Pacsuliolaj (Pogostemon patchouli). A Távol-Keleten honos növény leveleiből desztillált illóolajat levegőillatosításra és bőrápolásra ajánljuk.
Alkalmazási formái: aromalámpás párologtatás, bőrápoló kozmetikai készítmény, parfüm.
A pacsuliolaj hatásai: allergiák ellen, bőrregeneráló, fertőtlenítő, csíraölő, gyulladáscsökkentő, -gátló, illatszer, közérzetjavító, légfrissítő, működésszabályozó, nemivágy növelő, nyugtató, rovarűző, sebgyógyító, szagtalanító, vizelethajtó.
A pacsuliolaj jó az alábbi tünetekre: félelem, láz, normál bőr, ráncos, fáradt bőr, stressz, száraz bőr.
A pacsuliolaj enyhít az alábbi betegségeken: bőrgyulladás, acne, depresszió, elhízás, fehérfolyás, frigiditás,
gombásodás, hajhullás, hüvelygombásodás, idegesség, impotencia, korpásodás, lábgombásodás, narancsbőr (cellulitis), szájpenész, afta.
A pacsuliolaj nagy adagolásban álmatlanságot eredményez!
Az illóolajok gyúlékony anyagok, ne cseppentse gyertyára, mécsesre vagy szaunázáskor közvetlenül a forró kőre!
Tárolás: legfeljebb 25C°-on, fénytől védve.
10 ml hígítatlan, ellenőrzött minőségű, 100%-os tisztaságú, természetes illóolaj. Tartósítószert nem tartalmaz.
A pacsulit évszázadok óta használják afrodiziákumként, bájitalok összetevőjeként. Mágikus tulajdonságokat tulajdonítottak a pacsulinak, amelynek érzéki aromája a hagyomány szerint oldja a gátlásokat a szerelemben. Az aromaterapeuták szerint a pacsuli a hipofízisre hat, amely serkenti a hormontermelést. Afrodisztikus hatása persze csak akkor van, ha mindkét fél szereti az illatát. A pacsuli illata az idő múlásával egyre finomabb lesz, elveszíti fanyarságát és balzsamossá válik. Aromája olyan tartós, hogy a ruhákon még többszöri mosás után is megmarad.
|