viztisztito webáruház, webshop

Termékek

Bevásárlókosár

Kérjük, lépjen be.

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Nem tudok belépni

Termék ajánló


Rólunk mondták

"Főzéshez szerettem volna tiszta vizet használni, ezért kerestem házi vízszűrőt. Aktív szénnel működő víztisztítót kerestem, mert nem tartom egészségesnek azt a vizet amiből minden ásványi anyagot eltávolítanak a reverz ozmózissal működő készülékek.  A honlapon található minőségi bizonylat alapján engem meggyőzött. 4 hónapja használjuk a víztisztító készüléket, ivásra és főzésre is. Nagyon finom a szűrt víz íze, teljesen megszűnt a csapvíz klór íze.
 
"Ez a víztisztító is OK! Három család is  használja gyerekek , felnőttek és mindenkinek rendben van. Ja a szürők szerintem már jöhetnek. Üdv: Nagy Ferenc

"A vízszűrőket elsősorban a víz klórozása miatt vettem.
Az ivóvíz rossz szagú és ízű volt, a zuhanyozáskor meg mindig kiszáradt a  bőrünk.
Mióta vízszűrőnk van, szinte csak szűrt vizet iszunk, melynek jó az íze és a szaga.
A zuhanyszűrő használata óta bőrünk viszont nem szárad ki a tusolásnál.
Amiiért ezt a vízszűrőt választottam, annak két oka volt:
Az egyik, hogy mielőtt megrendeltem a szűrőket, beszéltem Önnel telefonon és meggyőző volt, amiket mondott a víztisztító készülékekről.
A másik a kedvező ár volt.
De, megmondom őszintén, engem sem győzött meg a neten található táblázat, mely szerint szinte mindent 99%-ban kiszűr a szűrő! Az az ellenőrizhetetlen utalás, hogy független labor eredménye a táblázat, nem túl meggyőző!
Én Ön helyett például a Fővárosi Vízművek laborjával végeztetném el a vizsgálatot, hiszen az ott kapott eredmény számot és egyéb azonosító jeleket kap, melyet bárki lekérhet és ellenőrizhet!
Remélem, észrevételeimmel segíteni tudtam az Önök munkáját!"
Üdvözlettel: Szentirmai Béla


"Tisztelt Vizbaratok!

Ez év elején vásároltam önöktől egy aqasana tipusú konyhai vízszűrő készűléket mert nállunk nagyon rossz minőségű a víz mióta ezt használom ízletes vizet iszom és nem tudom hogy mennyi szerepe van benne de a fejfájásaim gyakorlatilag azóta minimálisra csökkentek. Jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek."
Tisztelettel: Varga  Sándor Kaba cukorgyári Ltp
a klórozott víz és a rák

 

Kismértékű összefüggés a rák, és a klórozott víz között

(kommentárunkat lásd a cikk végén)

A Harvard Egyetem és a wisconsini Medical College által végzett kutatás szerint a klóros ivóvíz kismértékben növelte a végbél- és húgyhólyagrák előfordulási esélyeit. A végeredményt 10 másik tanulmányból vonták le, statisztikai módszerek használatával a kutatók kimutatták, hogy a két rákfajta előfordulásának gyakorisága összefüggést mutat azokkal a melléktermékekkel, amelyeket a klórozott víz képez. Más, korábbi tanulmányok ugyan jutottak ellentétes eredményekre, de sok közülük, önmagában véve, nem volt jelentős, statisztikai értelemben.
 

Az Egyesült Államokban a vízművek 3/4-e, beleértve New York városát is, klórozott vizet biztosít. A klórozás mértéke erősen változó, függ a víz forrásától, és a benne található szennyeződésektől. A tanulmányok, amelyeket a kutatók elemeztek, a 70-es években készültek, amikor erőteljesebb klórozást engedélyeztek, mint manapság.

A kutatók, és más szakértők hangsúlyozták, hogy ez nem azt jelenti, hogy be kellene szüntetni a klórozást. A lehetséges mikrobiológiai szennyezés káros hatásainak kockázata sokkal nagyobb, mint a ráké. 

Mégis, a megkérdezett járványügyi szakértők szerint az új tanulmány valószínűleg rákényszeríti majd a kormányt, és az ipart, hogy a klórozásnál hatékonyabb alternatívákat keressenek a víz fertőtlenítésére. Nehezen tudják azonban meghatározni a klórozás előnyeit, és hátrányait, mert nem lehet tudni, hány súlyos fertőzéssel járó eset fordulna elő enélkül.

Habár a tanulmány a klórozott víz által kiváltott rák kockázatát alacsonynak ítélte, a szerzők úgy becsülték, hogy az Egyesült Államokban évente 6500 körüli végbélrák, és 4200 körüli húgyhólyagrák eset írható a klórozott víz számlájára. Minden évben összesen 47 000 húgyhólyagrák, és 44 000 végbélrákos esetet diagnosztizálnak.

A kutatócsoportot Dr. Robert D. Morris vezette, a wisconsini Medical College-től. A kutatás pont olyankor látott napvilágot, amikor más, előző tanulmányok pont arra a következtetésre jutottak, hogy a jelenlegi amerikai klórmennyiségi adatok a vízben túl alacsonyak, hogy megakadályozzanak különféle emésztőszervi betegségeket.

A Dr. Morris által értékelt 10 tanulmányt az 1970-es években végezték. Mivel 1979-ben a klórozás melléktermékeinek mennyiségére a vízben szigorúbb szabályozást vezettek be szövetségi szinten, a két rákfajta előfordulásának kockázata alacsonyabb lehet, mint amit a Dr. Morris által talált számadatok sugallnak.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ha a klórozás mértékét csökkentik az Egyesült Államokban, az járványos megbetegedésekhez, mint például a kolera, vezethet. Pont ilyen járványok következtek be Dél-Amerika bizonyos területein, ahol megszüntették a klórozást, vagy csökkentették annak a mértékét. 

"Ez egy olyan ivóvízzel kapcsolatos ügy, amely minden amerikai egészségét befolyásolja" mondta Ronnie Levin, a szövetségi környezetvédelmi hivatal (EPA) szakértője.

Dr. Morris tanulmánya megkönnyíti a klórozás kockázatainak, és előnyeinek vizsgálatát - tette hozzá - és "valószínűleg más, alternatív fertőtlenítőszerek felé tereli a kutatást."

 A klórozás története   A XIX. század végén a klórozás jelentette a közüzemi ivóvíz védelmét, ami segített megoldani a tífusz, és más, víz által hordozott járványos betegség problémáját. 1893-ban egy csatornakifolyó vizét kezelték klórral, New York Brewster városrészében, hogy megakadályozzák a vízforrások szennyeződését. 1908-ban a vágóhidakon az ivóvíz klórozása segítségével akadályozták meg egy tífuszjárvány terjedését Chicago-ban. Ez öt évvel azután volt, hogy Belgiumban, Middelkerke-ben állandó jelleggel bevezették a víz kezelését klórral. 

Ezután már gyorsan terjedt a klórozás, és ma gyakorlatilag minden felszíni vizet fertőtlenítenek, és a klórozás a domináns módja a közületi vízkezelésnek. A talajból származó vizet kevésbé klórozzák, míg a magántulajdonban levő kutak vizét, és a palackozott vizeket jellemzően nem.

Az aggodalmak a rákkal kapcsolatban, a klórnak a vízben található szerves anyagokból képződő veszélyes melléktermékeinek, mint pl. a kloroform 1974-ből származó felfedezésével vették kezdetüket. Ez a felfedezés számos tanulmány megírását hozta magával, de ezek sokszor egymással ütköző végkövetkeztetésekre jutottak.

Dr. Morris mind mérnöki, mind orvosi diplomával rendelkezik, és fő érdeklődési köre az egészséget veszélyeztető környezeti ártalmak. A Harvard Egyetem közegészségügyi intézetében dolgozva új statisztikai módszert választott, az úgynevezett meta-analízist, hogy tisztázza a klórozott víz, és a rák kapcsolatát.

A meta-analízis lényege, hogy a meglevő adatokból vegyen ki új információkat, olyan módon, hogy összegyűjti kisebb tanulmányok eredményeit, és egy-, vagy több statisztikai technikával feldolgozza. A különféle tanulmányok eredményeinek kombinálása nagyobb statisztikai erővel bírhat, mint az egyes tanulmányoké külön. A módszer egységes eredményt képes a különféle, egymásnak ellentmondó tanulmányokból kihozni.

Ismét elővéve  A klórozott víz-rák kapcsolatát jellemző, a szakirodalomban előforduló állítás, miszerint nincs statisztikailag szignifikáns összefüggés, Dr. Morris érvelése szerint téves, mert a meta-analízis nem ezt mutatja.

Tíz olyan tanulmányból válogatott adatok elemzése során, amelyek megfeleltek a meta-analízis követelményének, Dr. Morris csapata úgy találta, hogy a hólyagrák relatív kockázata 1,21, a végbélráké 1,38. Más szóval, a klórozott vizet ivó emberek 21 százalékkal nagyobb eséllyel betegednek meg hólyagrákban, és 38 százalékkal nagyobb eséllyel végbélrákban, mint azok, akik nem klórozott vizet ittak.

Morris elmondta, hogy egy Colorado-beli, a Járványügyi Kutatási Társaság legújabb ülésén ismertetett tanulmány 1,2-es kockázatot mért a klórozás, és a hólyagrák előfordulása között. A tanulmányról Mike McGeehin, a Szövetségi Mérgező Anyagok és Betegségek Nyilvántartó hivatalának munkatársa számolt be, aki mindezidáig nem válaszolt a megkereséseinkre. 

A vízben előforduló klórtól származó melléktermékek skálája nagyon széles lehet. "Ha a Potomac folyóból vett vizet klórozzuk,  sokkal több mellékterméket kapunk, mintha a Superior tóból vettet." - mondta Morris.

 A bűnös nyomában.   A tudósok nem tudják, melyik melléktermék a legfontosabb karcinogén (rákkeltő) anyag az ivóvízben. Az egyik, leginkább ezzel gyanúsított anyag a hidroxi-furanon. A szakértők szerint a fertőtlenítés második leggyakoribb módja, a klór, és az ammónia vegyes használata kloraminokat képez. Ez úgy tűnik, csökkenti a melléktermékek mennyiségét.

A még kevésbé használt mód az ózon, bár klórt itt is gyakran adnak a folyamathoz. Az ózon melléktermékeit még nem vizsgálták meg teljes mértékben biztonsági szempontból. Mindig, amikor a kutatók új módszereket fedeznek fel, el kell dönteniük, hogy a biztonság kérdése a fertőtlenítést, vagy a melléktermékek képződését érinti.

A tanulmány társszerzője, Dr. Thomas C. Chalmers, elmondta, hogy több mint egy évig tartott, mire publikálták az elemzést. A  Science, az Amerikai Orvosi Társaság, és az Amerikai Közegészségügyi Újság  mind visszautasította a tanulmányt.

A szakértők, akik megvizsgálták az eredményeket, "vonakodtak tájékoztatni az embereket a problémáról, addig, amíg nem születik alternatív megoldás", mert attól féltek, hogy az emberek a klórozás beszüntetését fogják követelni."

 "Mi úgy éreztük, az embereknek tudniuk kell az adatokat, nem szabad azokat elnyomni."- mondta Dr. Chalmers. Így amikor új szerkesztőt jelölt ki az Amerikai Közegészségügyi Újság, ismét elküldték a tanulmányt a szerzők, amelyet ezúttal el is fogadtak.

 Forrás: http://www.nytimes.com/1992/07/01/us/tiny-cancer-risk-in-chlorinated-water.html

 Az Aquasana webáruház megjegyzése a cikkhez:  

Mi is úgy gondoljuk, hogy a víz klórozására járványügyi szempontból szükség van, és nem is várható jelentős technológiai változás, vagy új módszer ezen a területen.

 Ugyanakkor egyáltalán nem gondoljuk úgy, hogy a csapból kifolyó vizet szűrés nélkül meg szabad inni! Erre való az Aquasana víztisztító, amely tökéletesen megtisztítja a vizet a klórtól, és annak melléktermékeitől. Válasszon víztisztítót webáruházunkból: Aquasana klórszűrők


Kezdőoldal

Hogy könnyebben visszataláljon az oldalunkra, tegye kezdőoldallá honlapunkat erre a sorra kattintva:
Legyen a kezdőoldalam a vizbaratok.hu

Rólunk mondták


"Kedves Tamás!
Két lakásunkba vettem víztisztító készüléket, a mostanit pedig egy barátomnak kértem, mert látta nálunk és éppen vízszűrőt keresgélt . Meg vagyok elégedve a víztisztító géppel, és az ár/minőség tekintetében - e kategóriában - messze a legjobbnak tartom. Ezért is kérem a postázást majd a budapesti címre a barátomhoz."

"Nagyon meg vagyunk elégedve a víztisztító készülékkel. Ha már megkeresett levelével kérem, küldjön 2db, vízszűrőt."
Köszönettel. Baráth János

" Régóta használok vízszűrőt, korábbi otthonomban ozmózist használtam (Silveraqua), de elköltözvén, nem volt pénzem még egy 300 ezres cuccra. Így aztán az internetet bújva döntöttem - a szenes (olcsóbb) kategóriába tartozók közül - az Aquasana mellett. Főleg az amerikai oldalak győztek meg, az ottani gyártókat-kereskedőket ugyanis tisztességre nevelte a kinti fogyasztói magatartás, no meg fogyasztóvédelem..., bár, egy amerikás barátom szavai szerint: "...Európa kezdi őket elk.-ni..." :)
- A víztisztító vásárlása Magyarországon abszolút hit és megelőlegezett bizalom kérdése, lévén a magyar piacnak-fogyasztóknak még elemi önvédelmi reflexe sincs, a fogyasztóvédelem, hatóságok tevékenysége pusztán pénzbehajtás - egyébiránt pedig az egész ország egy nagy szemétlerakója a világ konzum-iparának.
Ehhez passzol az itteni, végtelenül becstelen, mohó, hazug, lelkiismeretlen, felelőtlen, pitiáner kereskedői-forgalmazói magatartás.
- Ezúttal Önökről feltételeztem, hogy kivételek.
- Az Aquasana víztisztítóról mit mondhatnék? A belőle jövő víznek nincs rossz íze, klórt nem érzek benne, mikrobiológiai -és egyéb szempontból pedig pusztán csak elhinni tudom, amit állítanak.
- Az ügyfélszolgálat, netes vásárlás esetemben flottul működött.
- Két dolgot sajnálok:
1. Nem vettem meg annó a vízszűrőt együtt a zuhanyszűrővel (a kettő együtt olcsóbb a webáruházukban).
2. Nagyon sajnálom, hogy a hordozható vízszűrő flakont nem hozzák már be. Nekem kéne 2 db  - tekintse ezt megrendelésnek:)
Minden jót kívánva, üdvözli
Mészáros József

Tanúsítványok

a legtöbbet vásárolt konyhai víztisztító tanúsítvány

A világszínvonalú Consumer Digest magazin szerint is az
Aquasana az 1. számú víztisztító 2003, 2004, 2005, 2006 és 2007 - ben.

Az Inc. Magazin az Aquasana-t Amerika egyik leggyorsabban fejlődő cégévé választotta.A Health & Wellnes Club is
tesztelt és ajánl minket!Webáruház bérlés és készítés

0.1 mp