd a folyadék azon képessége, hogy a meszet oldatban tartsa. Emiatt a folyamat miatt, annak egy része lerakódik a szervezetben. Kiülepedhet a vesében, hajszálerekben, és a szem üvegtestében is képes lerakódni.Elmondható, hogy a vízkeménység és a különböző betegségek, mint a vesekő között fontos összefüggés van.

A háztartásban is rengeteg kárt okozhat a kemény víz és a vízkő. Kemény víz esetén a csövek, és a vízzel működő berendezések belsejében a vízkő lerakódik és káros hatással van működésükre. A felszíni vizek a talajrétegeken átszivárognak és így kioldják a bennük lévő fémsókat (kalcium, magnézium). A víz keménysége ehhez mérten változik a vízgyűjtő terület függvényében. Az oldott fémsók kiválva a vízből megindítják a vízkőképződés a csővezetékek, háztartási gépek, bojlerek, kazánok belsejében és a gépek fűtőszálain.

Tehát a túl kemény víz nem csak az egészségünkre káros, hanem péztárcánkat sem kíméli. A háztartásigépek és vízvezeték rendszerek megjavításai idővel sokkal többe kerülnek, mint a prevenció. A víz keménységét és a vízkőképződést, könnyen szabályozhatjuk vízlágyító berendezésekkel.

Nézzük meg számokban mit jelent a víz keménysége:

Lágy: 100 CaO mg/liter alatt (10 nk)
Kemény:180-300 CaO mg/liter között (18-30 nk)
Nagyon kemény: 300 CaO mg/liter felett (30 nk )


Az optimális keménységű víz előnye


Ugyanakkor nem ennyire fekete-fehér a kép. A túl kemény víz hosszú távon káros lehet a szervezetnek, viszont van egy optimális vízkeménység: 12-18 nk között. Ebben a keménységben még elegendő Kálcium és Magnézium található az emberi szervezet számára. Ezen ásványi anyagok ugyanis fontos szerepet töltenek be, és nélkülözhetetlenek egészségünk szempontjából. Persze a túl kevés és a túl sok sem jó, de az optimális keménységű víz hasznos az ember számára.
Ebből következik, hogy nem csak a túl kemény, de a túl lágy víz is káros lehet hosszú távon. Magyarország egyébként ebből a szempontból elég jó, hiszen a legtöbb vezetékes víz 12-18 nk között van. Persze a berendezéseken már ez az ásványi anyag tartalom is lerakódik.

Hogyan és mennyire lágyítsuk a vizet?

Azt szoktuk ajánlani, hogy csak azt a vizet lágyítsák, melyet nem fogyasztanak, mint pl. fürdővíz, mosógép, mosogatógép vize. Az ivóvizet nem érdemes lágyítani, mert akkor kivonjuk belőle az értékes ásványi anyagokat.

Ha nálunk vásárol víztisztítót, akkor biztos lehet benne, hogy az a vízben hagyja a szükséges Kálcium és Magnézium mennyiséget. Amennyiben pedig vízlágyítóra van szüksége, természetesen abban is tudunk segíteni.

Bízunk benne, hogy cikkünk megkönnyítette Önnek a tájékozódást.

Kezdőoldal

Hogy könnyebben visszataláljon az oldalunkra, tegye kezdőoldallá honlapunkat erre a sorra kattintva:
Legyen a kezdőoldalam a vizbaratok.hu

Rólunk mondták


"Kedves Tamás!
Két lakásunkba vettem víztisztító készüléket, a mostanit pedig egy barátomnak kértem, mert látta nálunk és éppen vízszűrőt keresgélt . Meg vagyok elégedve a víztisztító géppel, és az ár/minőség tekintetében - e kategóriában - messze a legjobbnak tartom. Ezért is kérem a postázást majd a budapesti címre a barátomhoz."

"Nagyon meg vagyunk elégedve a víztisztító készülékkel. Ha már megkeresett levelével kérem, küldjön 2db, vízszűrőt."
Köszönettel. Baráth János

" Régóta használok vízszűrőt, korábbi otthonomban ozmózist használtam (Silveraqua), de elköltözvén, nem volt pénzem még egy 300 ezres cuccra. Így aztán az internetet bújva döntöttem - a szenes (olcsóbb) kategóriába tartozók közül - az Aquasana mellett. Főleg az amerikai oldalak győztek meg, az ottani gyártókat-kereskedőket ugyanis tisztességre nevelte a kinti fogyasztói magatartás, no meg fogyasztóvédelem..., bár, egy amerikás barátom szavai szerint: "...Európa kezdi őket elk.-ni..." :)
- A víztisztító vásárlása Magyarországon abszolút hit és megelőlegezett bizalom kérdése, lévén a magyar piacnak-fogyasztóknak még elemi önvédelmi reflexe sincs, a fogyasztóvédelem, hatóságok tevékenysége pusztán pénzbehajtás - egyébiránt pedig az egész ország egy nagy szemétlerakója a világ konzum-iparának.
Ehhez passzol az itteni, végtelenül becstelen, mohó, hazug, lelkiismeretlen, felelőtlen, pitiáner kereskedői-forgalmazói magatartás.
- Ezúttal Önökről feltételeztem, hogy kivételek.
- Az Aquasana víztisztítóról mit mondhatnék? A belőle jövő víznek nincs rossz íze, klórt nem érzek benne, mikrobiológiai -és egyéb szempontból pedig pusztán csak elhinni tudom, amit állítanak.
- Az ügyfélszolgálat, netes vásárlás esetemben flottul működött.
- Két dolgot sajnálok:
1. Nem vettem meg annó a vízszűrőt együtt a zuhanyszűrővel (a kettő együtt olcsóbb a webáruházukban).
2. Nagyon sajnálom, hogy a hordozható vízszűrő flakont nem hozzák már be. Nekem kéne 2 db  - tekintse ezt megrendelésnek:)
Minden jót kívánva, üdvözli
Mészáros József

Tanúsítványok

a legtöbbet vásárolt konyhai víztisztító tanúsítvány

A világszínvonalú Consumer Digest magazin szerint is az
Aquasana az 1. számú víztisztító 2003, 2004, 2005, 2006 és 2007 - ben.

Az Inc. Magazin az Aquasana-t Amerika egyik leggyorsabban fejlődő cégévé választotta.A Health & Wellnes Club is
tesztelt és ajánl minket!Webáruház bérlés és készítés

0.14 mp