wellimpex webáruház, webshop

06 70 420 7323

06 70 603 4386

06 70 420 7323

06 70 603 4386

06 70 603 4386

06 70 603 4386

VÉDA
- Közúti Intelligens Kamerahálózat Magyarországon -

A VÉDA - Közúti Intelligens Kamerahálózat automata közlekedés-ellenőrző rendszer Magyarország teljes területét lefedi. Az intelligens kamerahálózatot 2015. március 26-tól használja a hazai rendőrség a sebességtúllépésen kívül egyéb közúti szabálysértések automatikus rögzítésére. A közutak ellenőrzését mozgatható és telepített ellenőrzési pontokkal valósítja meg.

A VÉDA kamerahálózat változtatható helyű ellenőrzési pontjai, az ARH CAM-S1 kamerák. Üzembe helyezésüket több mint kétéves előkészítés és több hónapos tesztidőszak előzte meg. A 160 darab „mindent látó traffipax” bevezetésének első szakaszában méri a járművek sebességét, és forgalmat is számol. A torlódásról jelzéseket továbbít és egy rendszámfelismerő modullal kiegészítve a jogsértésekről szóló információkat is azonnal a központba juttatja.

  A második fázisban a kamerák további ellenőrzési funkcióit kapcsolják be: az eszköz érzékelni fogja a tilos jelzésen áthajtást, a záróvonal átlépését, a kötelező haladási irány és a behajtási tilalom megszegését, valamint a buszsávban és a leállósávban való közlekedést. Pórul járhatnak azok is, akik kihangosító nélkül telefonálnak, vagy nem kapcsolják be a biztonsági övüket. A rendszámfelismerés segítségével kiszűrik majd azokat, akiknek lejárt a műszakija, vagy nincs befizetve a kötelező felelősségbiztosítása.

  2015 harmadik negyedévtől országszerte 365 további automata kamerát telepítenek a közúthálózat 132 olyan pontjára, amelyet a közlekedésbiztonsági szakemberek balesetveszélyesnek ítélnek. A telepített ellenőrzési pontokat a központi közlekedésbiztonsági automatizált feldolgozó és információs rendszer (KAFIR) köti majd össze az olyan kiszolgáló alrendszerekkel, mint a gépjármű-nyilvántartás vagy a körözési adatbázis.

 
Hogyan jelezhetőek előre az új közúti ellenőrzési pontok?

  Először foglaljuk össze, mi a teendő a VÉDA rendszer 160 darab változtatható helyű kamerájával, az ARH CAM-S1 előrejelzésével kapcsolatban. A sebességet ezek az eszközök lézeres elven állapítják meg, ezért előrejelzésük lézerdetektorral valósítható meg. Azoknak akik a passzív módszer helyett az aktív védelmet választják, lézerblokkolóinkat tudjuk javasolni. Az ARH CAM-S1 új frekvenciával üzemel, ezért vásárláskor fontos, hogy olyan készüléket válasszon, amely már képes felismerni az új mérőeszköz jelét.

A KIYO TECHNOLOGY kifejezetten az új lézeres sebességmérő előrejelzésére fejlesztette ki rendszámtábla keretbe épített lézerdetektorát. A KIYO D LITE lézerérzékelője egyszerűen felszerelhető, elegendő a rendszámtábla keretet kicserélni.
  Lézeres mérőeszköz jelének érzékelésekor a készülék hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt a mérőeszköz jelenlétéről, így a haladási sebesség szükség esetén korrigálható. Fontos tudni, hogy a készülék használatát nem tiltja jogszabály, ugyanis semmiképpen sem zavarja a rendőrségi sebességmérőt.

Azoknak akik a passzív módszer helyett az aktív védelmet választják, lézerblokkolóinkat tudjuk javasolni. A lézerblokkolók közül a teljesen rejtve beépíthető a trend. Ennek nem csak esztétikai oka van, hanem az is, hogy a kíváncsi szemek elől elbújtatható, hogy éppen milyen berendezések találhatóak az autón, ezért lézerblokkoló beszerzésnél mindenképpen olyan terméket ajánlunk, amely könnyen rejthető, kisméretű szenzorokkal rendelkezik. A rejtés megvalósítható speciális rendszámkeretek és infraáteresztő PERSPEX lapok segítségével is.

Batha Levente Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kérjen tőlünk visszahívást, hogy segítsünk megtalálni az Önnek legmegfelelőbb aktív védelmi rendszert és az Önhöz legközelebbi beszerelő műhelyt.

  A 160 darab változtatható helyű kamerán kívül a 365 darab telepített ellenőrzési pont előrejelzéséről is gondoskodni kell. A sebességet ezek az eszközök radaros elven állapítják meg, ezért előrejelzésük radardetektorral vagy telepített adatbázissal rendelkező GPS detektorral valósítható meg.
  A radaros sebességmérők közel azonos frekvenciát használnak, mint a fotocellás ajtók és egyéb mikrohullámú berendezések, ezért számos esetben téves riasztásra számíthatunk a fix traffipaxok előrejelzése közben. Ezek a téves riasztások jelentősen csökkenthetők olyan professzionális radar- és lézerdetektorok használatával, mint amelyek megtalálhatóak az ESCORT cég kínálatában.


  Kínálatunkban megtalálhatóak a professzionális szélvédőre helyezhető és a lökhárító mögé teljesen rejtve beépíthető radar- és lézerdetektorok, valamint telepített adatbázissal rendelkező GPS detektorok is.


 A telepített adatbázissal rendelkező radardetektorok a sebességmérők által kibocsátott radarhullámok érzékelésekor, vagy a telepített adatbázisban található helyszínhez közeledve hang és fényjelzéssel figyelmeztet, így a haladási sebesség szükség esetén korrigálható. Fontos tudni, hogy a készülék használatát nem tiltja jogszabály, ugyanis semmiképpen sem zavarja a rendőrségi sebességmérőt.

A szélvédőre szerelt detektorok lézerérzékelése

Korábban kézenfekvő megoldásnak tűnt egy szélvédőre helyezhető radar- és lézerdetektor használata a traffipaxokkal szembeni védelem céljából, azonban a legújabb rendőrségi mérőeszköz, az ARH CAM-S1 az elődeinél közelebbről és szűkebben mér, ezért a lézerjele nem minden esetben éri el a szélvédő magasságát, ahol a radar- és lézerdetektor található.

A szélvédőre helyezhető detektorok eredményesen alkalmazhatók a radaros mérőeszközök és a régebbi lézeres mérők előrejelzésére, viszont a közelről történő, alacsony lézeres mérések előrejelzéséhez érdemes kiegészíteni a már meglévő szélvédős detektorunkat rendszámtábla-keretbe szerelhető lézerérzékelővel vagy lézerblokkolóval.MINDEN ESETBEN LASSÍTANI KELL!

 Fixen telepített radaros traffipaxok ellen leghatékonyabban radar- és GPS detektorokkal védekezhetünk, viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezek az eszközök nem blokkolják a bejövő jelet, hanem figyelmeztetnek a mérésre. Ezért minden esetben körültekintően lassítani kell, különben bírságra számíthatunk!

Kapcsolat


Minden nem fogadott hívást
visszahívunk.


Telefonos termékinformáció:
A termékcsoportoknál megadott telefonszámon.

Információ termékekkel, rendeléssel vagy szállítással kapcsolatban:
rendeles@wellimpex.hu
info@wellimpex.hu


Garanciális ügyintézés:
szerviz@wellimpex.hu

HírlevélWebáruház bérlés és készítés

0.35 mp