viztisztito webáruház, webshop

Termékek

Bevásárlókosár

Kérjük, lépjen be.

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Nem tudok belépni

Termék ajánló


Rólunk mondták

"Főzéshez szerettem volna tiszta vizet használni, ezért kerestem házi vízszűrőt. Aktív szénnel működő víztisztítót kerestem, mert nem tartom egészségesnek azt a vizet amiből minden ásványi anyagot eltávolítanak a reverz ozmózissal működő készülékek.  A honlapon található minőségi bizonylat alapján engem meggyőzött. 4 hónapja használjuk a víztisztító készüléket, ivásra és főzésre is. Nagyon finom a szűrt víz íze, teljesen megszűnt a csapvíz klór íze.
 
"Ez a víztisztító is OK! Három család is  használja gyerekek , felnőttek és mindenkinek rendben van. Ja a szürők szerintem már jöhetnek. Üdv: Nagy Ferenc

"A vízszűrőket elsősorban a víz klórozása miatt vettem.
Az ivóvíz rossz szagú és ízű volt, a zuhanyozáskor meg mindig kiszáradt a  bőrünk.
Mióta vízszűrőnk van, szinte csak szűrt vizet iszunk, melynek jó az íze és a szaga.
A zuhanyszűrő használata óta bőrünk viszont nem szárad ki a tusolásnál.
Amiiért ezt a vízszűrőt választottam, annak két oka volt:
Az egyik, hogy mielőtt megrendeltem a szűrőket, beszéltem Önnel telefonon és meggyőző volt, amiket mondott a víztisztító készülékekről.
A másik a kedvező ár volt.
De, megmondom őszintén, engem sem győzött meg a neten található táblázat, mely szerint szinte mindent 99%-ban kiszűr a szűrő! Az az ellenőrizhetetlen utalás, hogy független labor eredménye a táblázat, nem túl meggyőző!
Én Ön helyett például a Fővárosi Vízművek laborjával végeztetném el a vizsgálatot, hiszen az ott kapott eredmény számot és egyéb azonosító jeleket kap, melyet bárki lekérhet és ellenőrizhet!
Remélem, észrevételeimmel segíteni tudtam az Önök munkáját!"
Üdvözlettel: Szentirmai Béla


"Tisztelt Vizbaratok!

Ez év elején vásároltam önöktől egy aqasana tipusú konyhai vízszűrő készűléket mert nállunk nagyon rossz minőségű a víz mióta ezt használom ízletes vizet iszom és nem tudom hogy mennyi szerepe van benne de a fejfájásaim gyakorlatilag azóta minimálisra csökkentek. Jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek."
Tisztelettel: Varga  Sándor Kaba cukorgyári Ltp
fordított ozmózis vagy aktív szenes

Ásványvíz, fordított ozmózis, vagy aktív szenes víztisztító a helyes választás?

Amikor a vízfogyasztásról beszélünk felvetődik a kérdés hogy mit is igyunk? Választási lehetőség van sok, de mi legyen az? Ásványvíz, csapvíz, vagy tisztítsuk a vizet otthoni víztisztítóval.

Ásványvíz, vagy víztisztító?

Az ásványvíz és a csapvíz pozitívumairól, s negatívumairól sokat lehet hallani. Pro és kontra nagyon sok érvet hoznak fel. A palackozott ásványvízzel kapcsolatban a PET-palackok okozzák a legnagyobb dillemmát, mert környezetszennyezők. Ez a probléma a csapvíz esetében kizárható hiszen egy zárt rendszeren keresztül jut el hozzánk, és egy komoly tisztító procedúrán esik át. A csapból folyó vízzel a probléma az, ahogyan tisztítják. Akinek nem megfelelő a csapvíz minősége, annak ott a lehetőség, hogy valamilyen otthoni víztisztítóval szerelkezzen fel, amely orvosolja ezen probémákat.

De milyen víztisztítót válasszunk? Léteznek a fordított ozmózis alapelvén működő víztisztítók illetve az aktív szenes víztisztítók. A fordított ozmózis során nyomás alatt egy féligáteresztő rétegen az az membránon préselik át a vizet. A membránok miatt a víz állandó mozgásban van, így a szűrő eltávolítja a baktériumoknál is kisebb szennyeződéseket. A vízvezetékből beáramló vizet a membrán kettéosztja tisztított vízre és a szennyező anyagokban feldúsult maradékra. Az ozmózis folyamatában a membrán átengedi az oldószert, de nem engedi át az oldott anyagot. Addig hígul az oldat, ameddig kiegyenlítődik a két oldal ozmotikus nyomása, és csak a tiszta víz képes átjutni, a szennyező anyagokat tartalmazó hulladék víz a szennyvízelvezetőbe távozik. A probléma a fordított ozmózis rendszerű víztisztítókkal, hogy kivonják a vízből az értékes Kálciumot és Magnéziumot is, melyekre azonban szüksége van a szervezetnek. Ezeket az ásványi sókat megpróbálják pótolni sókat tartalmazó patronok segítségével, de ez természetesen nem olyan, mint az a víz, melyben évtizedek, akár évezredek óta is természetes formában jelen vannak az ásványi sók.

Aktív szenes víztisztítók

A szűrőben lévő hatóanyagok határozzák meg azt, hogy milyen szennyeződéseket távolítanak el. Ezek a vízszűrők megfelelőek arra, hogy jó minőségű, csapvízet hozzanak létre. Az egyszerűbb, csapra szerelhető víztisztítókhasználata nagyon egyszerű és karbantartása sem okoz probémát. Az aktív szenes szűrők megkötik az oldott szerves anyagokat. Így a vízben lévő más kellemetlen íztől, szagoktól, színektől is megtisztítják a vizet. Az aktív szén kiszűri a vízből a klórt és a klór származékokat általában ezek okozzák a víz rossz ízét. Az aktív szén nagy felületen érintkezik a vízzel, porózus szerkezete miatt. Amikor az aktív szén vízzel találkozik, légbuborékok jelennek meg így jelzi azt, hogy a pórusok lassan megtelnek vízzel. Fontos tudni, hogy a legtöbb szennyeződés szenet tartalmaz. Mivel a szénmolekulák könnyen kapcsolódnak egymáshoz, vonzzák is egymást. Az aktív szenes víztiszító készülékek mellett szóló fontos érv az, hogy a vízben lévő fontos ásványi anyagokat vagy egyáltalán nem szűrik ki, vagy csak elhanyagolható mértékben szűrik ki.Tehát a víztisztítás is egy nagyon fontos folymat, ezért muszáj, pontosan átgondolunk milyen víztisztítót vásároljunk otthonunkba.

Aktív szenes víztisztítót, de melyiket?

Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk. Nem minden aktív szenes víztisztító egyformán hatékony. Aktív szénből is rengeteg típus letezik. Azt javasoljuk, hogy csak olyan készüléket vásároljanak, melyek nem csak a hagyományos ANTSZ bevizsgálással rendelkeznek, hanem sok más szennyező anyagra is bevizsgálták. A honlapunkon található Aquasana vízszűrőket független nemzetközi intézetekben tesztelték. A tesztek a honlapunkról letölthetőek. Az eredmény egyébként nagyon meggyőző. A vízben található gyakori szennyező anyagok tekintetében 99 % feletti a hatékonyság.

Böngésszen az oldalunkon, és válassz ki az Önnek megfelelő típust!

Kezdőoldal

Hogy könnyebben visszataláljon az oldalunkra, tegye kezdőoldallá honlapunkat erre a sorra kattintva:
Legyen a kezdőoldalam a vizbaratok.hu

Rólunk mondták


"Kedves Tamás!
Két lakásunkba vettem víztisztító készüléket, a mostanit pedig egy barátomnak kértem, mert látta nálunk és éppen vízszűrőt keresgélt . Meg vagyok elégedve a víztisztító géppel, és az ár/minőség tekintetében - e kategóriában - messze a legjobbnak tartom. Ezért is kérem a postázást majd a budapesti címre a barátomhoz."

"Nagyon meg vagyunk elégedve a víztisztító készülékkel. Ha már megkeresett levelével kérem, küldjön 2db, vízszűrőt."
Köszönettel. Baráth János

" Régóta használok vízszűrőt, korábbi otthonomban ozmózist használtam (Silveraqua), de elköltözvén, nem volt pénzem még egy 300 ezres cuccra. Így aztán az internetet bújva döntöttem - a szenes (olcsóbb) kategóriába tartozók közül - az Aquasana mellett. Főleg az amerikai oldalak győztek meg, az ottani gyártókat-kereskedőket ugyanis tisztességre nevelte a kinti fogyasztói magatartás, no meg fogyasztóvédelem..., bár, egy amerikás barátom szavai szerint: "...Európa kezdi őket elk.-ni..." :)
- A víztisztító vásárlása Magyarországon abszolút hit és megelőlegezett bizalom kérdése, lévén a magyar piacnak-fogyasztóknak még elemi önvédelmi reflexe sincs, a fogyasztóvédelem, hatóságok tevékenysége pusztán pénzbehajtás - egyébiránt pedig az egész ország egy nagy szemétlerakója a világ konzum-iparának.
Ehhez passzol az itteni, végtelenül becstelen, mohó, hazug, lelkiismeretlen, felelőtlen, pitiáner kereskedői-forgalmazói magatartás.
- Ezúttal Önökről feltételeztem, hogy kivételek.
- Az Aquasana víztisztítóról mit mondhatnék? A belőle jövő víznek nincs rossz íze, klórt nem érzek benne, mikrobiológiai -és egyéb szempontból pedig pusztán csak elhinni tudom, amit állítanak.
- Az ügyfélszolgálat, netes vásárlás esetemben flottul működött.
- Két dolgot sajnálok:
1. Nem vettem meg annó a vízszűrőt együtt a zuhanyszűrővel (a kettő együtt olcsóbb a webáruházukban).
2. Nagyon sajnálom, hogy a hordozható vízszűrő flakont nem hozzák már be. Nekem kéne 2 db  - tekintse ezt megrendelésnek:)
Minden jót kívánva, üdvözli
Mészáros József

Tanúsítványok

a legtöbbet vásárolt konyhai víztisztító tanúsítvány

A világszínvonalú Consumer Digest magazin szerint is az
Aquasana az 1. számú víztisztító 2003, 2004, 2005, 2006 és 2007 - ben.

Az Inc. Magazin az Aquasana-t Amerika egyik leggyorsabban fejlődő cégévé választotta.A Health & Wellnes Club is
tesztelt és ajánl minket!Webáruház bérlés és készítés

0.09 mp