Szantálfaolaj (Amyris balsamifera). A nyugat-indiai szantálfa (amiriszfa) aprított fájából és ágaiból vízgőz desztillációval előállított illóolajat levegőillatosításra, bőrápolásra és illatszer készítésére ajánljuk.
Alkalmazási formái: aromalámpás párologtatás, bőrápoló kozmetikai készítmény.
A szantálfaolaj hatásai: agyműködést serkentő, bőrregeneráló, fertőtlenítő, csíraölő, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, -gátló, illatszer, izomgörcs-oldó, köptető, nyákoldó, nemivágy növelő, nyugtató, relaxáló, szájápoló, vizelethajtó.
A szantálfaolaj jó az alábbi tünetekre: félelem, feszülő gyomor, hányinger, émelygés, tengeri betegség, hólyagpanaszok, klimax, normál bőr, normál haj, pattanás, ráncos, fáradt bőr, stressz, száraz bőr, száraz haj.
A szantálfaolaj enyhít az alábbi betegségeken: álmatlanság, asztma, bőrgyulladás, acne, depresszió, ekcéma, gégegyulladás, hajhullás, hörghurut (bronchitis), húgyutak fertőző betegségei, idegesség, korpásodás, megfázás, meghűlés, menstruációs görcsök, napszúrás, orr-, homloküreg-gyulladás, pikkelysömör, torokgyulladás, visszérgyulladás.
Az illóolajok gyúlékony anyagok, ne cseppentse gyertyára, mécsesre vagy szaunázáskor közvetlenül a forró kőre!
Tárolás: legfeljebb 25C°-on, fénytől védve.
10 ml hígítatlan, ellenőrzött minőségű, 100%-os tisztaságú, természetes illóolaj. Tartósítószert nem tartalmaz.
|